Bıçak Sanatı - Forum

motor sübabından bıçak

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
Ynt: motor sübabından bıçak
« Yanıtla #20 : 26 Ocak 2011, 13:18:31 »
elinize sağlık  :2up
sap gerçekten çok hoş olmuş

oğuzhan okudan

• 59
  • Meslek: orman bölge şefi
  • Yer: antalya
« Yanıtla #21 : 22 Şubat 2011, 16:10:08 »
bıçağı tamamladıktan sonra son fotoğraflarını yüklemeye fırsatım olmadı
bıçağı bitirdim  sap 5 kat Japon yapıştırıcı ile kapladım  her kat sürüldükten sonra kuruyup zımpara ile 150 kumdan başlayarak sürtüldü  en son odadaki halıya sürterek parlattım bıçağa farklı bir kilit mekanizması  yapmayı düşünmüştüm arka taraftaki çentik ondan  sapın içerisinde de  bir kamanın gireceği delik açtım kamanın arkasına bir yay koyup denedim ancak mekanizma başarılı olmadı  klasik kilit mekanizması için hem bıçağı hemde sapı değiştirmem gerektiği için kitten vazgeçtim .

oğuzhan okudan

• 59
« Yanıtla #22 : 22 Şubat 2011, 16:22:03 »
pim olarak paslanmaz cıvata kullandım cıvatayı taktıktan sonra başını dremelle kestim  ve vidalamak için diş açtım vidayı  rahahatça söküp taka biliyorum
   bıçağın toplam boyu 30cm ağız tutuşu çok güzel  ancak kilit mekanizmasını olmayışı bir handikap
kullanışlı olmasa da uzun zaman açık kalacaksa alttaki deliğe yerleştirilen bir pim kilit vazifesi görebiliyorhttp://www.bicaksanati.com/forum/bicakcilik/motor-subabindan-bicak/?action=dlattach;attach=7247
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2011, 16:39:48 Gönderen: oğuzhan okudan »

Berke Boyacı

« Yanıtla #23 : 23 Şubat 2011, 23:54:57 »
Bitmiş halini görmek güzel... :). Sapta  eski masa ayağı gibi malzemeleri kullanmak bence çok iyi bir fikir. Bende bundan sonra bıçak saplarımı masalardan sandalyelerden çıkaracağım :). Saptaki parmak oyuklarını eğeylemi yaptınız ?

oğuzhan okudan

• 59
« Yanıtla #24 : 24 Şubat 2011, 09:21:15 »
Ağaç törpüsü ile yaptım

suleyman07

• *
  • 20
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #25 : 20 Ağustos 2019, 14:19:35 »
konuyla alakalı birşey sormak istiyorum motor sübapları çelik olarak nasıldır bıçak yapımında ne kadar verimli olur ağız tutumu dayanımı dövülüp kömür ocağında ısıl işlem yapılması uygunmudur ?