Bıçak Sanatı - Forum

enver paşanın kılıcı satılıyor

vural

• 211
  • Meslek: cam filmi
  • Yer: istanbul
enver paşanın kılıcı satılıyor
« : 02 Nisan 2015, 21:04:54 »
enver paşanın özel eşyaları açık arttırma ile satışa sunulacakmış. tabi ki en dikkatimi çeken kılıç ve çifte av tüfeği oldu :) kılıç 170000 tl başlangıç fiyatıyla satılacakmış. umarım türkiye de kalır.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: enver paşanın kılıcı satılıyor
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2015, 23:54:58 »
Çok ilginç bir şekilde bugün birçok ülkenin Harp Okulundan mezun olan subaya verilen kılıç formatı budur, deyip üstüne bütün yazdıklarımı vazgecip sildikten sonra diyebileceğim tek şey alana hayırlı ugurlu olsun.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

kebude

• 78
  • Ali Kebude - 1978
  • Meslek: Inşaat mühendisi
  • Yer: Adana
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2015, 09:01:00 »
Kılıç Ve sahibi tarihimizde bir yer taşıyor. Kılıç inşallah Türkiye de kalır.
Emeksiz yemek olmaz...

adem42

• 647
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2015, 09:10:12 »
bu kılıçla birlikte bir adet daha kılıç ve japon hükümetinin hediyesi küçük bir parça daha var. Japon parçanın açılış fiyatı 40.000 TL imiş.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2015, 09:22:52 »
Çok ilginç bir şekilde bugün birçok ülkenin Harp Okulundan mezun olan subaya verilen kılıç formatı budur, deyip üstüne bütün yazdıklarımı vazgecip sildikten sonra diyebileceğim tek şey alana hayırlı ugurlu olsun.

Bizde verilen kılıçların çelikleri nedir acaba?
Okinawian

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2015, 10:11:33 »

4140

« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2015, 15:29:23 »
Bende 50 yıllık bir ustura var ben onu satmaya kıyamıyorum tarihi eser diye. Eminim ki hepimiz paramız yetse de biz alsak diyoruz çünkü eser yine bizlerde kalsın isteriz, bunlar parayla ölçülebilecek eşyalar değiller ne yazık ki.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2015, 15:37:35 »
   Yukarıda bahsi geçen Japon imparatoru tarafından hediye edilmiş,Togyokusai Kiyotsugu imzalı tanto bu imiş. Açılış fiyatı 40bin TL imkanı olan kaçırmasın ;D
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2015, 15:45:13 Gönderen: Teoman. »

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2015, 18:07:28 »

4140
Düzeltiyorum, 1040.

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2015, 14:17:33 »

4140
Düzeltiyorum, 1040.

Namı diğer mil ya da saft çeliği.

Muhtemelen wilkinson üretimi bir kılıç o dönemde ya da dönemlerde sudan ucuz kılıç ürettiği için artık İngiltere'den kılıç alıyorduk.
memento audere semper

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2015, 23:05:10 »
Hangisi Ingiltere'den alınmış anlayamadım hocam,  Enver Paşa'nın kılıcı mı?

Selim Atalay

• 253
« Yanıtla #11 : 11 Nisan 2015, 00:50:42 »
O dönemde üretilen subay kılıçlarının çoğunluğu İngiliz wilkinson üretimiydi ama bu özel örneğin kendine has farklı bir hikayesi olabilir.
memento audere semper

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #12 : 11 Nisan 2015, 02:04:51 »
O dönemde üretilen subay kılıçlarının çoğunluğu İngiliz wilkinson üretimiydi ama bu özel örneğin kendine has farklı bir hikayesi olabilir.

Bu konu benim için özel bir anlam taşıyor.  Onun için,  bu mesajınızda  aktardığıniz bilginin kaynağını da verirseniz sevinirim. Açık olmak adına;  wilkinson üretimi bölümü için :)

Selim Atalay

• 253
« Yanıtla #13 : 11 Nisan 2015, 13:11:51 »
Wilkinson kısmını neden dedim onu izah edeyim ama evet Evraka bu kılıcın ne olduğunu buldum nihaaa parayı ödemediğiniz için bütün bildiklerimi kamuoyuna ifşa edeceğim. :))

Bu bilgi aklımda Sancar bey ile kalmıştı.Özellikle 19.yy da İngiltere'nin sadece karasal yayılmacı değil ekonomik yayılmacı tutumu özellikle Osmanlı'da ki neredeyse sigorta şirketlerinden vapur şirketlerine bütün işletmelerin sahibi olması sanayi devrimin ilk uygulanışının buharlı bir şahmerdan olması (ki bu köy müze şu an ) ve wilkinson'ın dünyaya çokca kılıç satıyor olması bende bu düşünceyi oluşturdu.Özellikle şöyle bir şey varken.

http://cebehane.com/forum/index.php?topic=286.0

Hala daha aynı düşüncelerim var ama konu bana eksiklerim olduğunu hatırlattı ve biraz araştırınca bu kılıcın wilkinson üretimi olamayacağını öğrendim.

Çok güzel bir site keşfettim hatta bazı konularını başka forumda paylaşacağım.Bahsettiğimiz kılıç 1909 Osmanlı üniforma kılıcı.El muhafazası nedeniyle o dönemin D shape veya D şekli denen kılıçlarından farklılığı bu kılıçların yalnızca subaylara verilmesi.D sınıfı kılıçların ve meçlerin bir kısmınının küçük zabitlere (çavuş / başçavuşlara) verilebiliyor olması.

Bu kılıç yine el koruması nedeniyle Alman P şekilli hafif kıvrık süvari kılıcının (saber) patentiyle üretilmiş bir kılıç.Kaynağımıza göre bu kılıçların çoğu Almanya'dan hazır alım şeklinde alınmış ama bir kısmının lisans altında üretildiğini de söylüyor kaynak.

Site çok güzel hatta başka yerde olsam repimi hazırlayın derdim.Sizde çok seveceksiniz.

http://www.ottoman-uniforms.com/1909-turkish-officers-d-guard-short-sword-dress-sabre/

memento audere semper

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #14 : 11 Nisan 2015, 16:20:51 »
Çok faydalı bir paylaşım oldu,  Teşekkür ediyorum :2up
Özellikle ikinci site çok ilgi çekici :)
Ara sıra Cebehaneyi karıştırırim. Ilk verdiğiniz sayfayi da görmemiştim henüz. Açıkçası, Cebehane'nin ana sayfasında yer alan iki Kılıç karşılaştırması meselesi de çok canımı sıkan ve cahilce yapıldığını düşündüğüm bir  yorumdur. Bugün Türk Silahli Kuvvetleri'nin subay kılıcı da aynen bu Enver Pasa kılıcı örneğinde olduğu gibi Memluk tipi kılıçtir.
Sağolun.   :2up