Bıçak Sanatı - Forum

VARAN 5-6-7 BİTTİ

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
VARAN 5-6-7 BİTTİ
« : 06 Mayıs 2015, 13:21:33 »
VARAN 5-6-7 olarak adlandırdığım gravürler eğrisi ile doğrusu ile bitti .Bundan sonraki denemeler de yeni projeler le çıkmayı ümit ediyorum karşınıza  .

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hakan AKSOY

• *
  • 465
Ynt: VARAN 5-6-7 BİTTİ
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2015, 13:22:27 »
Devam..
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2015, 13:52:25 »
Ben bu işlere bayılıyorum Ustam ellerine sağlık, yapacak çok sey var sıraya koymakta zorlanıyorum cidden. Öğrenmek istediğim bir süsleme sanatı.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2015, 14:04:11 »
Hakan ustam ellerine sağlık herbiri ayrı güzel
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2015, 14:41:06 »
Her seferinde daha iyi işler çıkıyor  :2up

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2015, 16:13:49 »
Teknik gittikçe oturmaya başladı,
Belki uzktan göründüğü içindir, antilobun iç detayları biraz daha belirginlik istiyor sanki.
Ellerinize sağlık
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2015, 17:43:13 »
Ben bu işlere bayılıyorum Ustam ellerine sağlık, yapacak çok sey var sıraya koymakta zorlanıyorum cidden. Öğrenmek istediğim bir süsleme sanatı.

Tesekkur ediyorum eksik olmayın her şey sırayla :)

Hakan ustam ellerine sağlık herbiri ayrı güzel

Teşekkürler Hasan Bey beğenmenize sevindim.

Her seferinde daha iyi işler çıkıyor  :2up

Elimden geldiği kadar salim bey sonu açık hayır olur  inşallah :) bu arada beğenmenize sevindim

selamlar

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2015, 17:48:04 »
Teknik gittikçe oturmaya başladı,
Belki uzktan göründüğü içindir, antilobun iç detayları biraz daha belirginlik istiyor sanki.
Ellerinize sağlık

Aslında resimde belli olmuyor ama izler var :) Ustadım antilop günün yorgunluğu ve gecenin rehavetine kurban gitti :) yapmazdım böyle bir yanlış ama malesef malzeme ilk defa calıştığım bir malzemeydi çok derin olmasın diyerek kısa geçmiştim ama orta karar en güzeli olcakmış.Not defterime güzel bir küpe yaptım D2 için :)

Selamlar 

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2015, 21:55:05 »
Hakan ustam ellerine sağlık,hepsi de çok başarılı olmuş bence.İyi çalışmalar  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2015, 09:23:15 »
Hakan ustam ellerine sağlık,hepsi de çok başarılı olmuş bence.İyi çalışmalar  :)

Sağolasın Ömer teşekkür ediyorum eksik olma!

Selamlar 

maytir

• 288
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2015, 09:30:29 »
Sonradan tekrar müdahele şansı yok mu bu teknikte?
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #11 : 07 Mayıs 2015, 10:02:05 »
Sonradan tekrar müdahele şansı yok mu bu teknikte?

Sonradan tekrar müdahale şansı var elbette daha derin olması için ama bıçak sahibi bu şekilde göndermemi istedi 2 günlük beklemeyi göze alamadı herhalde :)
Üzerinde ki izler bıçak elinizdeyken belii oluyor ama resimleri çekerken ki  ortam ve telefon dan çekim olması sonuçları farklı gösterebiliyor.
Ha bu arada Mustafa Bey  ne yaptınız gravür verniği bulabildinizmi?Siz hangi aşamadasınız şu an ?

Selamlar

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2015, 10:27:02 »
Elinize sağlık çok güzeller. Sanırım gravür işin de en zoru hayvan figürleri
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

maytir

• 288
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2015, 10:52:57 »
Teşekkür ederim bu bilgi önemli idi benim için.

Ne yazıkki Eminönüne vakit bulup gidemedim (İstanbul bildiğiniz gibi değil artık). Bu aralar oldukça yoğunum. Ekstra bir durum olmadıkça sanırım yaz ortasına doğru bu işlerle ilgilenme fırsatım olacak.
Gravür aletini ise 20dakika kadar kullanacak bir vaktim oldu. Epey sorun yaşadım. Gözlerim artık bozulmuş yakını artık odaklayamadığımı farkettim :( Yurtdışından kafaya takılan büyüteçli şeylerden getirttim. Onda da sorun şaşadım. Netleyebilme aralığı çok kısıtlı. Görebildiğiniz yakınlığa geldiğinizde hiç kıpırdamamanız gerekiyor :) Birde dışarıdan gelen ışığın açısı da önemli. Bir türlü çizdiğim şeyi göremiyorum. Gravür mengenesi yerine normal minik bir masaüstü mengene kullandım. Evirip çevirirken sıkıntılı oluyor. Oyma işlemini yaparken kontrolü sağlayamıyorum.
Bilgisayarda videoları kocaman ekranda izlerken farklı bir algı oluşuyor. Oysa gerçek ürün üzerinde yapılan gravürler çok küçük. Bunu ilk farkettiğimde çok şaşırdım. Çok küçük bir alan üzerinde el hakimiyeti sağlamak için epey antrenman yapmak gerekiyor.
 Tabi 20 dakikada olacak şeyler değil. Kendimin ve aklımın sakin olduğu bir zamanı yakalayana kadar ara verdim :)
Konu ile ilgili ilk deneyim ve izlenimlerim bunlar.
Bu arada sorularımla bunaltıyorum sizleri :)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #14 : 07 Mayıs 2015, 11:42:56 »
Teşekkür ederim bu bilgi önemli idi benim için.

Ne yazıkki Eminönüne vakit bulup gidemedim (İstanbul bildiğiniz gibi değil artık). Bu aralar oldukça yoğunum. Ekstra bir durum olmadıkça sanırım yaz ortasına doğru bu işlerle ilgilenme fırsatım olacak.
Gravür aletini ise 20dakika kadar kullanacak bir vaktim oldu. Epey sorun yaşadım. Gözlerim artık bozulmuş yakını artık odaklayamadığımı farkettim :( Yurtdışından kafaya takılan büyüteçli şeylerden getirttim. Onda da sorun şaşadım. Netleyebilme aralığı çok kısıtlı. Görebildiğiniz yakınlığa geldiğinizde hiç kıpırdamamanız gerekiyor :) Birde dışarıdan gelen ışığın açısı da önemli. Bir türlü çizdiğim şeyi göremiyorum. Gravür mengenesi yerine normal minik bir masaüstü mengene kullandım. Evirip çevirirken sıkıntılı oluyor. Oyma işlemini yaparken kontrolü sağlayamıyorum.
Bilgisayarda videoları kocaman ekranda izlerken farklı bir algı oluşuyor. Oysa gerçek ürün üzerinde yapılan gravürler çok küçük. Bunu ilk farkettiğimde çok şaşırdım. Çok küçük bir alan üzerinde el hakimiyeti sağlamak için epey antrenman yapmak gerekiyor.
 Tabi 20 dakikada olacak şeyler değil. Kendimin ve aklımın sakin olduğu bir zamanı yakalayana kadar ara verdim :)
Konu ile ilgili ilk deneyim ve izlenimlerim bunlar.
Bu arada sorularımla bunaltıyorum sizleri :)

Desen aktarımını nasıl yapıyorsunuz ?Yani direk kalemle metal uzerine cizim yapıyorsanız bu ışık yansımasını fazlalastıracaktır.Deseni elle de çizseniz transfer de yapsanız hafıf parmagınızın ucuyla balmumundan aldıgınız kalıntılar ıle metal uzerını kaplayıp cızımı bunun uzerıne yaparsanız yansımalar kaybolacak ve cızdıgınız desenı en net halıyle kazıma yaparken gorebılmenıze yardımcı olacaktır .

http://www.engravingschool.com/private/transfers.htm Ayrıca bu link i de incelemenizi tavsiye ediyorum .

Takıldıgınız yerlerde soru sormaya cekınmeyın lutfen elımden bır sey gelıyorsa seve seve yardım ederım

Selamlar

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #15 : 07 Mayıs 2015, 11:44:59 »
Elinize sağlık çok güzeller. Sanırım gravür işin de en zoru hayvan figürleri

Teşekkür ediyorum emrah aslında zor olan desen değil asit tepkimesine karşı durmak en zor olanı gerisi teferruat bu işlerde .

Selamlar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 07 Mayıs 2015, 11:49:49 »
Çok güzel eserler yaratmışsınız, ellerinize sağlık :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #17 : 07 Mayıs 2015, 12:05:10 »
Eline sağlık abi :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #18 : 07 Mayıs 2015, 12:18:24 »
Eline sağlık abi :2up

Sağol osman tşk ederim kardeşim

Selamlar

Çok güzel eserler yaratmışsınız, ellerinize sağlık :)

Sağolun Bülent Bey Teşekkürler

Selamlar 

maytir

• 288
« Yanıtla #19 : 07 Mayıs 2015, 12:35:53 »

Desen aktarımını nasıl yapıyorsunuz ?Yani direk kalemle metal uzerine cizim yapıyorsanız bu ışık yansımasını fazlalastıracaktır.Deseni elle de çizseniz transfer de yapsanız hafıf parmagınızın ucuyla balmumundan aldıgınız kalıntılar ıle metal uzerını kaplayıp cızımı bunun uzerıne yaparsanız yansımalar kaybolacak ve cızdıgınız desenı en net halıyle kazıma yaparken gorebılmenıze yardımcı olacaktır .

http://www.engravingschool.com/private/transfers.htm Ayrıca bu link i de incelemenizi tavsiye ediyorum .

Takıldıgınız yerlerde soru sormaya cekınmeyın lutfen elımden bır sey gelıyorsa seve seve yardım ederım

Selamlar
[/quote]

Teşekkür ederim,
ilk denemede aseton ile aktardım. O denemede görüş ile ilgili sorun olmadı. İkinci denemede aseton bulamadım. Kurşunkalemle çizdim. Balmumu önerinizi dikkate alacağım. Videolarda izlemiştim ama neden önemli olduğunu tecrübe ederek anlamış oldum :)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL