Bıçak Sanatı - Forum

K100 D3 ikinci bıçak denemem

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: K100 D3 ikinci bıçak denemem
« Yanıtla #40 : 04 Ağustos 2015, 20:31:12 »
Bence ip sarmaya devam etmelisiniz. Bu şekilde sara sara ergonomik bir kabza oluşturabilirsiniz. Bu haliyle ipin, sadece görsel bir katkısı olduğunu, sap olmaktan çok uzak olduğunu düşünüyorum.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Sertaç Uğur

• 100
  • Meslek: mimar
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #41 : 04 Ağustos 2015, 20:40:04 »
Bence ip sarmaya devam etmelisiniz. Bu şekilde sara sara ergonomik bir kabza oluşturabilirsiniz. Bu haliyle ipin, sadece görsel bir katkısı olduğunu, sap olmaktan çok uzak olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle doğru düşünüyorsunuz. Isıl işleme göndermeden önce ipi çözeceğim için açıkçası çok fazla sarmadım. Amacım uyumunu ve etkisini görmekti.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 04 Ağustos 2015, 20:43:13 »

Kesinlikle doğru düşünüyorsunuz. Isıl işleme göndermeden önce ipi çözeceğim için açıkçası çok fazla sarmadım. Amacım uyumunu ve etkisini görmekti.
Aslında çok haklısınız, ben o kısmını kaçırmışım ::)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #43 : 05 Eylül 2015, 15:45:34 »
Çalışmam artık Taner ustaya emanet ısıl işlem için. Bakalım geri gelsin daha neler yapabileceğim sonuca ulaşana kadar... tabi böyle çok keyifli benim için aslında. Hergün elinde evirip çevirip değişiklikler planlayıp gün geçtikçe yeni fikirler oluşturmak... bu benim için farklı bir keyfe dönüştü. Belki binlerce modelde bıçak resmi inceledim. Çoğundaki işçilik beni imrendiriyor ancak en çok beğendiğim Tomas Rucker'in modelleri nedense? Eski ilkel modeller beni en çok kendine çekenler... tabi böyle izlenecek modellere ulaşmak için daha çok zaman ayırmalı ve emek harcamalıyım. Ama yavaş da olsa öğreneceğim. N695 4mm×40mm lamam da hazır. Modele karar verebilirsem derhal ona da başlayacağım.

İlk bıçağımla da bitti dedikten sonra o kadar çok uğraştım ki artık açıkçası bişeye benzemiyor... çok bozdum kabzayı da namluyu da... o yüzden belki bunu içime siner halde tamamlarsam ilk bıçağım olarak adlandırmam daha doğru olur.. diğeri ise sadece eskiz olarak kalır...

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #44 : 04 Aralık 2016, 14:23:21 »
Bıçağımın güncel halini de sizlerle paylaşmak istedim. Üzerinde her fırsatta yenilikler deniyorum.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #45 : 05 Aralık 2016, 12:42:23 »
Elinize sağlık güzel ilerliyor.  Ben de şuan ağız açma aşamasında olduğum için sizinle aynı deneyimden geçtiğimi söyleyebilirim. Önceki resimlerde taşlama çizgisi belirgin değildi. Son attığınızda ise gayet belirgin duruyor. Nasıl yaptığınızı paylaşır mısınız?

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #46 : 06 Aralık 2016, 11:27:57 »
Merhabalar, taşlama çizgisi konusu elde ve açıkçası tezgahım dahi olmadan çalıştığım için benim için de büyük sıkıntı oluyor. Ben de eğe ile başarabildiğim tek formda konveks olarak ağız açmayı tercih ediyorum, bu durumda da taşlama çizgisi oluşmuyor. Bu bıçağımda da ilk çalışmam konveks tamamlanıp ısıl işlemi bu şekliyle yapılmıştı.

Sonrasında bıçakla uğraşırken aklıma bir fikir geldi. Bıçağın ağız kısmını "deremel" ile bir hat oluşturacak şekilde aşındırdım (aşındırıcı taş ile). Yaklaşık yarım mm derinliğinde olan bu çizgiden sonra ağızı yine konveks olacak şekilde daha da incelttim. Şu anda çizginin üst kısmında kalan sırt, profilin ilk kalınlığında yani 6mm iken çizginin altında kalan bölgede en kalın bölgede 5mm kalınlık mevcut. İşte bu sayede hem elime çok takılmayan bir kalınlık farkı oluşturdum hem de bıçağa biraz daha görsellik katabileceğimi düşündüm.

aşağıda en kesitini paylaşıyorum. Çizip anlatmakla kendimi daha iyi ifade edeceğimi düşündüm.

borakent

• 527
« Yanıtla #47 : 06 Aralık 2016, 12:42:18 »
Güzel taktik olmuş tebrik ederim   :2up

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #48 : 06 Aralık 2016, 12:45:01 »
Güzel taktik olmuş tebrik ederim   :2up

Teşekkür ederim  :)

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
« Yanıtla #49 : 06 Aralık 2016, 19:14:44 »
Elde eğe ile düz taşlama çizgisi ve taşlama alanı elde etmek için kullanılan tekniğe "draw filing" deniliyor. Forumda ve youtube da bu kelime ile arama yapabilirsiniz.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #50 : 06 Aralık 2016, 22:12:45 »
Elinize saglık güzel sonuçlanmış. Taşlama çizgisi olan bir bıçak yapmak için, İsterseniz bir daha ki çalışmanızda bende ki ağız açma aparatını hiç çekinmeden alabilirsiniz.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

borakent

• 527
« Yanıtla #51 : 07 Aralık 2016, 17:53:15 »
Elde eğe ile düz taşlama çizgisi ve taşlama alanı elde etmek için kullanılan tekniğe "draw filing" deniliyor. Forumda ve youtube da bu kelime ile arama yapabilirsiniz.

Tavsiyeniz üzerine araştırdım ve yöntemi uygulamaya başladım. İlerleme var gerçekten. Sağ olun.

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #52 : 07 Aralık 2016, 23:27:43 »
Elinize saglık güzel sonuçlanmış. Taşlama çizgisi olan bir bıçak yapmak için, İsterseniz bir daha ki çalışmanızda bende ki ağız açma aparatını hiç çekinmeden alabilirsiniz.

Teklif için çok teşekkür ederim. fırsat olursa incelemek, ama daha öncesinde sizinle tanışmak isterim.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #53 : 08 Aralık 2016, 09:42:39 »

Teklif için çok teşekkür ederim. fırsat olursa incelemek, ama daha öncesinde sizinle tanışmak isterim.
Şu şekil de sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Akdeniz sanayi yanında iş yerim var. İki satır sohbetim ve acı kahvem her daim bulunur. Başım üstüne

Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Sertaç Uğur

• 100
« Yanıtla #54 : 10 Aralık 2016, 12:18:03 »

HCl (tuzruhu) ve perhidrol karışımı ile karartma işlemi sonrası son görüntüsü.

Not: karışım içerisinde uzun süre tutulması durumunda karartma aşındırmaya dönüşüyor. Bu işlemi açık ortamda ve çıkan dumanı solumadan yapmak gerekiyor, malum hidroklorik asit ve hızlandırıcı olarak oksijen ile çalışıyorsunuz. Lütfen denemek isterseniz süreci iyice araştırarak ve çok dikkatli şekilde gerçekleştiriniz.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2016, 12:45:42 Gönderen: Sertaç Uğur »

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #55 : 10 Aralık 2016, 19:15:19 »

HCl (tuzruhu) ve perhidrol karışımı ile karartma işlemi sonrası son görüntüsü.

Not: karışım içerisinde uzun süre tutulması durumunda karartma aşındırmaya dönüşüyor. Bu işlemi açık ortamda ve çıkan dumanı solumadan yapmak gerekiyor, malum hidroklorik asit ve hızlandırıcı olarak oksijen ile çalışıyorsunuz. Lütfen denemek isterseniz süreci iyice araştırarak ve çok dikkatli şekilde gerçekleştiriniz.
Birde asitler ile çalışırken seyretme yapacaksınız cam kavanozun içinde suyun üstüne asit ekleyin tersini yaparsanız kavanoz aniden ısınır ve kırılır ( kimya öğretmenimin tavsiyesiydi)   mutlaka eldiven gözlük ve maske ile çalışın
Hakuna Matata