Herkese selamlar.Arkadaşlar 440 c (1.4125)kısmet olursa ve herkesin temin edebileceği şekilde Türkiye'ye getirme şansı olan ve yine çelik hakkında yurt dışında bu işlerle uğraşan elemanlarının görüşmeleri sonucunda farklı sektörler içinde malzemenin tedariğini sağlayacak bir firma ile görüştüm.çokta güzel sonuçlar aldığıma inanıyorum inşallah hayırlısı olur.malzemenin yurt dışından ilk gönderilen(0.42mm 20.5* 30 cm) 3 numuneden birini firma sahibi bana yolladı diğer 2 numune de gıda sektörü için deneme amaçlı yollanmış.resimlerini de burada paylaşıyorum.440 c çelik için görüştüğüm firmayı daha sonra sizlerle paylaşacağım ki daha fiyat belli değil.bu parçadan bir miktar bir ustamıza göndereceğim.ve ayrıca bunun orjinal bir malzeme olup olmadığını analiz edebilecek forumunda belirleyeceği bir kişiye yollayabilirim ki hepimizin içi rahat etsin.ürünün sertifikasını firmadan sorduğumda yurtdışında üretimini yapan firmaların numunelerle sertifika yollamadıklarını,ürünün tam siparişi verildiğinde 40 ila 50 dolar arası bir bedelle sertifikayı yolladıklarını belirttiler.firma kendi analizini numuneler geldiği gibi yaptığını ve sonucunda 440 c olduğunu doğruladıklarını belirttiler.bu malzemenin satışını ben değil isteyen arkadaşlar direk firmadan yapabilecekler.ancak arz talep üzere yapılacak bu alış veriş için firmayla şöyle bir diyalog gerçekleşti.ben forumdan bahsettim kendilerine ve Türkiye'nin en çılgınlarının(bıçak konusun da
) bu sitede olduğunu daha evvel yapılan 440 c adı altında satılan farklı çeliklerin farklı firmalar tarafından sunulduğundan bahsettim ve bana gönderilen parçanın analize gideceğinde de bahsettim.Firma sahibi hiç tereddüt etmeden onada eyvallah dedi 
Peki şuan malzeme nerede diyeceksiniz.şuan daha Türkiye'ye gelmedi çünkü arz ve taleple olacak bir iş.bu arada alım şekillerimiz den de konuştum tabi.Tam bir parçanın altından çoğumuz kalkamayız.Firmayla görüşmemde bunu azar azar parçalar halinde alabileceğimizi söylediğimde çok ufak parçalara bölemeyebileceklerini ama forum içerisinde toplu bir sipariş ayarladığımızda bizlere yardımcı olabileceklerini de eklediler.(belkide forumdan bir arkadaşımızda bu konuda yardımcı olur bizlere)
Firmanın bizden tek bir isteği var.Bu malzemeden bizden talep olurmu ve işimize yarar bir malzememi.Benden cevap bekliyorlar ve bende bu konudan dolayı hem foruma bir nebzede olsa faydamın dokunmasını istediğimden hemde herkesin buna ulaşabilmesini sağlamak için yorumlarınızı bekliyorum.Bu konuda bizim bir bağlıyıcılığımız yok firmaya.Gıda sektörü içinde bu işe giriştikleri için onlara getirdikleri takdirde bizim de sipariş dışında kalmamamız için cevap bekliyorlar.bizden ve diğer firmalardan alacakları cevaba göre firmada yurtdışın da ki üretici firmadan net bir fiyat alıp çeliğe talip olanlara ve bizlerede iletecekler.bir levha(veya plaka neyse) malzemenin 68 kilo gibi geleceğini tahmin ediyorlar ama fiyat konusunda bir şey belirtemiyorlar.hepimizinde yurtdışı ortalama fiyatlarını bildiğimizide biliyorlar.benim hiçbir ticari çıkarım olmamakla net cevaplar geldiğinde(fiyat ve ne kadar ebatlarda malzeme alabileceğimize dair)tüm firma bilgilerini paylaşacağım ve isteyen herkes görüşebilecek ve ben de aradan çekileceğim.
Not:Gizli bir şey yok arkadaşlar sadece herşeyin tam olmadığı bir ortamda karışıklık olmasın diye bilgileri paylaşmadım.
Çok mu uzun oldu.Herkese iyi günler diliyorum.yorumlarınızı bekliyorum.saygılarımla....

Arkadaşlar konuyu canladırıyorum.En sonunda çelikle ilgili tam bir görüşme sağlayabildim.Uzun bir süreç oldu farkındayım ama peşini bırakmıyorum

İlk yazdığım mesaja ek olarak gelecek olan 440 c (4125) buyutları
250 mm eninde
2000 mm boyutunda
3-4-5 mm kalınlık olarak gelecek
her milim kalınlıktaki ürünler 1 er ton olarak geliyor stokta olacak.Yani zaman içinde de alına bilinecek.Çelik geldi geldiği gibi bitti diya bir sorun olmayacak

Üretim siparişleri cuma günü veriliyor.bunu takip eden 3 ay sonra çelikler Türkiye'de.Ben sürekli takipte olacağım.Turgut Aydemir ustamızın emekleri sayesinde ürünün analizini yaptırdık sağolsun.Plaka halinde almak isteyen arkadaşlarımızı ve ustalarımızı da çok zorlamayacak boyutlarda veya ortak alımlarda da iyi boyutlara sahip olunabileceğini düşünüyorum.Firma 1 veya 2,3 parçalık (bıçaklık) için kesim işlerinle çok uğraşamayacaklarını söylemelerine rağmen ilerleyen tarihlerde bu konu hakkında tekrar görüşmeler yapılabilir.Malzeme geldiği tarihlerde ben bizzat firmaya gidip görüşme yapacağım ve belki isteklere bende cevap verebilirim(kesimlerde ve uzakta olan arkadaşlara göndermek için)Ama bu işi kim üstlenirse masraflarına yardımcı olmak kaydıyla

).daha evvel de söylediğim gibi çeliği ben satmıyorum.İsteyen firmayla bıçak sanatı forum sitesinden aldığı bilgiyle ulaştığını balirterek arayabilir çünkü bize bir miktar indirim uygulayacaklar.Diğer gıda sektörleri içinde getirdikleri için ve bizim alımlarımız onlar kadar olmayacağı için bu ayrıcalığı bizzat istedim ve sağolsun firma sahibi bu konuda çok iyi niyetli davrandı.Ürünün(çeliğin)analiz raporunu Turgut Aydemir ustanın bana göderdiği biçimde paylaşıyorum. Firma bilgilerini artık paylaşabilirim.Çünkü artık netleşti.Yalnız firma sahibinin bizden bir ricası var fiyat olarak buradan alenen yayın yapmıyacağım.Ama kimsenin aklında ? işareti kalmasın diye forumdan ve aşina olduğum tüm kişilere özelden yazarım hiç sorun değil sebebini de oradan yazabilirim.Siz ustalarımızın ve forumdaşlarımızın aklında olan sorular varsa yanıtlayabilirim.Fiyat konusunda bana ne söylendiyse tüm forum da o fiyattan alacaktır(kargo ve kesim ücreti olursa alıcıya aittir)Sizlerden bir ricam daha olacak.3 ay vaktimiz var lütfen paraları biriktirelim

ve burada bir liste oluşturalım ve ortalama bir alım bilgisi firmaya sunayım ilk etap için hem bize sunulan fiyata dair hem de az miktar alabilecek arkadaşlarımız için de plaka ayırtma şansımız olsun.Firmaya bir bağlayıcılığımız yok.Onlar zaten alıyorlar bu çeliği.Bunca zamandır forumdayım umarım bu konuda katkı sağlayabilirim ve bir nebze de sizlere olan gönül borcumu ödeyebilirim.sürçülisan ettiysek affola

saygılarımla....

FİRMA : BVM BELAREK/ İSTANBUL
URL :
http://www.belarek.com/celikler.htm