Bıçak Sanatı - Forum

Kendime

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Ynt: Kendime
« Yanıtla #40 : 09 Nisan 2015, 15:28:24 »
Tabi bu durumda Rıza Ustamızın kendi bıçağını unuttuk.  :D

Hocam ellerinize sağlık hakikaten güzel bir çalışma. Kabzanın bir geçmişinin olması daha bir hoş olmuş. Tebrik ederim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #41 : 09 Nisan 2015, 15:47:53 »
hocam elineze sağlık çok güzel bir çalışma olmuş modelide salim ustanın tasarımı olan HİLAL formuna benzettim

rıza hocam yukarıdaki mesajımda sizi bilmeden kırıcak birşey varsa sizden özür dilerim başkasının tasarımını çaldığınızı vs gibi zorlama bir anlam çıkartıysanız gerçekten çok üzülürüm

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #42 : 09 Nisan 2015, 15:56:38 »
Hocam elinize sağlık pekte güzel olmuş..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 09 Nisan 2015, 18:52:00 »
güzel bir Enzo klonu olmuş  ;) işçilik bence gayet ıyı.

bu arada  enzo ve Özgür ustanın hilal modeli bana göre oldukça farklı. kabzenın arka bölumu enzoda daha eğimli. hılal modelınde namlu daha geniş. 

asıl konu " sizin elinizden çıkan bır eser  . bu başka bır modelın klonu olsa dahi . tasarım olarak beğenılıp kopyalanıyorsa yada ona benzer eserler yapılmaya çalışılıyorsa doğru yoldasınız demektır "

mesela benım yaptığım bıçaklardan ısteyen ıstedığı modelı kopyalayabılır , bu bızzat hoşuma gıder.  demekkı beğenılen bırşeyler ortaya çıkarabılmısımdır   ;)

ticari anlamda bu işten para kazanıyorsanız  modelınızı tescıl ettırırsınız  , ama kopyalamak isteyen yine küçük değişikliklerle kopyalar.

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #44 : 09 Nisan 2015, 21:49:01 »
Ustalarımızdan güzel yorumlar duymak beni gururlandırdı. Teşekkür ederim.
Deniz Ustam açıklama için teşekkür ederim. Ben de yaptığım bıçağın modelinin isminin Enzo olduğunu yeni öğrendim. Halbuki golem drawing internette sık kullanılarımda kayıtlı ve ara sıra bu modelleri incelerim.
Hobi amaçlı bıçak yapıyorum ve yaptığım bıçakları hep arkadaşlarıma akrabalarıma hediye olarak verdim. Ticari amaçla  bıçak yapan ustalarımızın da aldıkları her kuruşun, verilen emeği bizzat yaşayarak bilen birisi olarak helal olduğunu ve bunun ülkemizde bu sanatın gelişmesi için de gerekli olduğunu düşünenlerdenim. Biz çaylakların da bir çok güzel eseri bu sayede izleme ve öğrenme imkanı olur.
Maalesef tamamen kendime ait bir tasarımım yok. Biraz da utanarak belirtmeliyim ki hazır olan  veya fotoğraflardan yararlanarak yaptığım çizimleri kullanıyorum. Bu modellerin beğenmediğim yerlerini kendime göre değiştiriyorum. Bu bazen kabza oluyor, bazen taşlama hattı, bazen pim çapları ve yerleri bazen namlu burnu. Bazen de birisinin kabzasını başka bir namluya uyarlıyorum. Örneğin geçen sene emekli olacak bir arkadaşa yaptığım ( önümüzdeki hafta inşaallah kendime de yapacağım) satırın namlu kısmını elimdeki çeliğin enine göre şeklini belirlerken kabzasını ise bir bıçak modelinden  kopyalayarak bu namluya uydurdum. Sağolsunlar Deniz Ustamızın kestirdiği ve Mehmet Turan Ustamız vasıtasıyla bana gelen bu profilin 5mm olan pim deliklerini 6mm,  kuyruk boru deliğini ise 8mm yaptım. Burun kısmını biraz sivriltim. Tasarım yapmak için pistole çizim cetvelinden de aldım. Ama hayal gücünüz benim gibi zayıfsa yapacak çok fazla bir şey yok.

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #45 : 10 Nisan 2015, 21:59:40 »
Elinize sağlık,çok güzel görünüyor. Cevizin de şansına bak. Layık olduğu forma kavuşmuş.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

harme85

• 140
  • Emrah
  • Meslek: gemici
  • Yer: hatay
« Yanıtla #46 : 11 Nisan 2015, 12:13:00 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş.