Bıçak Sanatı - Forum

Hediye Ufaklık

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Hediye Ufaklık
« Yanıtla #20 : 19 Nisan 2015, 01:01:48 »
Kazasız belasız günlerde kullan dileğiyle hocam. Taner abi sağolsun harika işçilik abi.
Tesekkur ederim erkan hocam :)

Kullanmasını en çok sevdiğim profillerden birisi. Yalancı ağızla da çok güzel görünüyor. Güle güle kullan.
Salim abi gercektende kullanimi cok keyifli bir bicak yalniz kumlanmis yuzeyhosuma gitti oyle biraktim d2 celikte pas filan olur mu bilemiyorum.

Hasan hocam çok iyi bir hediye. Taner abi sağolsun hediye konusunda sınır tanımıyor. Beni de ihya etti. Emeği geçen herkesin eline sağlık. İyi günlerde kullanman dileği ile...
Volkan hocam gercektende taner abinin hakki odenmez. Pirin cubuklari, borulari mi sayayim pirinc balcaklik malzemeyi mi bicagi mi sayayim. Ve hala bir bicagim simdi onda kabzasini filan ben takip yollucam dedi bu modeli sen scandi yapmisin ama taslama hattini yukari cekeyim boyle guzel olacak dedi ve bir suru zamanini o bicaga ayirdi, ayiriyor. Ee boyle adamin anca eli epulur ne diyim  :2up
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #21 : 19 Nisan 2015, 01:10:48 »
Aynen de öyle valla. :2up
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 19 Nisan 2015, 01:11:26 »
O0 tum arkadaslara duyurulur gelecek her turlu hediyeyi seve seve kabul ederim zira nasil mutlu ediyor anlatamam :)...
Ederiz ederiz ha bıçak benden zor(yaparsam tükkan senin) ama denerim.  ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #23 : 19 Nisan 2015, 01:21:45 »
O0 tum arkadaslara duyurulur gelecek her turlu hediyeyi seve seve kabul ederim zira nasil mutlu ediyor anlatamam :)...
Ederiz ederiz ha bıçak benden zor(yaparsam tükkan senin) ama denerim.  ;)
Eveeeet kampanya canlanmaya basladi umuyorum tum forumda " bicak yapip hediye edelim" furyasi baslayacaktir  :D
Osmanim keske kayseriye geldiginde gorusebileydik o zaman asil sana bir bicak yapardik onumuzda kocaman bir gun vardi en azindan isil isleme hazir hale getiridik :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #24 : 19 Nisan 2015, 01:25:01 »
Şans kader kısmet ne diyelim.
Ben hediyemi aldım e artık hediye etme sırası bende listede baya kabarık
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #25 : 19 Nisan 2015, 01:28:24 »
Yok yok oyle sira bende diye dusunme kardesim senin varligin hediye :)
Kemal sunalin "korkusuz korkak filmi aklima geldi rus ruleti oynarken karsidakinin yerine de kendi kafasina sikiyordu  :D yani sira gene bende :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #26 : 19 Nisan 2015, 01:30:37 »
Yok yok oyle sira bende diye dusunme kardesim senin varligin hediye :)
Kemal sunalin "korkusuz korkak filmi aklima geldi rus ruleti oynarken karsidakinin yerine de kendi kafasina sikiyordu  :D yani sira gene bende :)
O zaman adresim belli  8)
O parça için 5-6 tane çizim yaptım hiçbirini beğenmedim bu gidişle baya bekliyecek.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #27 : 19 Nisan 2015, 01:38:12 »
Bende model sikintisi yasiyurum acikcasi. Ama senin celik uzerinden kendi adima dusunecek olursam mesela gizli kuyruk yapmazdim herhalde celik fazla ziyan olmasin diye, boyut olarakta 22-23 cm desek o boylarda bi bushcraft tarzi fena olmazdi tabi sen scandi agiz sevmiyorsun ona gore bir taslama ayarlanabilir. Ama her yigidin gonlunda bir aslan yatar bakalim senin aslanin yeleleri nasil cikacak :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #28 : 19 Nisan 2015, 09:32:18 »
Bende model sikintisi yasiyurum acikcasi. Ama senin celik uzerinden kendi adima dusunecek olursam mesela gizli kuyruk yapmazdim herhalde celik fazla ziyan olmasin diye, boyut olarakta 22-23 cm desek o boylarda bi bushcraft tarzi fena olmazdi tabi sen scandi agiz sevmiyorsun ona gore bir taslama ayarlanabilir. Ama her yigidin gonlunda bir aslan yatar bakalim senin aslanin yeleleri nasil cikacak :)
Çözeceğiz abi önce elde olanlardan(D2,4112) denemeler yapayım benzer boyda sonrası kolay. Tekrardan teşekkürler. :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #29 : 19 Nisan 2015, 12:06:38 »
Pas değilde iyi perdah atmayınca lekelenmeler oluyor. Bu ıslak kalınca bile olabiliyor. Kumlanmış yüzeyli bir D2 kullanmadım onun için pek birşey söyleyemem. En fazla kuru tutarsın. Kumlanmış yüzey çok güzel görünüyor. İlk başladığımda D2 de böyle sıkıntıların olduğunu okuyunca bende kabzayı sökülebilir yapmıştım. Sürekli kullanırım ve hatta özenli kullanmıyorum. Asitli yiyecekte kesiyorum suluda bırakıyorum ve şimdiye kadar en ufak bir lekelenme olmadı. Daha düşük kumlarda bıraktığım bıçaklarda lekelenme oldu.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #30 : 20 Nisan 2015, 08:44:01 »
Ustam ellerine emeğine sağlık  :2up

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #31 : 20 Nisan 2015, 08:54:42 »
Ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş. Herkesin sahip olmak isteyeceği bir hediye. Darısı başımıza artık  :2up :2up 
Bu arada ceviz acayip yakışmış.  ;)
Ünye

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #32 : 20 Nisan 2015, 09:15:33 »
Ustam ellerine emeğine sağlık  :2up
Teşekkürler rasim ustam :)
Ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş. Herkesin sahip olmak isteyeceği bir hediye. Darısı başımıza artık  :2up :2up 
Bu arada ceviz acayip yakışmış.  ;)
Teşekkürler mesut hocam gerçekten güzel hediye. Ayrıca ceviz için tekrar teşekkrler

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #33 : 20 Nisan 2015, 09:58:28 »
Hasan hocam ricaederim ne deme.
Ünye

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #34 : 20 Nisan 2015, 10:07:08 »
Hasan hocam, elinize sağlık.Güzel bir bıçak çıkmış ortaya.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #35 : 20 Nisan 2015, 10:35:50 »
Saol rıza hocam taner abi sağolsun çok güzel bir bıçak hediye etti ben sadece kabze taktım

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #36 : 21 Nisan 2015, 12:18:42 »
Harika gözüküyor namlu profiline bayıldım.. :2up

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #37 : 21 Nisan 2015, 22:22:36 »
Bide yakından görseniz elde tutum hissi çok hoş :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #38 : 23 Nisan 2015, 12:59:21 »
Hasan hocam
Elinize sağlık çok güzel oolmuş. Kabza ceviz super olmuş
Merak ettiğim konu kumlamayi son perdahtan sonrami yyapıyorsunuz.
Kumlamadan sonra acaba aktif kullanımda lekelenme yaparmı acaba?

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #39 : 23 Nisan 2015, 18:28:32 »
Teşekkürler ersin hocam :)
Kumlamayı ben yaptırmadım taner abi yaptırmış ama son perdahtan ziyade ısıl işlem sonrası yüzeyde oluşan katmanın kısmen temizliği için yapılıyor sanıyorum. Ya da öyle bir yüzey isteniyorsa da yapılanilir elbet yalnız son perdahtan sonra düzgün yüzeyde küçük çukurlar oluşturacaktır. Bu haliyle yüzeyde küçük çukurlar, ince perdah olmadığı için bir miktar çizik ve tam temizlenmediği için ısıl işlem sonrası katmandan bir parça var ve evet dikkatli kullanılmaz ise hemen lekelenmeler ve paslanma yapacaktır bence.