Bıçak Sanatı - Forum

Kawasaki Elektrikli Aletler ?

cihankara

• 281
  • Meslek: turizm
  • Yer: Antalya
Kawasaki Elektrikli Aletler ?
« : 12 Nisan 2015, 17:14:29 »
Merhabalar,hepsiburada.com da gezerken Kawasaki darbeli matkap gördüm fiyatıda gayet iyi 850W 125 tl acaba kalitesi nasıldır ? Ürünler Kawasaki renginde üreticisi Kawasaki midir ?

Ürünün linki : http://www.hepsiburada.com/liste/kawasaki-k-ed-e-850w-darbeli-matkap/productDetails.aspx?productId=hrkwskede850&categoryId=13003095

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
Ynt: Kawasaki Elektrikli Aletler ?
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2015, 18:58:50 »
Yorumlara göre Almanya üretimi imiş ama profesyonel seri bir alet midir?Bilemedim.Ne yapmayı düşünüyorsunuz?
memento audere semper

cihankara

• 281
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2015, 19:47:06 »
Amatör kullanım için,aslında elimde 5 senelik çin malı matkabım var  iyi çalışıyorda mandreni uçları iyi tutmuyor mandren değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Birde bosh uneo var ama onunda mandreninde uç kırıldı hala çıkartma fırsatım olmadı.Aslında Bosh kırıcı delici almak istiyorum ama almak istediğim ürün 370tl herzaman kullanacağım bir alet olmadığından pahalı geliyor yine Kawasaki'nin bir ürünü var buda çok güzel görünüyor : http://www.hepsiburada.com/liste/kawasaki-k-ehd-1050w-kirici-delici-38j/productDetails.aspx?productId=hrkwskehd1050&categoryId=13003101

Selim Atalay

• 253
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2015, 20:22:59 »
Her zaman kullanmayacaksanız.Bir tesisatçı gibi günde 2-3 saat matkapla çalışmayacaksanız profesyonel serisi bir matkap gereksiz olabilir.Öyle yapacaksanız genelde Bosch ve makitadan şaşmamak lazım.Hilti ve Aeg için güzel şeyler söyleniyor ama hiç kullanmadık.Şu an babam bir dewalt kullanıyor onu perte çıkarınca net bir şeyler yazabilirim.Bu arada babam elektrik tesisatçısı bizimde çakma tesisatçılığımız var.Teknolojiden önce matkabın işini ben yapıyordum. :)

memento audere semper

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2015, 22:12:40 »
İnternetten matkap almaya karşıyım. Hangi marka olursa olsun eline alıp denemrk lazım. Diye düşünüyorum.   :2up

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2015, 22:20:17 »
bende hiç ugrasmayın gidin yetkili satıcıdan alınız garantisi bozuldugunda parca derdi yasamayın diyerekten kullan at markalardanda  uzak durun sahsi görüsüm iyisinden kaliteli
1 matkap alın uzun süre arkanıza bakmayın derim

(UCUZ MAL ALICAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM ) FRANSIZ ATASÖZÜDÜR :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2015, 23:02:05 »

Benim bildiğim bu söz İngilizlere ait  ;)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2015, 23:09:22 »

Benim bildiğim bu söz İngilizlere ait  ;)
Yahudilere ait olduğunu söyleyen de var.Henry Ford'a ait olduğunu söyleyende.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2015, 23:55:35 »
"Ucuz etin yahnisi pek(sert, yavan) olur." Halis munis Türk atasözü  :2up
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2015, 23:57:45 »
"Ucuz etin yahnisi pek(sert, yavan) olur." Halis munis Türk atasözü  :2up
:2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cihankara

• 281
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2015, 00:27:52 »
Bir erkek atasözude derki '' derdin mi var karinla paylaş sonra hem derdinle hem karinla ugraş''  bekariz galiba :)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2015, 00:37:29 »
Arkadaşlar, başlık yanlış olmuş, atasözleri olmaliymis.  :D
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 13 Nisan 2015, 10:31:38 »
kawasaki , alman malı :)  hemde 124 tl hemde darbeli matkap ... Geçen seyyar satıcıda çin malı bir bıçakta şöyle yazıyordu 440c High Carbon steel :)

cihankara

• 281
« Yanıtla #13 : 13 Nisan 2015, 16:53:33 »
Peki bosh kirici delici alsam darbeli matkap görevide görur mu ? Koctas çalisani kirici delicilerin delme özelligi zayif olur demisti,dogru mudur ?

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 13 Nisan 2015, 16:58:19 »
   kimsenin günahını almak istemem ama koçtaş çalışanlarının verdiği bilgileri pek gerçekçi bulmuyorum. sanırım onlar belli bir markadan sorumlu oluyorlar ve sattıkları ürün başı prim alıyorlar. bu nedenle yanlış yönlendirmeler olabiliyor. genelde kullandıkları bir sözde "aynısını ben evde kullanıyorum". bir çok defa duydum bu sözü.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #15 : 13 Nisan 2015, 17:46:26 »
Peki bosh kirici delici alsam darbeli matkap görevide görur mu ? Koctas çalisani kirici delicilerin delme özelligi zayif olur demisti,dogru mudur ?

halt etmiş, asıl darbeli matkap diye satılanlar betona delik delmeye kalkdıgınızda anca doner durur. Bosch alacaksanız üzerinde mutlaka "made in germany" yazssın . satıcı "abi bunkar alman malı" derse yemeyin. onun dısında üzerinde made in germany yazmak kaydıyla dewalt veya made in japon yazmak kaydıyla makita olur. Bence Metabo dahai iyi. Butcede sınır yoksa HILTI, dahası varmı derseniz DUSS 

Selim Atalay

• 253
« Yanıtla #16 : 13 Nisan 2015, 18:43:23 »

Ağır iş yapacaksanız daha iyi görür.Eğer biraz gelişkin hassas bir tetiğiniz varsa (tabii bosch için yazıyorum ) matkap ucunun dönmeden önce hafifçe ileri geri vurduğunu göreceksiniz.İşin espirisi bu.Dönerken kafa hem vurma (kırma) hareketi yapıyor hemde dönerek pislikleri tahliye ediyor.Vurma hareketi ile delik delebilirsiniz.Arada makineyi kırmadan delmeye geçmeyi unutup 1-2 cm delip deldiğim ve sonra delmeye aldığım oldu.Bunu makineyi bu şeklde kullanın diye demiyorum sadece bu vurma - bir nevi havanda dövme - hareketi ile delik delen sondaj makineleri var.Modern makineler aynı matkaplar dönme ve vurma hareketini bir arada yapıyor.

Bizim emektar metabo vardı yüzlerce dairenin korneşini deldi.Sadece darbeli matkaptı.Ön kısmı metal muhafaza olanlardan hatta darbesinde tavşanlan tosbağa vardı. :)Darbe dişlisi sizlere ömür ama babam hala sac panoları vs onunla deliyor.Tevellüdü doksandan eski.HILTI ninse büyük kırıcısnı gördüm onunla komple bir kirişinin bir kaç saatte indirildiğini gördüm.Makita hiç kullanmadık ama şarkıda ki gibi çok seveni var diyorlar.
memento audere semper

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #17 : 13 Nisan 2015, 19:10:29 »

Kesinlikle yanlış demiş. Darbeli dedikleri mandrenli matkaplar ağaç veya metal delmekten başka bir işe yaramaz darbesiz modda. Diyer turlere havalı darbeli matkap denir. Kırıcı olmaktan çok betonu delmek üzere tasarlanmıştır

Bence iyi bişey istiyorsanız fiyat performans bakımından en iyisi makita. Made in germany yazan bosh bulmanız çok zor, bulunmuyor. Tabi eski boshlar çok iyi ben hiç bakım görmeden 10 yıldır ağır şartlar altında çalışan matkap biliyorum.

Ama çok kullanmıyorum elimin altında bulunsun derseniz çin mallarına bakabilirsiniz. Çok kotu olmayan çin malları sizi bayağı götürür sonuçta tüm işlerini o matkaplarla goturen elektrikçi ustalar tanıyorum. Ağır şartlar altında 1-1,5 sene gidiyor zaten bozulur bozulmaz aynısında yedeğini taşıyordu adam :)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #18 : 13 Nisan 2015, 21:45:54 »
kim soyledi önemli değil sadece vurgulamak için soyledim bu sozu :)

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #19 : 13 Nisan 2015, 23:16:19 »
Bobinajcı bir arkadaşım (dewalt felan bir iki markanın servisliğini yapıyordu bir zamanlar şimdi bilmiyorum) ceicco diye bir markadan bahsetti çin tabiki,ama boshun yaptırdığı yere yaptiriyormus dış görünüşü aynı,hatta parçalarını  bosch a kullaniyorlarmis fiyatida gayet uygun internette satan da var. Şahsen iki yıl garanti on kere kullanmadan bittiği için büyük paralar vermeyi sevmiyorum 200-300verecegime 60-70 veririm bozulsada kirilsada acımam.avuç taslamayi 45tl ye aldım ilk kullanımda düştü kırıldı hiç canim sıkılmadan yapıştırıp devam ettim
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...