Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak üzerine logo yazma methodum - Pozitiv 20

sinangunsel

• *
  • 33
  • Sinan Günsel - 1976
  • Meslek: ticaret
  • Yer: Zonguldak/Ereğli
Ynt: Bıçak üzerine logo yazma methodum
« Yanıtla #20 : 25 Nisan 2015, 16:20:32 »
çok teşekkürler harika bir anlatım olmuş.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 25 Nisan 2015, 16:29:34 »
On numara anlatım olmuş :2up
Elinize,  emeğinize,  ağzınıza sağlık :2up
Sorularım olacak musaadenizle;
Kostikli suya bıçağı daldirsak olmaz mı?
Pozitif 20 ile bütün profili boyadiniz, ama sonra ucunu pozlama esnasında açık bıraktınız. Farkli iki bıçak var sanırım,  anladığım pozitif 20 ile boyanan bütün yüzey (şekil istenmeyen kısımlar) pozlama esnasında ışıktan korunmalı,  yanılıyor muyum?
Teşekkürler.

Bülent bey tüm yüzeyi boyama positiv 20 nin nasıl sıkılması gerektiğini göstermek içindi, logo yapacağım bıçağı önceden boyadığımdan sonradan böyle bir bilgi amaçlı boyama yaptım. Kostikli suya daldirsanızda olur sonuç olarak doğru kostik karışımında posolitiv 20 etkilenmiyor sadece pozlanmış kısımdaki boya çıkıyor. Ben oje kullanarak ve izole bantla filmin çevresini izole ettim ama tüm yüzeyi korumak daha mantıktı olur.

Erkan Bey güzel paylaşım olmuş, yalnız bir iki noktada bir kaç püf nokta yazmak istedim, Pozitiv 20 pahalı bir malzeme ama uygulama esnasında yatay ve dikey yönlerde olmak üzere uygulamayı biraz daha uzatırsanız daha iyi sonuç alırsınız, birde perhidrolle tuz ruhunu karıştırırken bıçak üzerinde değil de ayrı bir ortamda karıştırıp uygulamaya geçerseniz daha iyi olur, tuzruhundaki perhidrolun oranı fazlalaştıkça malzemeye etkideki ısı daha fazla yükseliyor, ve bir süre sonra boya bozulmaya kalkmaya başlıyor, bunu engellemek için de perhidrolu tuzruhuna minimum oranda karıştırıp bekleme süresini uzatmak daha kaliteli bir baskı almanızı sağlayacaktır.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Benimde konunun başında bahsettiğim gibi sizin tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa ben dahil eksiklerimizi giderebiliriz. Verdiğiniz çok değerli bilgiler için  tekrar çok teşekkürler.

Erkan Mutlu

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #22 : 25 Nisan 2015, 16:53:12 »
Erkan hocam harika bir paylaşım. Malzemeyi toplamaya başladım. Yakında bende bir çalışma yapacağım. Artık başını ağrıtırız :D
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #23 : 25 Nisan 2015, 17:54:48 »
Erkan hocam harika bir paylaşım. Malzemeyi toplamaya başladım. Yakında bende bir çalışma yapacağım. Artık başını ağrıtırız :D

Seve seve yardım ederim  :)
Erkan Mutlu

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 25 Nisan 2015, 21:51:43 »
Erkan bey çok açıklayıcı bir video olmuş. Emeğinize sağlık :2up
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #25 : 28 Nisan 2015, 02:20:47 »
 Elinize sağlık, çok açıklayıcı bir video olmuş. Yanlız sandığımdan daha fazla uğraş emek gerektiren bir işmiş. Bukadar uğraşla ve zamanla band zımpara yardımıyla bir bıçak daha yapanlar var. Dövme çelik ustalarını logo konusunda baya şanslı buldum bu videodan sonra. Çelik sıcakken dayıyolar logoyu koyuyolar çekici arkadan oldu bitti  :)
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 02:22:18 Gönderen: black »
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

baris_atasoy

• *
  • 1
    • diyaraba.com
  • Meslek: Yazılım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 30 Nisan 2015, 08:09:36 »
Pozitiv20 metodu yerine çok daha basit ve ucuz bir yol önereyim:

1.Lazer yazıcıdan, logo kısmı beyaz kalacak şekilde, ters baskı alıyorsunuz. Inkjet yazıcı olmaz; ama lazer yazıcı değil de inkjet yazıcınız varsa, inkjetle çıktı alıp, fotokopicide çıktı alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, çıktıyı ya da fotokopi baskısını en koyu tonda almanız. Fotokopiciler, toner tasarrufu için en düşük koyulukta baskı yaparlar. Bu konuda fotokopiciyi uyarmanız gerekli.

2.Baskıyı, metale bantla tutturun.

3.160-180 dereceye ısıtılmış ütü ile, 60 saniye ütü - 15 saniye ara vererek, 4-5 kez ütüleyin. Soğumasını bekledikten sonra bıçağı suda bekletin ve ovalayarak kağıdı soyun. Tonerin bıçak üzerine geçmiş olduğunu göreceksiniz.

4.Kağıdınız tüm bıçağı kaplamayacağı için, işlem yapmak istemediğimiz yerleri kapatmamız gerek. Çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz; oje ya da permanent marker gibi.

5.Bundan sonrasını zaten biliyorsunuz :) Bıçağı aynı bu yazıda anlatıldığı gibi, tuzruhu - perhidrol çözeltisine daldıracaksınız.

6.Yeterli aşınmayı sağladıktan sonra, bıçağı temiz su ile yıkayın ki asit - perhidrol karışımı gitsin.

7.Aseton (sanayi) ya da selülozik tiner, benzin gibi bir malzemeyle kalan toner, oje ya da marker kalıntılarını temizleyin.

Bu yöntemi devre kartı yapmak için kullanırdım; sonra sizin gibi "metalde neden işe yaramasın ?" diyerek gravür yapmak için kullandım.

Maalesef şimdiye kadar bıçak yapmadım. (Yer ve zaman yokluğundan dolayı). İlk mesajım, böyle harika bir forum bulduğum için de şaşkın ve mutluyum.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2015, 17:34:34 »
bilgiler için çok teşekkür

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #28 : 03 Mayıs 2015, 22:46:54 »
Pozitiv20 metodu yerine çok daha basit ve ucuz bir yol önereyim:

1.Lazer yazıcıdan, logo kısmı beyaz kalacak şekilde, ters baskı alıyorsunuz. Inkjet yazıcı olmaz; ama lazer yazıcı değil de inkjet yazıcınız varsa, inkjetle çıktı alıp, fotokopicide çıktı alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, çıktıyı ya da fotokopi baskısını en koyu tonda almanız. Fotokopiciler, toner tasarrufu için en düşük koyulukta baskı yaparlar. Bu konuda fotokopiciyi uyarmanız gerekli.

2.Baskıyı, metale bantla tutturun.

3.160-180 dereceye ısıtılmış ütü ile, 60 saniye ütü - 15 saniye ara vererek, 4-5 kez ütüleyin. Soğumasını bekledikten sonra bıçağı suda bekletin ve ovalayarak kağıdı soyun. Tonerin bıçak üzerine geçmiş olduğunu göreceksiniz.

4.Kağıdınız tüm bıçağı kaplamayacağı için, işlem yapmak istemediğimiz yerleri kapatmamız gerek. Çeşitli malzemeler kullanabilirsiniz; oje ya da permanent marker gibi.

5.Bundan sonrasını zaten biliyorsunuz :) Bıçağı aynı bu yazıda anlatıldığı gibi, tuzruhu - perhidrol çözeltisine daldıracaksınız.

6.Yeterli aşınmayı sağladıktan sonra, bıçağı temiz su ile yıkayın ki asit - perhidrol karışımı gitsin.

7.Aseton (sanayi) ya da selülozik tiner, benzin gibi bir malzemeyle kalan toner, oje ya da marker kalıntılarını temizleyin.

Bu yöntemi devre kartı yapmak için kullanırdım; sonra sizin gibi "metalde neden işe yaramasın ?" diyerek gravür yapmak için kullandım.

Maalesef şimdiye kadar bıçak yapmadım. (Yer ve zaman yokluğundan dolayı). İlk mesajım, böyle harika bir forum bulduğum için de şaşkın ve mutluyum.

Bunu denedim. Ama ne yazık ki toner tam olarak kapatmıyor gereken kısmı. Çok az da olsa bazı noktacıklar kalıyor. Bunlar da ayna gibi parlak yuzeyde bayağı sırıtıyor

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #29 : 05 Haziran 2015, 13:17:52 »
Konuyu sabitledim. başlığın ucuna da "Pozitiv 20" sözünü ekleyeyim.

Bu şekildeki asit veya elektrik akımı sayesinde çalışan yöntemler bıçağı mukavemetini en az etkileyen yöntemler olduğundan dolayı faydalı.
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2015, 21:59:57 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #30 : 05 Haziran 2015, 20:20:45 »
Yeni bir örnek olması açısından son yazdığım yazıyıda paylaşıyorum.

Erkan Mutlu

mrduran

• *
  • 2
  • Meslek: Mimar
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #31 : 22 Eylül 2015, 20:29:32 »
Ellerinize sağlık. Çok temiz görünüyor logo. Elinizdeki bıçağında ergonomisi çok başarılı. Acaba şablonu gibi bir şey yada tepeden çekilmiş bir fotoğrafı varmıdır. Kalıp almak için ?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 22 Eylül 2015, 23:34:20 »
Konuyu sabitledim. başlığın ucuna da "Pozitiv 20" sözünü ekleyeyim.

Bu şekildeki asit veya elektrik akımı sayesinde çalışan yöntemler bıçağı mukavemetini en az etkileyen yöntemler olduğundan dolayı faydalı.

Unutmuşum. "Pozitiv 20" sözünü şimdi ekledim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #33 : 23 Eylül 2015, 23:36:18 »
Ellerinize sağlık. Çok temiz görünüyor logo. Elinizdeki bıçağında ergonomisi çok başarılı. Acaba şablonu gibi bir şey yada tepeden çekilmiş bir fotoğrafı varmıdır. Kalıp almak için ?

Teşekkür ederim olumlu düşünceleriniz için, bıçağın resimlerini aşağıdaki linkte görebilirsiniz.

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=8124.0
Erkan Mutlu

mehmet kaya

• *
  • 3
  • Meslek: kaplama
  • Yer: şanlıurfa
Ynt: Bıçak üzerine logo yazma methodum - Pozitiv 20
« Yanıtla #34 : 06 Mayıs 2016, 17:46:04 »
arkadaşım bana yazı şablonu lazım bir türlü şablon yaptıracağım bir yer bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Symurg1907

• 99
  • Meslek: Gezgin
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #35 : 20 Nisan 2017, 04:02:33 »

Seve seve yardım ederim  :)

Harika olmuş elinize sağlık. Videoyu da büyük zevkle izledim. Böyle bir işlemden ilk defa haberi olan birisi için bile anlaşılır bir video olmuş.  Yalnız bir sorum olacak.  Bu logonun kalıcılığı nasıldır? Yani hangi şartlarda altında zarar görür? Fiziki bir şeyle yani zımparalanma gibi bir şeye maruz kalmadığı sürece ömürlük mü?