rıza hocam elinize sağlık
affınıza sığınarak birkaç eleştiri yapayım üstteki bıçağın taşlama hattında sıkıntılar gözüküyor ve kabzayla namlu geçişleri bana göre çok keskin bir iniş yapmış bu kısım tercihe bağlı olarak kabzaya yada namluya doğru bir eğim yapılsaymış daha güzel olurmuş
Tavsiye için teşekkür ederim.
Eline sağlık hocam...
İlk işim bunlardan bir tane yapmak olacak..
Gürkan hocam, teşekkür ederim.Geçen sene iki tane benzer çalışma yapmıştım. puukko hem kılıf hem bıçak olarak beni diğer bıçaklara göre biraz uğraştırdı.Tecrübe eksikliği,püf noktalarını bilmeme gibi nedenler etkendir herhalde.Birkaç tane daha yaparak bu tarz bıçaklarda tecrübe kazanmayı düşünüyorum.
Rıza Hocam, Puukko larda her iki tür taşlama da var, yani sapa kadar gelen taşlama veya bu şekilde taşlama eşiği şeklinde, bazılarında da namlunun sapla birleştiği yerde bir yuvarlak eğe girintisi şeklinde. Sapa kadar taşlamanın aslında bir dezavantajı var, bileme sırasında biraz zorluk yaşatıyor ama diğer formlarda bileme daha kolay yapılıyor ve bence bu girintiler veya taşlama eşikleri daha işlevsel. Huş ağacının kullanımını videoda izledim, video için ayrıca teşekkürler bence çok iyi bir fikir. Belki kayın olmaz ama düşününce; kiraz, vişne veya kavak kullanılabilir ve bence iyi sonuç verir, ben deneyeceğim. Eline sağlık.
Sefa Hocam, puukko deyince hep aklıma gördüğüm moralar geliyor, martini bıçaklarının ya da diğer bıçakların taşlama eşiğini kolaylık olsun diye yaptıklarını düşünüyordum.Doğru sandığım yanlışlardanmış.Benim için elimdeki imkanlarla taşlama eşiği olması daha az uğraştırıcı. Bilgi ve tavsiye için teşekkür ederim.Sağolun.
eline sağlık hocam
Teşekkür ederim Ali Bey.
Kullanılacak kabuk konusunu test ederek de bulabilirsiniz, esnek olması lazım bir, yağlı olması lazım iki. Yağlı olduğunu anlamak tecrübe gerektirmekle birlikte (belli belirsiz siyah is yapar), genelde birkaç kabuğu yanyana yakınca hangi kabuğun yağlı olduğunu anlamak mümkün.
Memlekette (Rize'de) yaylalarda huş çok, yıllardır gidemiyorum (peder sizlere ömür, amcalar sizlere ömür, gitmeye sebep yok), gitsem aklımda aslında. Belki Rize'den forumdaş vardır birkaç denemelik huş kabuğu soyacak?
Ferhat Hocam, öncelikle aile büyüklerinizin mekanı cennet olsun,Allah rahmet eylesin.Ağaç ve ahşap konusunda bilgim çok az.Görünüm olarak kayın olur gibime gelmişti.Yaz tatilinde tavsiyelerinize uyarak kabuk araştırması yapacağım.Bilgi için Teşekkür ederim.
Rıza Hocam ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Deniz Ustam, sağolun.