Bıçak Sanatı - Forum

Bize Özel Olsun

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: Bize Özel Olsun
« Yanıtla #40 : 16 Nisan 2015, 15:47:48 »
Ben bıçaktan yanayım.

Mesut abi aslında çok güzel olurdu ama;

Sonuç olarak bunun belli bir maliyeti var ve amaç olarak devamlı yanımızda olabilecek bir hatıra ve sadece bize özel olacak.

Senin dediğine gelince, bir kaç ay önce Ömer Efe bey bir D2 paylaşımı (profil) yapmıştı hatırlarsanız, bunun gibi bir organizasyon olursa hepimiz belli bir profilde karar kılıp tamda ortak paydamız olan bir hatıraya sahiplenmiş oluruz diye düşünüyorum.

Doğru söylüyorsun çok zahmetli bir oraganizasyon olur.
Rasim ustanın atölyesinde buluştuğumuzda Sefa usta anahtarlığa dönüşmüş bir balta göstermişti, eğer hayal görmediysem,
Ama dedim ya benim için fark etmez kardeşim. forum yararına olacaksa. Buradaki gönüldaşlarımla beraber bende aynı ürüne sahip olmaz isterim ne olduğunun önemi  yok.

Ünye

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #41 : 16 Nisan 2015, 15:50:45 »
Evet Mesut abi doğru gördün :2up

Volkan abi profil konusunda bende farklı birşey söylemedim. ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #42 : 16 Nisan 2015, 16:07:12 »
Osman, sadece profili hazır şekilde alacak olursak olabilir, 50 tl gibi bir fiyat yine uygundur. Salim abinin de dediği gibi profilleri herkesin kendisinin işlemesi gerekiyor. Ancak şöyle de düşünürsek logolu bir bıçağımız olacak evet ama bunu her aman her yerde taşıma imkanımız olmayacak fikir güzel ancak günlük hayatta her daim mümkün olmayabilir. Ben bu yüzden anahtarlık fikrine ışık yaktım ister okul ister maç ister adliye neresi olursa olsun çok rahat ve tereddütsüz yanımızda taşıyacağımız bir anımız olacak. Bu konuda yine toplu bir fikir verilir bıçağa da anahtarlığa da talep çok olursa iki alternatif olarak üretilir böylelikle isteyen de istediğini almış olur. Şöyle bir örnek te olabilir anahtarlığa, gazoz soda vs. açmak için  :)

Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #43 : 16 Nisan 2015, 16:10:09 »
Zaten anahtarlık parçalarımız profilin kabza kısmından çıkıyor yukarıdaki resimlere dikkatli bakarsan var açacak özelliğide olur ama forum için böyle bir etkinliğin erken olduğu belli sadece anahtarlık yeter  ;)
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 16:17:27 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #44 : 16 Nisan 2015, 16:19:29 »
Bu arada anahtarlığın kabzeden çıkıp çıkmamasıyla ilgili bir şey söylemedim dikkat ettiysen, isteyen olursa tabiyki olabilir dedim yani olumsuz bir görüşüm yok. Söylediklerinin doğruluk payı olsa bile Osman, söylediklerinle insanları zan altında bırakıyorsun bu pek hoş bir davranış olmaz. Projeyi üstlenecek birisi olsa da tüm bunları düşünüp te üstlenecektir zaten diye düşünüyorum. ( Neyse ki yorumunu değiştirmişsin buna sevindim söylediklerimizi daha dikkatli seçelim lütfen)
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 16:24:51 Gönderen: Özgür Burak »
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #45 : 16 Nisan 2015, 16:27:01 »
Kimseyi zan altında bırakmadım yahu kimsenin alınacağı birşey yok her ne kadar 3000 küsür üyemiz olsada böyle bir projeye gerekli katılımı sağlama noktasında sıkıntı çekilebilir en azından 50+ alım lazım bu projenin gerçekleşmesi için o yüzden şimdilik  görece ucuz olan anahtarlık yeter dedim.

Yorumumu değiştirmeden öncede kimseyi zan altında bırakacak birşey yoktu.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #46 : 16 Nisan 2015, 16:40:18 »
Konu farklı yerlere gitsin istemiyorum ancak aklıma şunlar da takılmıyor değil. Madem kimseyi zan altında bırakacak bir yorumun yoktu yorumunu neden değiştirdin ? Ardından ''
Kimseyi zan altında bırakmadım yahu kimsenin alınacağı bir şey yok her ne kadar 3000 küsür üyemiz olsada böyle bir projeye gerekli katılımı sağlama noktasında sıkıntı çekilebilir en azından 50+ alım lazım bu projenin gerçekleşmesi için o yüzden şimdilik  görece ucuz olan anahtarlık yeter dedim.
'' gibi bir yorum yazarak sanki sen öyle bir şeyden bahsetmemişsin de ben sonradan söylediğini zan altında bırakmak olarak görüyormuşum gibi lanse ettirmeye çalışman çok yanlış Osman. Senin ki cin olmadan adam çarpmaya benzemiş, yapmak istediğini iyi anlıyorum..
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #47 : 16 Nisan 2015, 16:52:04 »
Fikren bıçak yapımını destekliyordum ama pratikte bunun yapılamayacağını anladım çünkü sadece maliyet değil gelen kişisel isteklerde bu işi üstlenecek kişiyi sıkabilir.Bu yüzden kimse bu sorumluluğu üstlenmez.Listeye girip çıkanlar olur,bıçağa seri numarası yazılırsa memleketçilik yapıp ben şu numarayı istiyorum diyenler olur vs. vs. bir ton dert değiştirmeden önce bu yazının ana temasında bir yazıydı.Bunu düşünmek insanları zan altında bırakmakmıdır.

Ama bu doğmamış bebeğe don biçmek olur diye mesajımı değiştirdim ama sende biliyorsunki böyle durumlar yaşanırdı.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #48 : 16 Nisan 2015, 17:17:54 »
'' Bıçağı alacağım deyip almayanlar olacak, dolayısıyla bu uygulamanın forum için erken olduğunu düşündüm vs. vs.'' demen ,insanları zan altında koymaktır. Dikkat ettiysen yorumumda söylediklerinin doğruluk payı  olsa dahi ifade edilmemesi gerektiğini savundum. Ama sen hala yorumları silip tekrar yazarak farklı lanse ettirmeye çalışıyorsun. 5 dakika içerisinde son yorumunu 3 kere silip tekrar yazdın, düzenleme yapmıyorsun artık.. Bir söz söylendiyse ya arkasında durulur ya da afedersiniz denilir. Klavye oyunlarıyla üsteletilmez Osman. Arkasında duracaksan da ilk söylediğin lafın arkasında dur silinip yeniden yapılan yorumların değil..
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #49 : 16 Nisan 2015, 17:24:57 »
Son mesajımda var zaten o girip çıkanlar olacak diye doğruluk payı varı sende diyorsun 1 kişi dahi çıkması mesajımın doğru olduğunu açıklamaya yeter.Teşekkürler.

Silme nedenim : Doğmamış çocuğa don biçmek olur diye sildim zaten. Daha hiçbir şeye karar verilmemiş beni tanıyanlar zaten anlamışlardır amacımı.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #50 : 16 Nisan 2015, 17:32:19 »
Herkezin iyi niyetinden şüphem yok. Şu tartışma eğilimini bir kenara bıraksak da forumu iyice germesek iyi olur. Her konuda bir tartışma, hep bi açık arama. Bence yazık etmeyelım bu güzel ortama. İnsanlar maddi kaygılar gütmeden, reklam almadan, para kazanmadan hemde üstüne üslük cebinden harcayarak bu platformu kişiler sudan sebeplerden, yanlış anlaşılmalardan birbirlerini yesinler diye ayakta tutmaya uğraşmıyor. Buranın bir misyonu var, buranın bir ruhu var. Lütfen, neredeyse yüz yıldır unutulan, sanayinin ve teknolojinin çarklarında hırpalanan bu sanatı diriltmeye, yeniden can ve ruh vermeye çalışılan bu platformu kirleten bu üslüptan vaz geçin. Yakışmıyor, yakıştıramıyorum.
Alet işler, el övünür.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #51 : 16 Nisan 2015, 17:33:53 »
Bu aralar foruma kurşun döktürmek gerekiyor herhalde  :D

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #52 : 16 Nisan 2015, 17:40:31 »
 :D Yok abiler hiç tartışma amacım yoktu fikren bıçak yapma iyiydi ama pratikte daha hazır değiliz dedim o kadar.

Kırdığım varsa özür diliyorum hepinizi seviyorum
uzatmamak adınada son mesajım olsun
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 17:42:15 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #53 : 16 Nisan 2015, 18:18:06 »
Bu aralar foruma kurşun döktürmek gerekiyor herhalde  :D

+1

Bu arada Salim abi'nin logosu üzerinde ilk baskı geldi. Taner Usta (Salar) ve Hasan Bahcıvan Hocam'ın logolarını şimdilik kullanamadık. Sizlerden de özür diliyorum.

Salim abi'nin logosunu hepimiz biliyoruz. Denemeler aşağıda yorumlarınızı bekliyorum

Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #54 : 16 Nisan 2015, 18:25:44 »
Güzel olmuş. Anahtarlık olayı güzel. Bıçak işi için gerçekten daha erken. İleride seri üretim yapabilen bir üye olur ise ona yaptırırız. Yoksa marka bir bıçağa da logo bastırılır ama gerek yok. Olacaksa da Leatherman Style Keychain gibi sürekli yanda taşınacak bir bıçak olabilir. Şişe açacağı gibi bir şeyde güzel fikir ama ilk anahtarlıkla başlayalım derim.
Hatta ilk anahtarlık benim olmuş oldu :) İsteyen liste yapar ve ücreti söylenirse para bir yerde toplanır.

Anahtarlık Listesi ;
1-Salim Türk

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #55 : 16 Nisan 2015, 18:44:41 »

Anahtarlık Listesi ;
1-Salim Türk
2-Cihad Kılınç
Alet işler, el övünür.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #56 : 16 Nisan 2015, 18:51:17 »
:D Yok abiler hiç tartışma amacım yoktu fikren bıçak yapma iyiydi ama pratikte daha hazır değiliz dedim o kadar.

Kırdığım varsa özür diliyorum hepinizi seviyorum
uzatmamak adınada son mesajım olsun

Osman son mesaj derken kardeşim? Valla yazdıklarına kırılmadım ama son mesajın olursa kırılırım. :-[

Bu arada sayıda belirtelim listeye. Salim abi, Cihad abi.

Oluşacak sayıya görede maliyet alacağız. Tabi olur verilirse de forum için fon oluşturmayı da dahil ederiz. Sonuçta forumda reklam yok o yüzden gelir de yok. Yani birisi kendi cebinden karşılıyor. Bu vesile ile bizde katkı sağlamış oluruz.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #57 : 16 Nisan 2015, 19:44:16 »
Ya bide şöyle bir sorun var. Herkesin logosu yok. Logosu olmayanlara haksızlık olmayacak mı?

« Yanıtla #58 : 16 Nisan 2015, 19:47:16 »

Anahtarlık Listesi ;
1-Salim Türk
2-Cihad Kılınç
3- Ögür Burak Taşdemir
Salim abi haklısın ben arka kısmına ismimin  yazılmasını isteyebilirim olanak varsa, Özgür Burak Taşdemir
                                                                                                                                             zek
Formunda olabilir
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #59 : 16 Nisan 2015, 19:50:37 »
Vokan tahmini bi fiyat olsa fazlaisteyenlere kabaca fikir acisindan nasil olur
Ersin beceren