Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak yapımı kursu yokmu?

Mohawk

• 27
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul
Bıçak yapımı kursu yokmu?
« : 11 Mayıs 2015, 14:53:51 »
Acaba bizim gibi metalle uğraşmaya meraklı ama uygun bir yeri bulunmayan kişileri çin belirli bir ücret karşılığında eğitim alıp kendi bıçaklarımızı, mızraklarımızı yapabileceğimiz atölyeler bulunuyor mu? kurs veya eğitim bitimindede uygun zamanlarda ücret karşılığı atölyeyi kullanabilsek, güzel olmaz mı? o kadar üstat var, yok mu bu işe el atacak biri:)
Acaba devlet bana böyle bir proje için kredi verir mi?
Saygılar,
Haydar

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Bıçak yapımı kursu yokmu?
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2015, 20:26:05 »
Böyle bir hobi atölyesi var aklımda kısmet olursa birgün hayata geçiririz :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #2 : 14 Mayıs 2015, 11:34:35 »
merhaba  mohavk 

Ya da    yakın  muhitteki   arkadaşlar  ortaklaşa   atölye  kursa. Ne  bileyim birinin  yeri  olur birinin  zımpara  makinesi  birinin  malzemeleri  vb.   Elektrik su  vb. giderler ortak  karşılansa  ne  güzel olur.

Site  yönetimi  belki  ilçe  il  bazında  ilçe  bazında  böyle  birliktelik  yapabilse  ne  güzel  olur  valla
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2015, 14:20:28 »
Alıntı
Site  yönetimi  belki  ilçe  il  bazında  ilçe  bazında  böyle  birliktelik  yapabilse  ne  güzel  olur  valla

:)  Yönetimden bir arkadaş balkonunda çalışıyor, diğeri ailesinin köyüne ayda bir iki gitme fırsatı buldukça atölyesini kullanıyor, bir diğeri lavabosu, bacası olmayan atölyede komşuları asgari rahatsız etmeye çalışarak ayda 2-3 gün bulup çalışabiliyor. Yani hepimiz bir mücadele içindeyiz. Aramızdan en şanslılarımız, mesleki ortamı bıçak yapım atölyesine en çok benzeyen üyelerimiz.

Önerim, koşulları çok iyi tanıyıp ona göre uygun bir çalışma metodu ile işi götürmeniz. Yakınlardaki forumdaşlarla ortak çözümler aramanız eğer ortamınızı ve aletlerinizi paylaşmaya olumlu bakıyorsanız size çok yardımcı olacaktır.

Açıkçası her şehirde en az bir iki "sanayi" var ancak bunlara baktığımda asgari boyutlarda atölyelerin pek bulunmadığını görüyorum. Üstelik kömür yakmayı problem de edebiliyorlar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2015, 14:26:44 »
Site yönetiminden çok fazla şeyler istenmiş :) Zaman içinde forum üyeleri tanışıp zaten kendi imkanları ile birşeyler yapa biliyorlar. Yakın çevrede atölyesi olan arkadaşlar vardır mutlaka. Ortak zaman ayırma imkanı olur ise bişeyler yapa bilirsiniz.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #5 : 14 Mayıs 2015, 16:16:43 »
 :)  haklısınız  biraz  ağır  bir  istekti.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

yosun

• *
  • 39
  • Meslek: serbest
  • Yer: Adana
« Yanıtla #6 : 14 Mayıs 2015, 23:30:51 »
Harika olur. Böyle bir atölyenin ilk öğrencisi ben olurum. :)
Ama olsa da yine istanbulda olur. :(
Ah! şu adana her yere uzak.

EnesCan

• 70
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul-bayrampaşa
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2015, 02:45:26 »
Forumu okuyarak birçok şey öğrenilebilir, çok yararlı anlatımlar var.
Hazırlayanlardan Allah razi olsun.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2015, 18:02:32 »
forumumuzda bıçak yapımı ıle ılgılı tüm  bılgıler var . hatta bıçak yaparken kullanacağımız makınelerın yapımı ıle ılgılı bılgıler dahı var.

ılla kurs olması gerekmiyor. sadece çokça buradaki  bılgıyı okuyup sindirmek. ustaların yorumuna kulak vermek yeterlı.

forumda öğretmeyı ve öğrenmeyi seven  bigiyi saklamadan paylaşan Sefa usta ve dığer ustalarımız gıbı bır   şansınız var , bunu kesinlikle değerlendirin derim.
ben öyle yaptım ve şu anda istedığım bıçağı yapabılıyorum.  ılk yapacağınız kendınızı sorgulamak ben bunu geçıcı bır heves olarakmı  yoksa devam edeceğim bır hobı olarakmı yapacağım.?

şayet devam edeceksenız   ılk olarak kalıtelı eğeler ve muhakkak bır açılı tezgah yapın kendınıze , metal olmasıda şart değil ahşap olsun.  eğe ıle ağız açarken muntazam bır hat oluşturduğunuz zaman daha bır gayret ve şevk ile çalışacaksınız  :)

ısıl işlem için ben yardımcı oluyorum bazen bozuk olan taşlamalara kadar yaptığımda oluyor bazen , onca emeğin heba olmaması ıçın.
sonrası kabze işleri ve toparlama sıze kalmış. yani atölye vs gereklı değil, uygun ve kalıtelı ekıpman  buradakı bılgıler ve azmınız gereklı size lazım olan..

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2015, 18:04:16 »
yazmayı unutmuşum birde hanımdan evi kirletmeyeceğinize dair izin belgesi gerekli   O:-)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Gürkan TEKİN

• 74
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2015, 11:20:14 »
Alıntı

:)  Yönetimden bir arkadaş balkonunda çalışıyor, diğeri ailesinin köyüne ayda bir iki gitme fırsatı buldukça atölyesini kullanıyor, bir diğeri lavabosu, bacası olmayan atölyede komşuları asgari rahatsız etmeye çalışarak ayda 2-3 gün bulup çalışabiliyor. Yani hepimiz bir mücadele içindeyiz. Aramızdan en şanslılarımız, mesleki ortamı bıçak yapım atölyesine en çok benzeyen üyelerimiz.

Önerim, koşulları çok iyi tanıyıp ona göre uygun bir çalışma metodu ile işi götürmeniz. Yakınlardaki forumdaşlarla ortak çözümler aramanız eğer ortamınızı ve aletlerinizi paylaşmaya olumlu bakıyorsanız size çok yardımcı olacaktır.

Açıkçası her şehirde en az bir iki "sanayi" var ancak bunlara baktığımda asgari boyutlarda atölyelerin pek bulunmadığını görüyorum. Üstelik kömür yakmayı problem de edebiliyorlar.

Ben kendimi eziyet çekiyor sanırdım...
  Şehir içinde köpek bakmak sorun olduğundan 10 km mesafede bir köyden ev tuttum... köpekleri koyacak kafesleri yaptım.. Evin bir odasını da kendime atölye yaptım...
Yer, ekipman ve malzeme sıkıntım yok  ama bıçak yapacak vakitte sıkıntım var.. Bir de öğretmenlerin boş vakti çok olur derler.. :'(

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #11 : 03 Haziran 2015, 11:34:27 »
 ;) Öyle demeyin vaktiniz yine de var. Örneğin yine nöbet haftasındayım. Öncekilerde tatil günleri 17-18 saate kadar mesai yapmam gerekmişti.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben