Bıçak Sanatı - Forum

420HC mi 4116 mı D2 mi yardım

ÖmerKARTAL

• *
  • 5
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul (Yaz ayları İzmir)
420HC mi 4116 mı D2 mi yardım
« : 09 Mayıs 2015, 16:39:25 »
Merhabalar herkese benim bir sorum var ilk defa bıçak yapıcam belkide zor bir bıçak seçtim ama kafama koydum bir kere o demir lama alınıp o bıçak yapılacak :)
bowie-rambo1 bıçağı tarzı namlusu baya heybetli 25 cm üstü bir bıçak düşünüyorum ama çelik konusunda kararsızım benim istediğim bıçağın kalınlığı ne olmalı ben 5 mm diye tahmin ettim sonuçta büyük bir bıçak ve istediğim özellikler şunlar bıçak esnememeli ısıl işlemi menevişi bittikten sonra polisajlanıp parlatmaya uygun olmalı ve paslanmamalı yani bu özellikleri hangi çelik taşır biraz bilgisizim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum paslanmamalı polisajlanıp parlatılabilmeli ve kolay kırılmamalı bide susuz olması gerekiyor dimi ısıl işlem görmemiş olmalı yani sizin tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Başkalarının dediklerini yaparsan, Onların dediği hayatı yaşarsın.
"Kendi bildiğini okumak", Başkalarının kölesi olmaktan iyidir.
                                                                   Ömer KARTAL

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: 420HC mi 4116 mı D2 mi yardım
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2015, 17:04:54 »
İstediğin kalınlıkta bu dediğin çelikleri bulabiliyor musun önemli olan bu
Bu 3 seçenekten en iyisi bence D2 tam anlamıyla paslanmaz değil leke yapabilir ayna polisaja diğerleri kadar iyi tepki vermez ama 420ve 4116dan çok daha uzun süre ağzı korur keskin kalır.

25cmden kasıt namlu boyuysa saydığın tüm çelikeri aklından çıkar derim böyle bir bıçağa darbe dayanımı yüksek olan bir çelik gerek karbon çeliği kullanmanı tavsiye ederim pas sorununu bakımla çözebilirsin yada asitle karartma yolunu deneyebilirsin.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2015, 17:09:31 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Ynt: 420HC mi 4116 mı D2 mi yardım
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2015, 17:21:13 »
Osman abi gerekenleri söylemiş. Fakat ''bıçak esnememeli'' demişsin. 25cm namlu boyuna sahip bir bıçak esnemez ise; kullanım anında elinde iki parça ile kala kalırsın ;)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova