Bıçak Sanatı - Forum

Vulkanize fiber

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Vulkanize fiber
« Yanıtla #80 : 09 Nisan 2015, 10:39:03 »
servis işlerinden fırsat bulursam yaptığım linerleri paylaşıcam inşallah  :D
sonrada nasıl yapılır diye kit hazırlıyacam size yurt dışına ihtiyacınız kalmayacak ama önce benim test etmem lazım :)

Çok güzel olur  :2up Kartondan veya epoxy ile yapılan liner ile vulkonize fiber çok ayrı şeyler ama defter kapağı, plastik kullanmak yerine en azından kumaş, karton, peçete veya cam fiber ile yapılacak liner bu iş için çok daha uygun olur. Bence de kendiniz yapın linerleri. En basitinden renkli kağıtları birbirine yapıştırarak yapın. Bu iş için marine epoxylerde kullanıla bilinir.

Ayrıca plastik türevi malzemeleri kesinlikle kullanmayın derim. Bir süre sonra parçalanabilir veya ısı ile şekil değiştirebilir. Linerin asıl amacı görsellikten çok kabzadaki nemden dolayı çeliğin paslan mamasıdır. 

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #81 : 29 Kasım 2015, 16:03:44 »
Elimde olan Vulkanize fiber resimlerini paylaşmak istedim işe yararmı yaramazmı yorumlarınızı rica ederim.

erydn

• 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
« Yanıtla #82 : 19 Mayıs 2017, 00:01:44 »
Herkese iyi akşamlar.
Ben de öğrendiklerim ve elimden geldiğince ev ortamında ilk bıçağımı ortaya çıkartmak için uğraşıyorum.
Yeni konu açmadan altta linklerini verdiğim malzeme bize gerekli olan mıdır diye sormak istiyorum. Vulkanize fiberi hiç de görmediğim için de Aliexpresten de hemen sipariş vermek istemedim. Görünüş vs. açısından değerlendirir misiniz?
Bir husus da bunlar doğru malzemeyse 1,5mm mi yoksa 2mm ni daha uygundur?

https://www.aliexpress.com/item/10pcs-lot-240mm-110mm-2mm-Insulation-gasket-Red-vulcanized-fiber-Fiber-Paper-Insulating-paper-Cache-paper/32640417195.html

https://www.aliexpress.com/item/200mm-120mm-1-5mm-7-87-4-70-0-06-Insulation-gasket-Red-vulcanized-fiber-Fiber/32795215358.html

erydn

• 162
  • Eray-1983
  • Meslek: Memur
  • Yer: Konya(DENİZLİ)
« Yanıtla #83 : 19 Mayıs 2017, 01:12:18 »
Herkese iyi akşamlar.
...
Bir husus da bunlar doğru malzemeyse 1,5mm mi yoksa 2mm ni daha uygundur?

1mm'nin daha uygun uygun olacağına karar verdim. Tabi ki kullanılabilir malzemeyse.
https://www.aliexpress.com/item/4pcs-lot-1-0mm-120mm-110mm-Insulation-gasket-Red-vulcanized-fiber-Fiber-Paper-Insulating-paper-Cache/32336774736.html

AliManici

• *
  • 7
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #84 : 22 Haziran 2022, 12:02:15 »
Burada liner için sunulan türlü alternatifleri okurken aklıma deri geldi. Acaba aramızda deneyen olmuş mudur? Tam olarak linerin görüntüsünü karşılayacağını düşünmüyorum ama nasıl olacağını da merak ettim. Sert, yumuşak, ince, kalın çok fazla çeşit var. Tabi derinin nem tutması pas oluşumuna zemin hazırlayabilir.

« Yanıtla #85 : 23 Haziran 2022, 01:18:44 »
Ara katmanda deri kullanmak pek iyi bir fikir değil, belaya davetiye çıkartır, sonuçta su olmasa bile elin teri, havanın nemi vs. nedenlerle su emecektir. Özellikle ter asidik bir sıvı olduğu için sonuç kötü olur, ayrıca bir süre sonra yapıştırıcıyla da teması bozulur.