Bıçak Sanatı - Forum

BUSHCRAFT M390

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
BUSHCRAFT M390
« : 19 Mayıs 2015, 10:06:57 »
Merhaba,
M390 57Hrc 25cm Sırt desenini merak eden arkadaşlar için yükledim.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: BUSHCRAFT M390
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2015, 10:34:47 »
Çok güzel olmuş ustam .yanlız kabzası biraz daha ince olsaymış daha kibar olabilirdi.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2015, 10:44:55 »
Çok güzel, malzemeleri uyumlu bir bıçak olmuş.  Işçilik on numara :2up
Yalnız ben profile ısınamadım. :(
Sanki hem namlu hem de sap kısmı ters olmuş.  :-\
Elinize sağlık, sirt deseni de çok güzel olmuş.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2015, 11:15:42 »
Adam Piçah yapmış yaaa :) Güzel abi fakat sap eline küçük gelmiyrmu ??

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2015, 12:46:00 »
Bıçak tasarımını tamamen kendi kullanımına uygun şekilde tasarladığın için birşey demiycem ama işçilik başarılı ellerine sağlık

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2015, 13:19:38 »
Buda cok güzel olmuş ,Ayrıca Kabza da iki ayrı desen cok güzel olmuş :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2015, 14:01:13 »
Ellerine sağlık güzel bir bıçak olmuş. Kabzaya biraz daha özen gösterilebilinir ama ele oturuyor ve kullanımda sıkıntı çekmiyor isen sorun değil. Sırt deseni modeli çok karışık geldi bana. Bu bıçağa çok fazla geldi. Sırt desenini çok sevmediğim dendir belki :)

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2015, 08:51:52 »
Ellerine sağlık güzel bir bıçak olmuş. Kabzaya biraz daha özen gösterilebilinir ama ele oturuyor ve kullanımda sıkıntı çekmiyor isen sorun değil. Sırt deseni modeli çok karışık geldi bana. Bu bıçağa çok fazla geldi. Sırt desenini çok sevmediğim dendir belki :)
Merhaba Üstadım,
Teşekkür ederim. Bu bıçak yüzme bıçağı olarak düşünüldü ve elde daha rahat oynaması için bu şekilde yapıldı. Sırt deseninde ''M'' harfi gizlidir.Babamın isminin baş harfi kendisine yaptırdım hatıra olsun diye. ''M'' harfini çıkarabilmek içinde mecburen böyle desen uydurabildik.

Buda cok güzel olmuş ,Ayrıca Kabza da iki ayrı desen cok güzel olmuş :2up
Merhaba Kardeşim.
Bıçak konusunda ''Bana bu kadar yeter dedin ve kaldın'' senden 3 renk desen bekliyoruz. Uğraştırıyor ama sonuç tatminkar ve artan parçaların kullanılması durumu...

Bıçak tasarımını tamamen kendi kullanımına uygun şekilde tasarladığın için birşey demiycem ama işçilik başarılı ellerine sağlık
Merhaba,
Teşekkür ederim üstadım. Isıl işlem sonucu hatırladığım kadarı ile yazdım (57hrc) yanlış değildir inşallah.

Adam Piçah yapmış yaaa :) Güzel abi fakat sap eline küçük gelmiyrmu ??
Merhaba Üstad.
Teşekkür ederim bıçak orada küçük görünüyor.Aslında bıçak 25 cm benim ellerde büyük tam oturuyor.

Çok güzel, malzemeleri uyumlu bir bıçak olmuş.  Işçilik on numara :2up
Yalnız ben profile ısınamadım. :(
Sanki hem namlu hem de sap kısmı ters olmuş.  :-\
Elinize sağlık, sirt deseni de çok güzel olmuş.
Merhaba Üstadım,
Teşekkür ederim. Bunun yapılış amacı  kurbanda kullanılmak üzere elde daha rahat oynaması için babamın isteği üzerine bu şekil yapıldı.Evet biraz şekilsiz duruyor ama işlevsel bir bıçak oldu.

Çok güzel olmuş ustam .yanlız kabzası biraz daha ince olsaymış daha kibar olabilirdi.
Merhaba Üstadım,
Evet bıçak görselliği açısından dediğiniz doğrudur ama benim eller çok büyük her paylaşımımda bu resmi koyuyorum sizin içinde ekleyorum.Resimdeki bıçak SERDAR KILIÇ Bora bıçağı.Artık neden büyük yaptığımı anlamışsınızdır.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2015, 10:16:21 »
Ağızla sırt ters mi olmuş? Bana mı öyle geliyor? Çoğu woodlore esinlemesi bıçak gibi bunun da kabzasının profili bu bıçağa uygun değil.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2015, 17:22:47 »
Ellerine sağlık dostum. İşçilik çok güzel olmuş. Sen yaptığın bıçakları aktif olarak her koşulda kullandığını bildiğimden ayrıntıların sana özel olduğunu biliyorum. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Erkan Mutlu

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2015, 08:50:47 »
Ellerine emeğine sağlık çok güzel  olmuş

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #11 : 21 Mayıs 2015, 10:35:05 »
Ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Ünye

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #12 : 21 Mayıs 2015, 10:41:57 »
Fatih hocam ellerine sağlık. Bıçaklarda kullanıma uygunluğa daha fazla önem verdiğini biliyorum bunu saymaz isek affına sığınarak birkaç eleştirim olucak.
Öncelikle bence iki bıçakta da sırt deseni abartılı olmuş bence desen kısmı her tarafı kaplamamalı. Bıçağın ağzı tersten açılmış gibi verilen eğim ters verilmiş sanki ve bu durum bıçağın görselliğini baltalamakta ( kullanımda sıkıntı çıkarmayacağını tahmin ediyorum ) ağız açılırken bir kısımda açı kaymış sanki bu durum bıçağın eğimindeki ters görüntüyü biraz fazla gösteriyor. Kabza kısmı için kalınlığa laf etmiyorum ellerim büyük diyorsunuz çünkü, ama ergonomisi biraz değiştirilebilirdi ve bence güzel olurdu. İyi günlerde faydalı işlerde kullanmanızı dilerim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2015, 19:09:36 »
Yok fatih abi  bana bu kadar yeter demedim de
bu ara işler yoğun elimde 4 tane profil var kimisi ağız acılacak kimisi kesilecek . Birde memlekete ev falan yaptırıyorum her hafta sonu oraya gidiyorum.
Üstüne üstelik bide bronşit olmuşum yatıyorum.  Bide D2 hakikatten zor bir celik . sende ki banzt zımparadan alıcam bir karakoye gidip alamadım

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #14 : 24 Mayıs 2015, 11:48:38 »
+1
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar