Antalya'da bicakcilar carsisini bilirsiniz. Ben de bugun oraya gittim. Bir bicakciya girdim, "celik kesebilir misiniz?" diye sordum. "Arkaya git, orada keserler" dedi.
Gittim arkaya, birine sordum, kesebilecegini soyledi. Yanindeki esnafa da sordum. Olayimiz burada basliyor.
+Ben: "Kolay gelsin, celik kesebilir misin abi sen?"
-Adam: "Ne celigi"
+ Bicak taslagi cikarmak icin.
- Komando bicagi mi? Ne bicagi yapacaksin?
+ Hayir daha belli degil.
- Sen mi yapican bicagi?
+ Evet.
- Yapamazsin.
+ Niye? Yapamamam icin bi sebep var mi?
- Yapamazsin da ondan.
+ Niye!?
- Celigi sekillendireceksin, agzini acacaksin, kabzanin pimini cakacaksin. Daha su kabza tahtasini nereden bulacaksin? Şimşir olacak. Simsiri nereden bulacaksin? Kurekteki gibi tahtadan yapacagini sanma olmaz o.
+ Kok ceviz falan
- Ceviz kirilir. Sen daha pimi cakarken catlar ayrilir. ( Selcuk Yatagan markali bir bicak cikardi, boyle parlak testereli bir bowie gibi bir sey) Al bunu bak sapi boynuz bicagin krali ben yapamam boyle bicak.
+ Hayir. (Elime aldim baktim bu arada bicak bana kaliteli izlenimi vermedi)
- Bicak yaparken cok para harcarsin zarar yaparsin.
+ Bicagi zaten hobi amacli yapicam. Kar gibi amacim yok.
- O zaman git eski sanayiye Norm Metal var celigi sec oradan cikarsinlar taslagi yap. (5-10 TL mi dedi ne dedi)
+ Celigi internetten bulurum ben. (Forum ismini karistirmadim)
- Internetten bi dunya para isterler.
+ Para onemli degil dedim.
- Al su bicagi mis gibi bicak. Lazer kesim adamlar yapmis.
+ Yok hayir.
- Yapamazsin.
+ Yapinca getiririm ama.
- Getir.
+ Hayirli isler sana.
Dedim ciktim. Ahsap konusunda pek bilgili degilim ama forumda kok ceviz yapanlar var. Kirmadan yapmislar. Ben de yapabilirim sanirim. Zaten o olacak diye de bir sart yok, o anda salladim.
Velhasil kelam adam bir acayip geldi bana. Urunu bana cakmaya calisti. "Fiyati ne" demistim. "125 ogrenci adamsin 80 olur" dedi.

Bu vesile ile sorumu buradan da duyurayim. Antalya'da celikten bicak kabataslagini cikaran bir yer var mi?
Veya internetten veya buradan guvenilir birileri. Tabii tercihim Antalya.
Saygilar.