Bıçak Sanatı - Forum

Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.

Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« : 01 Nisan 2015, 13:21:07 »
Bu denemeyi yapalı epeyce bir zaman geçti, birkaç ay önce yapmıştım ve sevindirici bir deneme oldu. Ortada 1095 5mm kalınlığında çelik, dış taraflarda da 3,5mm 420 martenzitik paslanmaz çelik. Aslında denemeyi yaparken elde olan en kalın paslanmaz 420 olduğu için bunu kullandım, bildiğiniz gibi bu çelik sertleşebilme özelliğine sahip bir paslanmaz çelik ama karbon oranı düşük, yine de sertleşti. Bıçağın namlusu doğaçlama oldu, sap Japon tarzı mutfak bıçaklarında olduğu gibi. Kesme açısı 14-15 derece ve kesici ağızda dışbükeylik var ve kademeli bileme yapıldı. Sapta Abanoz ve Akçaağaç kullanıldı. Fotoğrafta seçilemeyen ufak tefek hatalar var.

Toplam boyu 345 mm
Namlu 225 mm
Sırt kalınlığı sap kısmında 6 mm, uçta 2,7 mm
Yüz genişliği 37 mm






Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2015, 13:21:31 »

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2015, 13:24:59 »
ellerine sağlık hocam cok güzel olmuş  :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

alperuzel

  • *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2015, 13:29:42 »
Güzel Bıçak olmuş usta eline sağlık

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2015, 13:30:21 »
Elinize sağlık hocam. Çok güzel olmuş :2up
Hattın geçişi çok düzgün çok beğendim :2up
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 13:32:32 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2015, 13:30:49 »
Çok güzel hocam, bıçak formuda, işçilikte çok güzel. Paslanmaz san mai de çok güzel tutmuş tebrikler...
Elinize sağlık.

m.salih

  • ***
  • 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2015, 13:38:06 »
Sefa hocam çok güzel olmuş ellerinize saglik...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Acur Firarda

  • ***
  • 453
  • Yaş:39
  • Meslek: Kamu
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2015, 13:42:08 »
Elinize sağlık Sefa ustam güzel bir çalışma olmuş.

ecorotti

  • ***
  • 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2015, 13:43:13 »
Üstadım mükemmel bir esere imza atmışsınız.

420 serisi çelikle kötüdür gibi genel bir algımız var forum olarak. Bu ön yargıya ben de sahiptim. Kendi gözlemlerime dayanarak yazıyorum, denediğim ve yağda su verdiğim 420 serisi çelikler çok güzel sertlik aldı ve mutfakta inanılmaz işler çıkartıyorlar. Geçenlerde bir tanesini çelik masat almadı şaşırdım. Seramik masatla keskinlik verebildim. T5, T7, 420 serisi doğru ısıl işlemle piyasa işi satılanlara göre iyi performans verebiliyor. Acaba bu çeliğe haksızlık mı yapıyoruz?
Okinawian

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2015, 13:45:26 »
Ne kadarda güzel görünüyor. Ellerine sağlık Hocam  :2up :2up :2up :2up :2up

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2015, 13:46:37 »
hocam elinize saglık beklediğimize değdi
  türkiye de bir ilk olması da ayrıyeten çok değerli harika bir çalışma   

mustafa çınar

  • ***
  • 509
  • Yer: Ankara
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2015, 13:48:48 »
   hocam ellerine sağlık, yol göstermeye devam ediyorsunuz, sağolun :)

Hakan AKSOY

  • *
  • 465
  • Yer: Konya
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #12 : 01 Nisan 2015, 13:55:50 »
Ustadım ellerine sağlık Cok guzel bir eser çıkmış ortaya gorunen gorunmeyen bütün hataları ile güle güle kullanmak nasip etsin allah  sahibine .
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

circassian

  • ***
  • 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #13 : 01 Nisan 2015, 14:06:01 »
Çok çok güzel olmuş Sefa Hocam ellerin dert görmesin. Formu ayrıca güzel olmuş.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #14 : 01 Nisan 2015, 14:07:16 »
Hocam güzel bir mutfak terminatörü olmuş .Etleri kesmek bu kadar keyifli olmazdı kurban hazırlığı tamam olmuş.ellerinize sağlık :2up
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Fatih IŞIK

  • *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #15 : 01 Nisan 2015, 14:09:38 »
Sefa ustam elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş
Fatih IŞIK

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

  • ***
  • 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #16 : 01 Nisan 2015, 14:18:18 »
Sefa ustam ellerinize sağlık çok başarılı bir çalışma olmuş, bıçağın formu da çok estetik Tebrikler :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

foreverliving22

  • ***
  • 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #17 : 01 Nisan 2015, 14:19:03 »
Ustam ellerine sağlık
Ünye

ersin1

  • ***
  • 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2015, 14:22:22 »
Sefa hocam senin yaptiklarini gorunce hep gaza geliyorum ama hala birtane bicagimsi bile bitiremedim Eline saglik buda sahane olmus  :2up   :2up :2up 8)
Ersin beceren

LCLegend

  • Şafak Karslıoğlu
  • ***
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: Paslanmaz+1095 Sanmai Mutfak Bıçağı.
« Yanıtla #19 : 01 Nisan 2015, 14:37:25 »
Buna da bir isim verelim mi hocam?
PRIMUM NON NOCERE