Bıçak Sanatı - Forum

Prohunt 2015

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Prohunt 2015
« : 23 Nisan 2015, 21:18:48 »
Gidemeyecek arkadaşlar için çektiğim fotoğrafları paylaşayım istedim.Fuar pazar akşamına kadar devam edecek.Tutuşumdan anlayacağınız gibi Aküs'ün çiftesi birazcık pahalı 18850 tl.
https://www.youtube.com/watch?v=HHDhiQJodyQ&feature=youtu.be

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
Ynt: Prohunt 2015
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2015, 21:39:58 »
ne var ikide balıkçı fotosu çekseydin  :D :D ellerine sağlık ustam gözümüz gönlümüz açıldı..çok niyetlendim geleyim diye ama nasip olmadı..inşallah seneye
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2015, 22:00:25 »
Rıza hocam paylaşım için teşekkürler. Keşke gidebilseydim 2 gün çıkmazdım valla :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2015, 22:08:18 »
Sayenizde gitmiş kadar olduk. Elinize sağlık.
Mahir Selim KESKİN

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2015, 22:27:41 »
Sayenizde gitmiş kadar olduk. Elinize sağlık.
+1
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2015, 10:32:45 »
Teşekkürler bende bu gün gidecem inş. Şu beyannameleri bir vereyim.  :2up :2up :2up
Ünye

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2015, 11:54:32 »
İnşallah  cumartesi de ben  gideceğim
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

esatt

• 5
  • Meslek: MEMUR
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2015, 00:02:12 »
Fuara geçen sene de bu sene de gittim. Olumlu izlenimlerim; hem yerli hem yabancı bıçak katılımcısı geçen seneye göre oldukça fazla artmış. Üstelik standlara bu sene ilgi de fazla alışveriş de fazla. Umarım artarak devam eder. Olumsuz izlenimlerim; bazı yerli firmalar fuar ve panayır kavramını sanırım karıştırmışlar. Bir kasaba panayırında amaç çok satmak veya bir daha karşılaşma ihtimali olmadıkları insanlara pahalı satmak olabilir. Ama burası ciddi bir platform. Birinci amaç satış değil tanıtım olmalı. Güzel standlar yapın. Bıçakların üzerinde etiketleri ve fiyatları olsun. Gerekirse fuara özel indirimler yapın. Amatör ruhu kaybetmeden profosyenelleşmeleri dileğiyle. Ümit var. Böyle bir forum varsa elbet gerisi de gelecek.

« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2015, 21:01:49 »
Çok teşekkürler Rıza hocam valla izlerken yerimde zor durdum, üstelik dalış ekipmanları da var olmadı şimdi bu  :D insanın fuardan ayrılası gelmiyor gerçekten hocam tekrardan teşekkürler paylaşım için :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #9 : 25 Nisan 2015, 22:43:03 »
Teşekkürler hocam. Rakamı önce bin sekizyüz okumuştum, Onsekizbini sonra fark ettim. Aküs ün çifte kalitelerini duymuştum. Peki sizce bu rakamı hak eden bir tüfek mi?
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #10 : 25 Nisan 2015, 23:22:10 »
iyi oldu gidememiştik.eline sağlık

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #11 : 25 Nisan 2015, 23:46:18 »
Ben teşekkür ederim arkadaşlar.Fuarda gezerken aldığım zevki sizlerle paylaşmak istedim.

Burada yazacaklarımda  forum kurallarına aykırılık varsa moderatör arkadaş uyarabilir-iletimi silebilir.
Teşekkürler hocam. Rakamı önce bin sekizyüz okumuştum, Onsekizbini sonra fark ettim. Aküs ün çifte kalitelerini duymuştum. Peki sizce bu rakamı hak eden bir tüfek mi?

Emrah bey, Aküsün çiftelerinde bulunan yekpare namlu, tam çakmaklı sistem, gravür kundak vs  fyatı artırıyor. Ama ben o parayı verir miydim hayır. Veren hatta altın işleme yapar mısınız diyenler de var. Bu kişilerin tercihi. Fuarda benim ilgi alanıma göre Aküs, Akdaş ve Kooperatifin ürünleri bana göre  öndeydi.(Yarım otomatiklerle ilgilenmiyorum. Ava gidemiyorum. Havalı tüfek , havalı tabanca ve arada sırada meskun mahal dışında yaptığım atışlarla nefsimi köreltiyorum. Uzun yıllar poze kullandım.Yaşlandıkça fikirlerim-zevlerim  değişiyor. Gönlüm şimdi çifteden yana. Maddi olarak biraz rahatlasam süsü püsü, gösterişi olmayan ama işini iyi yapan bir çifte alacağım.) Pozelerde fiyatları da göz önüne alarak Akdaşın ve Kooperatin tüfeklerini, yan yana da  da Aküsün tüfeklerini  çok beğendim. Akdaşın yetkililerine neden çifte yapmadıklarını sorduğumda ileride yapılabilir dediler. Sadık Ustanın Akdaş tada çifte üretmesini bekliyorum. Kalite olarak güzel tüfekler ürettiğimizi düşünüyorum. Yabancı markaları da inceledim. Bizim tüfeklerimizin aşağı kalır yanları yoktu.Fakat son zamanlarda merdiven altı imalatla 400 tl ye tüfek satan firmalar ülkemizin yeni yeni yükselen marka değerini düşürecek diye korkuyorum.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #12 : 26 Nisan 2015, 17:35:17 »
Ben de yerli imalatlara karşı söyle bir yargı var. Sanki tüfekler asıl işine göre değil, bir prestij eşyası, veya duvar da bir dekor parçasıymış gibi üretiliyor. Otomatikleri hiç saymıyorum onlar zaten sadece hiç dikmeden seri atış yapmak için üretiliyor. İsim vermeyeyim ama özellikle çifteleri degerli denilen bir markanın fabrikasına çok girdim. Test atışları, namluyu bir borunun içine sokup ateşlemekten ibaret. Saçma tesiri, etkili mesafe veya grupman üzerine bir test görmedim. Adı av tüfegi ama av la alakalı  bir test yok.
Anlattıgınız tarife uyan bir çiftem var. Bulabilirseniz şiddetle tavsiye ederim. Eski rus İJ-58 çifte. Kullanma fırsatınız olursa, av tüfekleriyle ilgili bildiginiz bütün dogruları değiştirecek bir tüfek
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...