Bıçak Sanatı - Forum

İlk Usturam

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
Ynt: İlk Usturam
« Yanıtla #20 : 24 Nisan 2015, 22:34:58 »
Çok güzel olmuş gerşekden eline sağlık :) Ustalık alametleri belirmiş :)
Teşekkürler Alper ustam. Bunları sizden duymak ne güzel ;D
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #21 : 24 Nisan 2015, 22:51:56 »
Eline saglık çok güzel olmuş. Micarta ilk defa gördüm gayet yakışmış. İşçilik ayrıca kaliteli tebrikler
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #22 : 24 Nisan 2015, 23:13:43 »
Eline saglık çok güzel olmuş. Micarta ilk defa gördüm gayet yakışmış. İşçilik ayrıca kaliteli tebrikler
Teşekkür ederim :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #23 : 24 Nisan 2015, 23:17:36 »
Tebrik ederim Kadir kardeşim, çok başarılı bir çalışma olmuş.eline sağlık.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #24 : 24 Nisan 2015, 23:21:34 »
Ellerine sağlık
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #25 : 24 Nisan 2015, 23:23:45 »
Tebrik ederim Kadir kardeşim, çok başarılı bir çalışma olmuş.eline sağlık.
Sağ olsın ömer abi. Teşekkürler :)

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #26 : 24 Nisan 2015, 23:24:20 »

Triton

• *
  • 37
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 25 Nisan 2015, 06:10:16 »
Muhteşem olmuş. Elinize sağlık.
Eğe çeliklerinin paslanmaya karşı direnci nasıl acaba? Patina yapmak gerekir mi?
Çok güzel paslanır.Bakımını yapmak lazım.
Eğe çeliği karbon çeliği olduğundan paslanmaya karşı hiç bir direnci yok malesef. İyi bir patina paslanmayı biraz geçiktirebilir.

Her ikinize de teşekkür ederim bilgilendirme için. Patinadan daha etkili bir çözüm var mı peki?

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #28 : 25 Nisan 2015, 11:16:17 »
Muhteşem olmuş. Elinize sağlık.
Eğe çeliklerinin paslanmaya karşı direnci nasıl acaba? Patina yapmak gerekir mi?
Çok güzel paslanır.Bakımını yapmak lazım.
Eğe çeliği karbon çeliği olduğundan paslanmaya karşı hiç bir direnci yok malesef. İyi bir patina paslanmayı biraz geçiktirebilir.

Her ikinize de teşekkür ederim bilgilendirme için. Patinadan daha etkili bir çözüm var mı peki?
Ne demek ben teşekkür ederim :)
Patinadan daha etkili boya ve kaplamalar var ama en etkilisi paslanmaz kullanmak genede

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #29 : 25 Nisan 2015, 11:18:46 »
Kadir eline emeğine sağlık.Güzel bir ustura yapmışsın.Bununla tıraş olmaya başla bir daha jiletlilere yaklaşmazsın.Elinde taş yoksa, ve kısa zamanda edinemeyeceksen zımpara ve yağ ile deneyebilirsin.Yapacağın şey taştaki gibi ağıza doğru değil de sırta doğru çekerek bilemen .Fakat uyarayım zımparanın aşındırma gücü yüksek olduğundan sırtı yiyebilir.Bu nedenle ağız kısmını bilemeye başlamadan önce kalın bırakılmaması gerek.2000 kuma kadar piyasada bulabilirsin.2000 kumdan sonra yağ dökerek 4000 kuma çıkmış olursun.Bundan sonra krom oksitli balsa  üzerinde uzun süre strop yapman gerek.Yoksa kot pantolon kumaşı da kullanabilirsin.Bir ustanın 1000 kum taştan sonra kromoksitle uzun süre uğraşarak usturayı tıraş edecek seviyeye getirdiğini izlemiştim.Yok bunlarla uğraşamam dersen gönder bana ben bileyeyim.Bir katkım olsun.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #30 : 25 Nisan 2015, 11:24:22 »
Ne demek ben teşekkür ederim :)
Patinadan daha etkili boya ve kaplamalar var ama en etkilisi paslanmaz kullanmak genede
İlkayda tam benim yazacaklarımı yazmış ne tesadüf  :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #31 : 25 Nisan 2015, 11:38:56 »
Kadir eline emeğine sağlık.Güzel bir ustura yapmışsın.Bununla tıraş olmaya başla bir daha jiletlilere yaklaşmazsın.Elinde taş yoksa, ve kısa zamanda edinemeyeceksen zımpara ve yağ ile deneyebilirsin.Yapacağın şey taştaki gibi ağıza doğru değil de sırta doğru çekerek bilemen .Fakat uyarayım zımparanın aşındırma gücü yüksek olduğundan sırtı yiyebilir.Bu nedenle ağız kısmını bilemeye başlamadan önce kalın bırakılmaması gerek.2000 kuma kadar piyasada bulabilirsin.2000 kumdan sonra yağ dökerek 4000 kuma çıkmış olursun.Bundan sonra krom oksitli balsa  üzerinde uzun süre strop yapman gerek.Yoksa kot pantolon kumaşı da kullanabilirsin.Bir ustanın 1000 kum taştan sonra kromoksitle uzun süre uğraşarak usturayı tıraş edecek seviyeye getirdiğini izlemiştim.Yok bunlarla uğraşamam dersen gönder bana ben bileyeyim.Bir katkım olsun.
Ustam hem güzel sözleriniz ve tavsiyeleriniz için hemde teklifiniz için çok teşekkür ederim :) İlk usturam olduğu için kullanmayı düşünmüyorum, hatıra olarak saklayacağım. Zaten iç bükey bile değil, ağzını rampada açtım. İnşAllah bir tanede paslanmazdan traş olmak için yapacağım şöyle içbükey olanından ;D

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #32 : 25 Nisan 2015, 12:01:16 »
Kardeşim eline sağlık çok güzel görünüyor.Mikartada çok şık olmuş tebrikler  :2up :2up
Fatih IŞIK

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #33 : 25 Nisan 2015, 12:02:01 »
Kardeşim eline sağlık çok güzel görünüyor.Mikartada çok şık olmuş tebrikler  :2up :2up
Çok teşekkürederim :)

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #34 : 25 Nisan 2015, 15:03:04 »
Elinize sağlık, işçilik on numara olmuş gerçekten. Patina nedir nasıl yapılır biraz açıklarmısınız?

« Yanıtla #35 : 25 Nisan 2015, 15:03:24 »
Dostum eline emeğine sağlık hem ustura hem micarta hepsi bir arada harika bir çalışma çıkmış bence ortaya, ustura denemenin kolay olmadığını tahmin edebiliyorum :) İlk ustura böyle ise daha ne usturalar göreceğiz senden bakalım, başarılarının devamını dilerim sağlıcakla kal  ^-^
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #36 : 25 Nisan 2015, 15:20:11 »
Elinize sağlık, işçilik on numara olmuş gerçekten. Patina nedir nasıl yapılır biraz açıklarmısınız?
Teşekkür ederim :) Patinasyon asitle yapılan işlemlerin genel adı yanılmıyorsam. Yanlışım varsa ustalarımız düzeltirler ;D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #37 : 25 Nisan 2015, 15:21:32 »
Patina çeliği asitle karartma yöntemi ev koşullarında sirke,hardal vs. kullananlar çok var.Yüzeyde oluşan siyah tabaka(demiroksit sanıyorum) paslanmaya karşı bir miktar direnç oluşturuyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
« Yanıtla #38 : 25 Nisan 2015, 15:22:02 »
Dostum eline emeğine sağlık hem ustura hem micarta hepsi bir arada harika bir çalışma çıkmış bence ortaya, ustura denemenin kolay olmadığını tahmin edebiliyorum :) İlk ustura böyle ise daha ne usturalar göreceğiz senden bakalım, başarılarının devamını dilerim sağlıcakla kal  ^-^
Teşekkürler :) Ustura kolay değil ama zevkli. N695 usturalar yolda bakalım onlar nasıl olacak 8)

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #39 : 25 Nisan 2015, 16:56:53 »
Kadir kardeşim nedense usturalar beni pek cezbetmiyor. Ama gayet güzel bir çalışma olmuş. N695 ler bundan daha iyi olacaktır. Bir sonraki her zaman bir öncekine göre daha çok tecrübe demektir.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!