arkadaşlar çelik 4116 sertlik 58 pimler piriç saplar gül ve menge lama kargodan gelince şaplonları çizdim ve ulusta demirci ustasına çıkattırdım profilleri avuç taşlamayla 4 adet profile ustaya 10 lira verdim tabiki lazer kesim gibi olmadı apt oturdugunuz için sesden dolaysıyla komşulara rahatsızlık vermemek amacıyla profili dışardan yardım alarak yaptım gül olanın ağızını taşlama motoru ile açtım ve taş motoru ile profile tam şeklini verdim taşlama eşigine ufak bir aparat takmadan açtım keşke aparatı taksaydım dalgınlık esnasında kacamak oldu eşikte delikler delindi ve zımpara aşamasına gelildi zımparayı matkap ucu zımpara kullandım büyük ölcüde işi kolaylaytırdı ve ince zımparaya gecildi zımpara işi bitinci ısıl işleme yollandı ısıl işlem sonu gelen bıcaklar matkap ucu yaprak zımpara ile temizlendi tekrardan yaprak zımpara ile ağıza şekil verildi ince zımpara yapıldı sapları takıldı en son resimler değil bunlar ancak bu kadar yüklete bildim resimleri bu resimden daha temizler makinesiz anca bu kadar oluyor her türlü yoruma acıktır konu foruma ve murat kardeşime selamlar bu resimler tam zımpara bitmeden önceki halleri şimdi çizik dahi yok bilginize wenge olanda zerre kadar sıkıntı yok benim gözümde ama ustalar ne der bilemem