Pozitiv20 metodu yerine çok daha basit ve ucuz bir yol önereyim:
1.Lazer yazıcıdan, logo kısmı beyaz kalacak şekilde, ters baskı alıyorsunuz. Inkjet yazıcı olmaz; ama lazer yazıcı değil de inkjet yazıcınız varsa, inkjetle çıktı alıp, fotokopicide çıktı alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, çıktıyı ya da fotokopi baskısını en koyu tonda almanız. Fotokopiciler, toner tasarrufu için en düşük koyulukta baskı yaparlar. Bu konuda fotokopiciyi uyarmanız gerekli.
2.Baskıyı, metale bantla tutturun.
3.160-180 dereceye ısıtılmış ütü ile, 60 saniye ütü - 15 saniye ara vererek, 4-5 kez ütüleyin. Soğumasını bekledikten sonra bıçağı suda bekletin ve ovalayarak kağıdı soyun. Tonerin bıçak üzerine geçmiş olduğunu göreceksiniz.
4.Kağıdınız tüm bıçağı kaplamayacağı için, işlem yapmak istemediğimiz yerleri kapatmamız gerek. Çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz; oje ya da permanent marker gibi.
5.Bundan sonrasını zaten biliyorsunuz

Bıçağı aynı bu yazıda anlatıldığı gibi, tuzruhu - perhidrol çözeltisine daldıracaksınız.
6.Yeterli aşınmayı sağladıktan sonra, bıçağı temiz su ile yıkayın ki asit - perhidrol karışımı gitsin.
7.Aseton (sanayi) ya da selülozik tiner, benzin gibi bir malzemeyle kalan toner, oje ya da marker kalıntılarını temizleyin.
Bu yöntemi devre kartı yapmak için kullanırdım; sonra sizin gibi "metalde neden işe yaramasın ?" diyerek gravür yapmak için kullandım.
Maalesef şimdiye kadar bıçak yapmadım. (Yer ve zaman yokluğundan dolayı). İlk mesajım, böyle harika bir forum bulduğum için de şaşkın ve mutluyum.