Bıçak Sanatı - Forum

dolandiricilara dikkat!!!

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
dolandiricilara dikkat!!!
« : 05 Nisan 2015, 00:58:47 »
444 vs vs gelen arama
+ merhaba efendim is bankasindan ariyorum hasan bahcivanla gorusmek istiyorum
- buyrun benim
+ efendim 6 ay once 6 aylik ucretsiz olarak sizi yararlandirdigimiz ........... ( burada tam olarak ne dedi hatirlamiyorum mega sigorta miydi neydi acikcasi o an icin oyle birsey vardi gibi dusundum ) hizmeti bitmistir 200 tl karsilinginda yenilemek ister misiniz
- hayir istemiyorum
+ o zaman iptalini gerceklestiriyorum lutfen teyyit icin telefon numaranizi soyler misiniz
- hasan telefon numarasini soyler
+ hasan bey simdi de kredi karti numaranizi rica edebilir miyim
- ama kartim yanimda degil ki ( bilemiyorum belki de arac kullaniyor olmasaydim verirdim de.. )
+ efendim ulasamaz misiniz cunku numarayi almamiz gerekiyor
- valla zor belki karti kesip atmis bile olabilirim is bankasina kuskunum ben

Der demez telefon kapandi ve o an dank etti valla nerdeyse dolandiriliyordum.

Gun icerisinde yogunken ve yahut modern yasamin stresleriyle bogusurken alistigimiz banka telefonlarina dalginlikla banka bilgilerimizi verebilir ve sonucunda dolandirilabiliriz arkadaslar aman dikkat.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Ynt: dolandiricilara dikkat!!!
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2015, 01:20:06 »
Uyar için çok teşekkürler bene çok faydalı bir paylaşım oldu. Bu arada çok geçmiş olsu iyi ki bir sorun yaşamamışsınız.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2015, 01:22:57 »
İyi kurtulmuşsun abi. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2015, 01:29:24 »
Uyar için çok teşekkürler bene çok faydalı bir paylaşım oldu. Bu arada çok geçmiş olsu iyi ki bir sorun yaşamamışsınız.
+1
Bir de zamanınız varsa,  sahte kart  numarası  falan vererek dolandırıcıyi  dolandirmanizi tavsiye ederim.  Devam eden telefon trafigi icerisinde, biraz da saf ayaklarına yatarak çok eglenebilirsiniz. Bu geçen zaman içerisinde,   dolandirilmaya musait bir vatandaşı da kurtarıyor olabilirsiniz.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #4 : 05 Nisan 2015, 01:50:07 »
Geçmiş olsun. Aklınızda olsun olur da bir anlık dalgınlıkla kart numaralarını kaptırırsanız olayı fark ettiğiniz an  bankanızın en yakın şubesine gidin yetkili ile mail order iptal formu doldurun. Biraz vakit alsa da paranızı geri alırsınız.

Sanırım 2 ay falan oluyor, liseli genç bir kardeşimiz bu dolandırıcılardan bir tanesini böyle saf ayaklarına yatıp 2000tl tokatlamıştı.  Saf ayağına yatarsanız hem eğlenebilir hemde duruma göre ava giden avcıyı bile avlayabilirisiniz :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2015, 02:12:49 »
Geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. İnşallah ne sizin ne başkasının canını yakamazlar.

...
+ o zaman iptalini gerceklestiriyorum lutfen teyyit icin telefon numaranizi soyler misiniz
- hasan telefon numarasini soyler
-- Belli bir konuya istinaden telefonunuzu bilinçli olarak arayabilmiş bir görevlinin telefon numaranızı sorması mantıksız. Muhtemelen size saçma gelen diğer sorulara hazırlama amaçlı. Bu soruda alarm zilleri çalmaya başlamalı.

+ hasan bey simdi de kredi karti numaranizi rica edebilir miyim
-- Eğer konuyu oluşturan şey bu kart ile ilgiliyse sorması gereken asla bu kartın numarası olmamalı! Bu noktadan sonra asla karşınızda dolandırıcı olduğundan şüphe edilmemelisiniz. Değilse bile kendi sorunu.

Amman dikkat.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2015, 02:57:55 »
Uyarı için teşekkürler. Geçmiş olsun :(
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2015, 08:19:38 »
Geçmiş olsun.

Ben bankalardan gelen her aramayı açmadan sonlandırıyorum.

Hem zaten telefonda konuşamadığımdan, benim için böyle bir tehlike yok!  >:D

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2015, 08:42:48 »
Artık birde istedikleri numaradan arayabiliyorlarmış.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2015, 15:52:26 »
Bence dolandırıcılığı bankalarda yapıyor. Yok efendim ücretsiz VIP uçak bileti kazandınız. Yok sigorta kazandınız diyerek sizi bir yere kayıt yapıyorlar. Geçenlerde böyle bişey başımıza geldi ücretsiz bir şeyden yararlandıracaklarını söylediler. Karşı soru benden herhangi bir kesinti olacak mı oldu. Hayır dediler. Tekrardan benden kesinti olmaması durumunda kabul ediyorum cevabı verdi. Sonra bir baktık kartta kesinti var. Aradık geri iade olmayacağını söylediler. O zaman dava açıyorum denildiğinde ses kayıtlarına bakalım dediler. Sonra parayı iade ettiler. Bu şekilde para kaptıran çok kişi var. Bir anlık boşluktan yararlanıyorlar. Aman dikkat kimse kimseye bedavadan birşey vermez.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #10 : 05 Nisan 2015, 16:58:57 »
Valla sizlerinde dedikleri gibi her taraftan resmen taarruz var ve uyanık olmak lazım ne demiş aktist "uyursan ölürsün"  :D
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2015, 17:26:13 »
Kişiye özel telefon numara ve bilgilerine nasil ulaştiklarida bir soru işareti bence bu işte bankalarin büyük bir payi var ben bu zaman kadar tek bankayla calistim ama diger bankalarin hepsinden telefon geliyor.Kisısel bilgileri bankalar paylaştiği görüşündeyim
.Bu arada geçmiş olsun hasan bey
Fatih IŞIK

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #12 : 05 Nisan 2015, 18:41:13 »
Tesekkurler fatih bey
Acikcasi ben bqnkalarin paylastigi defil sattigi kanaatindeyim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 05 Nisan 2015, 19:31:31 »
Kişisel bilgiler banka değilde operatör firmaları paylaşıyor. Zaten bilinmeyen numaralar gibi hizmet sağlayan firmalara bütün bilgilerimizi veriyorlar. Kişisel bilgilerin bu kadar alenen dağıtılmasına da anlam verebilmiş değilim. 

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2015, 19:56:06 »
Bu arada leonardo DiCaprio sıkıysa yakala filmi aklıma geldi izlemeyen varmı acaba . ;D

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2015, 08:53:57 »
Valla geçmiş olsun. Ama çok dikkatli olmak lazım kimseyle bilgi paylaşımı yapmamak lazım.

Aklıma gelen Güvenlik önlemleri;
1-Kredi kartlarını internetten alışverişe kapatmalı
2-Yapılan her alış veriş mesaj olarak size gelmeli.
3-İnternetten alış veriş için Sanal Kart yada Paybal kullanılmalı.
4-Kartınız ile kesinlikle şifresiz işlem yapılmaması için Bankaya talimat verilmeli.(Bazı kartlarda hala şifresiz işlem devam ediyor)
Ünye

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2015, 16:48:47 »
Verdiğiniz telefon numarası ile operatöre gidip kartımı kaybettim diyorlar. Sahte kimlik belgesi ile yeni sim kart çıkarıyorlar. Eğer internet şifrenizi falan da ele geçirmişlerse işlemlerde gelen sms onayı yeni sime geliyor ve işlem tamam. Bir arkadaşımdan 20000 çarptılar. Dava açıp parasını aldı ama çok uzun sürdü. Aman dikkat.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2015, 17:02:55 »
Bankaya kredi başvurusu yaptım. Çalıştıgım şirket merkezi İstanbulda oldugu için, Bankanında İstanbuldaki şubesi ilgilendi. Evraklarımı faks çektim. Banka görevlisiyle telefonda iletişim kurduk. (sanırım banka çalışanları prim alıyorlar o yüzden Antalya şubesiyle işlem yapmamı istemedi) Görüşme sırasında şarjım bitince yakındaki bir telekom bayisinden arayıp görüşmemi tamamladım. Banka çalışanı ögleden sonra arayıp başvuru sonucunu ögrenebilecegimi söyledi. Dosyamı da orada unutmuşum. İçinde kimlik, ikamet kopyası falan vardı.  Ögleden sonra oldu, aradım bankayı. Kadın bana dedi ki, Emrah bey daha 5 dakika önce aradınız ama...Ben aramadım dedim. Biri sizin bilgilerinizi vererek kredi sonucunu ögrenmek için aradı dedi. Hemen karakola gidip, bu evrakları kaybettigime dair dilekçe verdim. Yani her türlü fırsatı degerlendiriyorlar.
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2015, 17:19:05 »
3-İnternetten alış veriş için Sanal Kart yada Paybal kullanılmalı.

Paypal işlemlerinde banka komisyon alıyor. O yüzden sanal kart kullanıyorum.

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #19 : 06 Nisan 2015, 20:31:47 »
Bence bu konuda ençok ailemizi uyarmalıyız. Telefon üzerinden doğum tarihlerimiz gibi bilgileri paylaşmamalıyız . Birde sahip olduğumuz kimliklere müthiş sahip çıkmalıyız. Alışveriş merkezi ve mağazalarda kimliğimizi isteyen anket vs doldurmayalım ( telefonu hiç verememek gerekiyor geçen bir işyerinin sistemi arızalanmış aynı mesajı onlarca kez göndermişti). Telefonlarımızın dinlenebilme ihtimalini aklımızdan çıkarmayalım. Telefonumuzu dinleyenleri ta... dememeliyiz yakışmaz bize. (Gelde sövme) . ;D