Bıçak Sanatı - Forum

profiller hazır

yılmaz salman

• 103
  • Meslek: topoğraf
  • Yer: istanbul
Ynt: profiller hazır
« Yanıtla #20 : 31 Mart 2015, 22:46:12 »
Öncelikle ustura önceden planlanmış bir şey değildi.bıçağın profilini çıkardıktan sonra kalan parçayı atmak istemedim ve ustura yapmaya karar verdim.çalıştığım yerin yakınında bi demirci buldum.ısıtıp kuyruk kısmını uzattım.acele ofise dönüm elimdeki parçaya göre bu usturayı tasarladım.daha önce ne bir bıçak nede ustura yapmışlığım var.bu ustura ve bıçak benim ilk deneyimim olucak.hatalarım olucaktır.bunlardan ders çıkarıp birdahaki işimde daha dikkatlı ve deneyimli olurum. Herkese olumlu ve olumsuz yorumları için çok teşekkür ederim.saygılar.
05318392696

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #21 : 03 Nisan 2015, 14:01:25 »
Kuyruğu hatalı yapmışsınız ..köşeleri keskin yapmanız doğru değil ayrıca paralel olması şart değil ayrıca gereklide değil ısıtıp hafif aşağı doğru bükmek doğru olur..

Kaya hocam Usturanın kuyruğundan mı bahsediyorsunız.
Ben Usturanın kuyruğu için birşey diyemiyorum bende dovo var kenarları keskin değil ama namlu kısmının tasarımı fantastik olmuş çok beğendim.
Tavsiye olarak namluda sırt kısmını iyice yuvarlayın kenar hiç kalmasın deride masat atarken çok faydalı olur

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 03 Nisan 2015, 14:05:34 »
Ustura değil bıçaktan bahsediliyor. Kuyruk keskin köşeli olmuş.

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #23 : 03 Nisan 2015, 14:14:40 »
evet bıçağın kuyruğu hatalı kabul ediyorum.hafif bukülmesi gerekiyor aşağıya :)kenarları keskin olması problem değil.bıçak taner ustada şuan.gelince ufak bi işlemden geçebilir.şuan daha önemli bir problemim var.kabzayı kabaca hazırladım fakat deliğini nasıl delecem onu bilmiyorum.bu gün tornacıları dolandım.hepsinde bi naz bi naz.bu olmaz biz bunu delemeyiz.delik mesafesi 7cm genişlik 1cm en4mm.teç çarem kaldı 4mm lik matkap ucuyla delip 1cm x 3mm lik 1 lamayı ısıtarak deliği ölçülerine getirmeye çalışacağım.ustalarımız ne derler bu duruma ? başka fikir verebilecek olan arkadaşlar varmı ?
05318392696

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #24 : 03 Nisan 2015, 14:59:09 »

tavsiyelerinizi bekliyorum
05318392696

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #25 : 03 Nisan 2015, 15:18:25 »
Sorun nedir tam anlamadım ama ,kuyruk kısmına yuvarlak pasolu(veya pasosus)bir malzemeyi sert lehimle kaynatıp, şekil verseniz ve kabze ucuna somun(Perçin)yapsanız nasıl olur ::)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #26 : 03 Nisan 2015, 15:22:45 »
ustam sorun deliği eksenden çıkmadan sorunsuz bir şekilde delebilmek. kabza malzemesini dün aldım.pahallı olduğu için büyük parca alamadım.bu parcada da çatlaklar vardı.en temiz yerini yontarak bu hale getirdim.yani anlayacağınız hata yapma şansım yok  :(
05318392696

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #27 : 03 Nisan 2015, 15:28:44 »
Kabze formu düz olsa kolaydı, o halde en mantıklısı, bizim japonik işlerde ki koshirae örneğinde olduğu gibi, iki parçalı ve içini yontarak alıp yapıştırmanız. Yoksa işiniz zor ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #28 : 03 Nisan 2015, 15:36:31 »
o nasıl bir yöntemdir anlamadım. bıçağın tasarımını yaparken bile hangi admlarla ilerleyeceğimi hesap etmiştim.terslik kabza malzemesinin pahallı olması ve aldığım kabza malzemesinin bana hata payı bırakmamasından kaynaklandı.hala hata yapmadım ama sanırım bu en zor kısım :) bi şekilde bu kabzaya bıçağı oturtacağım.vazgeçmek yok yola devam
05318392696

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #29 : 05 Nisan 2015, 11:51:27 »
Kabzayı iki parçadan yapsan ya da kabzayı ikiye kessen nasıl olur?. Araya zıt renkli bir malzeme koyarsın güzel olmaz mı hem hata yapma riskin azalır hem delmesi kolaylaşır?

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #30 : 06 Nisan 2015, 09:52:14 »
Kabzayı iki parçadan yapsan ya da kabzayı ikiye kessen nasıl olur?. Araya zıt renkli bir malzeme koyarsın güzel olmaz mı hem hata yapma riskin azalır hem delmesi kolaylaşır?
eğer dediğiniz gibi yaparsam projem dışına çıkmış olurum.bu benim için başarasızlık sayılır.resimde gösterdiğim kağıt bantla belirtilmiş eksen boyunda 3mm lik matkapla 2 adet delik actım.2 deliğin arası kaldı sadece açılmayan.bu bölgeyi de 1cmx3mmx20cm lik bir lamanın ucunu hafif çatal yapıp, delikleri de kılavuz olarak kullnarak yakma yöntemi deneyeceğim.önerileriniz için çok teşekkürler
05318392696

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 06 Nisan 2015, 10:29:29 »
eğer dediğiniz gibi yaparsam projem dışına çıkmış olurum.bu benim için başarasızlık sayılır.resimde gösterdiğim kağıt bantla belirtilmiş eksen boyunda 3mm lik matkapla 2 adet delik actım.2 deliğin arası kaldı sadece açılmayan.bu bölgeyi de 1cmx3mmx20cm lik bir lamanın ucunu hafif çatal yapıp, delikleri de kılavuz olarak kullnarak yakma yöntemi deneyeceğim.önerileriniz için çok teşekkürler

2 Delik arasını saatçi eğesi vb. bir şeyle törpüleyerek istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben hep bu şekilde açıyorum gizli sap delikleri tavsiye ederim.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #32 : 06 Nisan 2015, 10:36:44 »
bu 2.ci seçenek olabilir  :) öneriniz için teşekkürler
05318392696

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #33 : 06 Nisan 2015, 10:39:38 »
aşağıdaki linkte vermiş olduğum testere satın alınır (herhangi bir hırdavatcıdan ) guzelce sap takılır  testerenin sırtı ınceltilir ki delinen deliğe girsin diye 2 dk sürmeden istediğiniz kanalı acarsınız
testere cift taraflı diş olduğundan kesme performansı cok iyidir tavsiye edilir .

http://www.hepsiburada.com/liste/bosch-temiz-kesim-serisi-sert-ahsap-icin-t-301-cdf-dekupaj-testeresi-bicagi-5li-paket/productDetails.aspx?productId=hrbsc2608636229&categoryId=13003150
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #34 : 06 Nisan 2015, 10:46:59 »
Abi çılgın fikir,
Ünye

yılmaz salman

• 103
« Yanıtla #35 : 06 Nisan 2015, 10:51:24 »
aşağıdaki linkte vermiş olduğum testere satın alınır (herhangi bir hırdavatcıdan ) guzelce sap takılır  testerenin sırtı ınceltilir ki delinen deliğe girsin diye 2 dk sürmeden istediğiniz kanalı acarsınız
testere cift taraflı diş olduğundan kesme performansı cok iyidir tavsiye edilir .

http://www.hepsiburada.com/liste/bosch-temiz-kesim-serisi-sert-ahsap-icin-t-301-cdf-dekupaj-testeresi-bicagi-5li-paket/productDetails.aspx?productId=hrbsc2608636229&categoryId=13003150
çok teşekkür ederim özgür ustam.saygılar
05318392696

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #36 : 06 Nisan 2015, 10:59:03 »

çok teşekkür ederim özgür ustam.saygılar

rica ederim nedemek abartmadan söyliyeyim bu testere cok fena yapmıyacağı iş yok  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ