forumumuzda bıçak yapımı ıle ılgılı tüm bılgıler var . hatta bıçak yaparken kullanacağımız makınelerın yapımı ıle ılgılı bılgıler dahı var.
ılla kurs olması gerekmiyor. sadece çokça buradaki bılgıyı okuyup sindirmek. ustaların yorumuna kulak vermek yeterlı.
forumda öğretmeyı ve öğrenmeyi seven bigiyi saklamadan paylaşan Sefa usta ve dığer ustalarımız gıbı bır şansınız var , bunu kesinlikle değerlendirin derim.
ben öyle yaptım ve şu anda istedığım bıçağı yapabılıyorum. ılk yapacağınız kendınızı sorgulamak ben bunu geçıcı bır heves olarakmı yoksa devam edeceğim bır hobı olarakmı yapacağım.?
şayet devam edeceksenız ılk olarak kalıtelı eğeler ve muhakkak bır açılı tezgah yapın kendınıze , metal olmasıda şart değil ahşap olsun. eğe ıle ağız açarken muntazam bır hat oluşturduğunuz zaman daha bır gayret ve şevk ile çalışacaksınız

ısıl işlem için ben yardımcı oluyorum bazen bozuk olan taşlamalara kadar yaptığımda oluyor bazen , onca emeğin heba olmaması ıçın.
sonrası kabze işleri ve toparlama sıze kalmış. yani atölye vs gereklı değil, uygun ve kalıtelı ekıpman buradakı bılgıler ve azmınız gereklı size lazım olan..