Teşekkür ederim bu bilgi önemli idi benim için.
Ne yazıkki Eminönüne vakit bulup gidemedim (İstanbul bildiğiniz gibi değil artık). Bu aralar oldukça yoğunum. Ekstra bir durum olmadıkça sanırım yaz ortasına doğru bu işlerle ilgilenme fırsatım olacak.
Gravür aletini ise 20dakika kadar kullanacak bir vaktim oldu. Epey sorun yaşadım. Gözlerim artık bozulmuş yakını artık odaklayamadığımı farkettim

Yurtdışından kafaya takılan büyüteçli şeylerden getirttim. Onda da sorun şaşadım. Netleyebilme aralığı çok kısıtlı. Görebildiğiniz yakınlığa geldiğinizde hiç kıpırdamamanız gerekiyor

Birde dışarıdan gelen ışığın açısı da önemli. Bir türlü çizdiğim şeyi göremiyorum. Gravür mengenesi yerine normal minik bir masaüstü mengene kullandım. Evirip çevirirken sıkıntılı oluyor. Oyma işlemini yaparken kontrolü sağlayamıyorum.
Bilgisayarda videoları kocaman ekranda izlerken farklı bir algı oluşuyor. Oysa gerçek ürün üzerinde yapılan gravürler çok küçük. Bunu ilk farkettiğimde çok şaşırdım. Çok küçük bir alan üzerinde el hakimiyeti sağlamak için epey antrenman yapmak gerekiyor.
Tabi 20 dakikada olacak şeyler değil. Kendimin ve aklımın sakin olduğu bir zamanı yakalayana kadar ara verdim

Konu ile ilgili ilk deneyim ve izlenimlerim bunlar.
Bu arada sorularımla bunaltıyorum sizleri