Bıçak Sanatı - Forum

Pens ampermetre tavsiyesi?

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Pens ampermetre tavsiyesi?
« : 18 Nisan 2015, 21:29:28 »
Merhaba
Genel amaçlı kullanım için bir ampermetre almak istiyoruz.
Ama fiyatlara baktığımda 30 liradan binlerce liraya seçenek var
Çok pahalı olmayan ama güvenilir bir marka tavsiye edersiniz sevinirim çok fonksiyonlu olmasına gerek yok amper ve voltaj olçumu yapsın yeter
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2015, 21:31:40 Gönderen: Yusuf Günenç »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Pens ampermetre tavsiyesi?
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2015, 21:37:45 »
tes marka 7000 serisi tavsiye ederim yıllarca  kullandım sıkıntı yok ama cok iyi dersen fluke ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2015, 23:16:36 »
tes marka 7000 serisi tavsiye ederim yıllarca  kullandım sıkıntı yok ama cok iyi dersen fluke ;)
Katılıyorum. Tes çok iyidir. şu anda 210tl falan. Benim ki su baskınına maruz kaldı yenisini aldım ama bu sefer tes almadım. Dagda bayırda unutuyorum sonra üzülüyorum. 90 tl ye bir tane aldım kibar güzel birşey ama markası aklımda degil. İhtiyaç duyarsanız pazartesi markasını söylerim
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2015, 00:08:22 »
bende hem fluke hemde tes var fluke cok pahallıama cok hasa ve dayanıklı aradaki fark yalaşık 5 katını geciyor  :'(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #4 : 19 Nisan 2015, 01:44:24 »
Katılıyorum. Tes çok iyidir. şu anda 210tl falan. Benim ki su baskınına maruz kaldı yenisini aldım ama bu sefer tes almadım. Dagda bayırda unutuyorum sonra üzülüyorum. 90 tl ye bir tane aldım kibar güzel birşey ama markası aklımda degil. İhtiyaç duyarsanız pazartesi markasını söylerim

90 tl lik iş görüyorsa iyi olur
Nasıl olsa elektrikçi değiliz ayda yılda bir motor bozuluyor onu yedeğiyle değiştiriyoruz. Kendimşz yapabilecekken elektrikçi çağırmayalım diye

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2015, 14:16:52 »
Konuyla pek alakası yok ama monofaze dalgıç bağlantısı nasıl yapılır bilen var mı
Siyah, gri ve kahverengi kablolar var. Notr kondansator ve notr bağlantısı nasıl yapılır

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #6 : 19 Nisan 2015, 16:51:55 »

Unit UT-206

Kendi kullandığım cihaz bu. Elektrikçilere de tavsiye ediyorum. Gayet başarılı ölçüm yapıyor. Ayrıca sıcaklık ölçeri de iyi. Kutusundan çıkan termokupul pek işe yaramasa da K tip termokupul bağlayarak çok yüksek sıcaklıklarda doğru ölçüm yapıyor. Tarafımdan test edilmiştir. :)

şurada bir benzeri satılıyor:http://www.hirdavatmarketim.com/Unit-UT-206A-Dijital-Pens-Ampermetre,PR-18809.html

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #7 : 19 Nisan 2015, 17:20:01 »
Konuyla pek alakası yok ama monofaze dalgıç bağlantısı nasıl yapılır bilen var mı
Siyah, gri ve kahverengi kablolar var. Notr kondansator ve notr bağlantısı nasıl yapılır

En iyisi bir elektrikçiye göstermen. Fakat muhtemelen şöyle bişeydir:
Ayrıca, şamandırası varsa ve kullanılacaksa, faz (L) a anahtar olarak bağlaman gerekiyor.
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2015, 17:22:55 Gönderen: Teoman. »

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #8 : 19 Nisan 2015, 18:30:47 »
siyah-nötr
gri-faz
Kahve-Yardımcı bobin yani kondansatör ucu.
Sarı-toprak ama baglamaya gerak yok. 50m aşagıda yeterince topraklanır.
Devre işleyeceksen, sadece fazı kontaktörden geçirmen yeterli yalnız 3 kutubu da kullan
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #9 : 19 Nisan 2015, 19:15:57 »
Herkese teşekkürler.
Az önce bağladık. Çalıştırdık çalıştı.  ;D.
Kuyuda başka bir dalgıç vardı kontaktor termik vs herşey var. Araya yonlendirici pako şalter koyup ikisine aynı panodan yol verdik ;D tek tek çalışacaklar zaten