Bıçak Sanatı - Forum

Ateşli silah çelikleri

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ateşli silah çelikleri
« : 01 Nisan 2015, 21:05:35 »
Merhabalar sayın ustalarım.
Ateşli silahlarda ne tür çelikler kullanılır, kalitesi ya da cinsi önemli midir, ısıl işlem görür mü görür ise o kadar ısınınca ne olur?
Kafama takılan bir meseleydi de :) süperpoze ( çifte ) tüfeklere baktığınızda beretta nın 20 000 tl nin üzerinde fiyatlara sahip tüfekleri var bunu bu kadar değerli kılan şeyin mekanizmasının yanında çeliğidir diye düşündüm.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
Ynt: Ateşli silah çelikleri
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2015, 21:08:33 »
Benimde aklımı kurcalayan bir soru bu.  ::)
Alet işler, el övünür.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2015, 21:09:53 »
Tüfek namlusu 4140dan yapılıyordu.Tabancalarda benzerdir diye düşünüyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2015, 21:25:03 »
Benim de merak ettiğim konulardan biriydi. Yalnız çeliğin fiyatı çok fazla arttıracagını düşünmüyorum. Konu ateşli silah olunca malumunuz kalite, dayanıklılık yanında tesir, grupman da çok önemli. Videoyu izlemenizi öneririm. Dünyanın en ünlü markalarından biri Hollan Holland üretimi. Bizim markalar gibi namlunun ucunu boruya sokup fişekleri patlatıyormu diye test etmiyorlar. Deneme atışlarında başarılı grupman vermeyen tüfek geri gönderiliyor. Ha bu arada bir kere fiyatlarını inlemiştim en ucuz rakam 80.000 euro idi  ???

https://www.youtube.com/watch?v=qUXoNUzAyvk
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2015, 21:45:12 »
Bir de Perazzi tüfekler var,italyan malı.Fiyatlarını artıran şey elle yapılan gravürleri ve ispanyol malı mekanizması  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2015, 22:16:52 »
Metalurji konusunda ilkokul seviyesinde olmasam dahi,  musaadenizle bu paylaşıma ben de katkı yapayım.
Her firmanın kendi uygulamaları olabilir ama genelde 4150,, 4145 veya bunların türevleri (41v45, 41v50) gibi çelikler kullanılıyor. 
Paylaşılan video çok güzel,  büyük zevk ile izledim,  adamlar tüfek değil Sanat eseri satıyorlar :2up
Sıradan silahlar (Sanat eseri olmayanlar) için fiyati belirleyen birçok etken var. Tek başına Çelik kalitesi demek biraz yanlış olur kanısındayım.  Tesbihte hata olmaz, ateşli silahları da bir tür motor gibi düşünebiliriz, bir tür iki zamanlı motor,  mühendis arkadaşlar hatamiz varsa söylerler. Araba satın alırken sadece motor blogunun celiğine bakarak almıyoruz, değil mi? Silahta da, namlu ömrü, dağılım, ağırlık,  optiklerle uyum vb bir çok faktör var.  Forum kurallarını çok baltalamadan mesajimi bitireyim. Yazim hatalari icin ozur diliyorum, laptopum bozuldu, tabletten yazıyorum.  Insanı deli ediyor >:(
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2015, 22:23:30 »
Tüfek namlusu 4140dan yapılıyordu.Tabancalarda benzerdir diye düşünüyorum.
+1
En yaygın celiklerden biridir  namlularda.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2015, 22:30:13 »
Adamlar yaptığı dizayn için o parayı alıyorlar .tabiki kalitelerine en yakışan malzeme ve işçiliğide yanına hediye ediyorlar  ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2015, 22:35:12 »
Ilave olarak;
1020, 1520 tetik korkulugu, gez arpacik vb yerlerde,
8620 tetik tertibati muhafazalarindavb.de,
316 tetik korkuluklari vb.de,
17-4 namlu, mekanizma vb.de,
6061, 7075 aluminyum gez, arpacik, gaz pistonu vb. yerlerde kullanılır.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2015, 22:37:09 »
Adamlar yaptığı dizayn için o parayı alıyorlar .tabiki kalitelerine en yakışan malzeme ve işçiliğide yanına hediye ediyorlar  ;)
Katiliyorum, Mercedes ile Tofaş'in aynı olduğunu söyleyemeyiz değil mi? Aynı farklılıklar silah sanayiinde de var.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2015, 22:45:18 »
Katiliyorum, Mercedes ile Tofaş'in aynı olduğunu söyleyemeyiz değil mi? Aynı farklılıklar silah sanayiinde de var.
Kesinlikle ,malzemeleri tedarik ettiğim Balbach'ın fabrikasına gittiğimde damast çeliklerde kullandığı çeşitli namlular görmüştüm bunların çeliği 4140 olmalı demiştim .ömrümde en utandığım anlardan biriydi.Bıçakta bile bir sürü çelik kombinasyonu kullanıldığını namlularında çeşitli çeliklerden yapılabildiğini  bunların içinde en ilginç çeliğinde eurofighter uçağının top namlusunda kullanıldığını söylemişti.Çok hakim olduğum kesin konuşmamam gereken bir konu olduğunu iyi anlamıştım..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2015, 22:54:55 »
Glock namluda 4140 kullanıyor.

Beratta inox merak ettiğim çeliklerden birisi. Paslanmaz çeliklerden hangileri kullanılıyor?
Okinawian

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #12 : 01 Nisan 2015, 23:19:01 »
Valla bilmiyorum,  ben gondereyim arkadaşlar test etsinler :D

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #13 : 01 Nisan 2015, 23:26:26 »
Benim de merak ettiğim konulardan biriydi. Yalnız çeliğin fiyatı çok fazla arttıracagını düşünmüyorum. Konu ateşli silah olunca malumunuz kalite, dayanıklılık yanında tesir, grupman da çok önemli. Videoyu izlemenizi öneririm. Dünyanın en ünlü markalarından biri Hollan Holland üretimi. Bizim markalar gibi namlunun ucunu boruya sokup fişekleri patlatıyormu diye test etmiyorlar. Deneme atışlarında başarılı grupman vermeyen tüfek geri gönderiliyor. Ha bu arada bir kere fiyatlarını inlemiştim en ucuz rakam 80.000 euro idi  ???

Adamlar gercekten cok iyi is cikartiyorlar. Yalniz bu gorselde bazi seyler bende merak uyandirdi Kaynak isi karpit ile mi yapiliyor orda? Sonra nasil bir ege, zimpara kullaniyorlar ki hemen dumduz oluyor yoksa goruntuyu mu atlatiyorlar. Birde kundaklik ahsaplara bittim :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #14 : 01 Nisan 2015, 23:29:54 »
Şaka Bir yana,  biraz google edeyim dedim, sadece paslanmaz çelik diyor.  Inox finished ibaresi kullanmislar genelde. Yanılmıyorsam inox patentli bir yontem galiba ::)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #15 : 01 Nisan 2015, 23:42:48 »
Inox beretta'nın isim hakkı. Diğer markalar stainless ibaresini kullanıyorlar.
Okinawian

Kaya

• 2867
« Yanıtla #16 : 01 Nisan 2015, 23:44:11 »

Adamlar gercekten cok iyi is cikartiyorlar. Yalniz bu gorselde bazi seyler bende merak uyandirdi Kaynak isi karpit ile mi yapiliyor orda? Sonra nasil bir ege, zimpara kullaniyorlar ki hemen dumduz oluyor yoksa goruntuyu mu atlatiyorlar. Birde kundaklik ahsaplara bittim :)
Hasan orda kaynak kullanılmıyor sert lehim yapılıyor .oxide olmaması için flux kullanıyorlar .bir çesit gümüş nikel alaşımlı sert lehim çok çeşitleri var ilgilenirsen katalogta numaraları var yazabilirim .

Kaya

• 2867
« Yanıtla #17 : 01 Nisan 2015, 23:45:31 »
Şaka Bir yana,  biraz google edeyim dedim, sadece paslanmaz çelik diyor.  Inox finished ibaresi kullanmislar genelde. Yanılmıyorsam inox patentli bir yontem galiba ::)
Hocam bana yollayın perşembe akşamı onu seve seve test ederim ..
Bu arada Balbach silahlar için damast gövde ve namlu hazırlıyor .çok prestij bir firmada silah olacak bir parçayı elimde inceleme şansım oldu..
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 23:47:15 Gönderen: Kaya »

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2015, 23:47:55 »
Sır falan mı acaba?

Kaya

• 2867
« Yanıtla #19 : 01 Nisan 2015, 23:51:34 »
Sır falan mı acaba?
Zannımca konuşmak istemedim sır olduğunu sanmam ama sorar bilgi alırım ..