Bıçak Sanatı - Forum

Big bowie ve buscraft malzeme tavsiyeleriniz yardımlarınız.

ÖmerKARTAL

• *
  • 5
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul (Yaz ayları İzmir)
Merhaba benim 2 adet bıçak fikrim var sizden malzeme ve kabza konusunda yardım istiycem o değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum  :)
1.İlk olarak bushcraft bıçağı düşündüm 20 cm civarı(+-5) uzunlukta ve full tang şeklinde
Hangi kalınlıkta ve kalitede çeliği kullanırsam bıçağım kırılmaz ve keskinliği iyi olur şimdi tabi birazda uygun olmalı fiyat açısından damascus falan tavsiye ederseniz alamam mehmetmarangozda baktım biraz pahalı yani kaliteli bi çelik olmalı ama o kadarda pahalı olmamalı şekil olarak buna benzer birşey istiyorum.
https://lh6.googleusercontent.com/proxy/QVcZCuOBdoE9FLmqRdjbMhCOsrtd4TPJVDEP4qy6pDFJXIOf0sIAS_aKWAzkuWsUr9ywJmvlZcqY43IMNWWtth1aIFaN1mMiG5ob=w443-h332-nc
2.bowie tarzı bıçakları severim hibben 3 rambo 1 deki bıçak gibi bende zevkime ve ellerime uygun bir büyük bir bowie yapmak istiyorum hangi kalınlıkta olmalı ve hangi çelik kullanılmalı namlusunu 24-30 cm arası düşünüyorum full tang bedende sapıda elimden kaymayacak şekilde ve malzemede olmalı örneğin
 https://lh6.googleusercontent.com/proxy/jliiSmDiskPBvqxK-SEpX1mUWKj3wxsBU4PFM9NQn_4TAVwL11-ZU13WgmVDS-94wwo29SaQOrc_90nQ8gKOLBqifvnOOR5I9LukKHTBovDrvuBgYiqOn6dcIFGeK7oeIDVutA=w470-h313-nc

2. Bıçakta tahminen kalın bi çelik kullanılır 1. Bıçaktada kullanılabilecek ise tek tür bir çelik tercihimdir 2 tane almaya gerek yok.
Başkalarının dediklerini yaparsan, Onların dediği hayatı yaşarsın.
"Kendi bildiğini okumak", Başkalarının kölesi olmaktan iyidir.
                                                                   Ömer KARTAL

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Big bowie ve buscraft malzeme tavsiyeleriniz yardımlarınız.
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2015, 21:52:28 »
İlk bıçak için D2 güzel bir seçim olur.Forumda Bülent ustamızın D2 satış konusu vardı oradan tedarik edebilirsiniz.

İkinci bıçak için sanayide kolay bulunan D3ü tavsiye ederim 6mmlik lama olarak satılıyor.İlk bıçak içinde kalınlığı sorun etmezsen onuda D3ten yap.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 21:54:39 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ÖmerKARTAL

• *
  • 5
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul (Yaz ayları İzmir)
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2015, 22:35:39 »
Tavsiyeniz için teşekkür ederim acaba bülent ustanın satış konusunun bi linkini verir misiniz acemi olduğum için isim ve nickleri bilmiyorum daha.
Başkalarının dediklerini yaparsan, Onların dediği hayatı yaşarsın.
"Kendi bildiğini okumak", Başkalarının kölesi olmaktan iyidir.
                                                                   Ömer KARTAL

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #3 : 08 Mayıs 2015, 22:42:06 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7431.0

İlk bıçak için uygundur 2. için eni yetmez onun için sanayiden D3 tavsiye ederim karbon çeliği derseniz O2de bulunur.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

R.R_Serkan

• *
  • 7
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 20 Mayıs 2015, 23:13:22 »
İlk bıçak için D2 güzel bir seçim olur.Forumda Bülent ustamızın D2 satış konusu vardı oradan tedarik edebilirsiniz.

İkinci bıçak için sanayide kolay bulunan D3ü tavsiye ederim 6mmlik lama olarak satılıyor.İlk bıçak içinde kalınlığı sorun etmezsen onuda D3ten yap.
D2 ısıl işlemi için sabit ve yüksek bir sıcaklık (1050-1100 dü galiba) gerekmiyor muydu ?.Akıl vermek gibi olmasın ustam karıştırıyor olabilirim :)
R.R

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 20 Mayıs 2015, 23:17:10 »

D2 ısıl işlemi için sabit ve yüksek bir sıcaklık (1050-1100 dü galiba) gerekmiyor muydu ?.Akıl vermek gibi olmasın ustam karıştırıyor olabilirim :)
Sabit ısı ve yüksek sıcaklık hatta oksijensiz ortam gerekiyor doğrudur.Forumda Taner ustamız bu hizmeti veriyor sizin profili kargolamanız yeterli  ;)
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram