Bıçak Sanatı - Forum

Vulkanize fiber

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: Vulkanize fiber
« Yanıtla #60 : 03 Nisan 2015, 13:42:50 »
 :2up
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #61 : 03 Nisan 2015, 13:43:57 »
İstanbula  gıttığımde bır plaka alıp bölerım ve forumdakı ıhtıyacı olan arkadaşlarımıza sunarım  ;) enson baktığımda 1 mm yoktu ve 0,8mm aldım gayet ıyı duruyor kabzede. 1mm yada üstü bence çok sırıtır.

hop niye caktırıyon yahu onu keserdik ufak ufak 5 euroya satardık  :D :D >:D >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #62 : 03 Nisan 2015, 14:13:22 »
Ben bilmem artık çok geç fiberimi isterim  8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #63 : 03 Nisan 2015, 18:04:23 »
Az önce Karaköy'de idim. Bir dükkanda 1mm vulkanize fiber buldum.  En az bir boy satıyorlar 170cm×100cm civardında bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Önce elli küsür lira tutar dediler içeri girdim tarttılar, fiyat kdv dahil 70 küsür liraya çıkınca almadım. Ama doku ve sertliği beni şaşırttı bildiğimiz kartona benziyor ve bükülebiliyor. Biraz ucuz olsaydı alacaktım.
Mahir Selim KESKİN

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #64 : 05 Nisan 2015, 00:26:27 »
Linkteki malzemelerden biri muadil olarak kullanılabilir mi?
http://www.ayakkabimalzemesi.com/kategori/plaka-kaucuk-ve-lastikler-/23?sl=9&p=1
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2015, 00:28:09 Gönderen: tamahagane »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #65 : 05 Nisan 2015, 22:21:33 »
bence kullanılamaz.  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #66 : 06 Nisan 2015, 09:20:14 »
Az önce Karaköy'de idim. Bir dükkanda 1mm vulkanize fiber buldum.  En az bir boy satıyorlar 170cm×100cm civardında bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Önce elli küsür lira tutar dediler içeri girdim tarttılar, fiyat kdv dahil 70 küsür liraya çıkınca almadım. Ama doku ve sertliği beni şaşırttı bildiğimiz kartona benziyor ve bükülebiliyor. Biraz ucuz olsaydı alacaktım.

vallahi enterasan keşke fotosunu çekse idiniz kırmızı ve gercekten bayrak kırmızısı ise fiyat uygun bence  çünkü adamlar 2 bıçaklık fiberi 4-5 euroya satıyor ve nakliyede cabası

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #67 : 06 Nisan 2015, 09:40:02 »
Merhabalar

İmes e  yakın  olan  arkadaşlar  bilirsan contanın üretim  yeri  var.

Benim  dediğim  malzemeye bakabilirler.Yada karaköy  deki  satış  yerine
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #68 : 06 Nisan 2015, 12:27:14 »
Merhabalar

İmes e  yakın  olan  arkadaşlar  bilirsan contanın üretim  yeri  var.

Benim  dediğim  malzemeye bakabilirler.Yada karaköy  deki  satış  yerine

Yarın gidebilirim Karaköye eğer olursa haber veririm arkadaşlar.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #69 : 06 Nisan 2015, 14:17:01 »

vallahi enterasan keşke fotosunu çekse idiniz kırmızı ve gercekten bayrak kırmızısı ise fiyat uygun bence  çünkü adamlar 2 bıçaklık fiberi 4-5 euroya satıyor ve nakliyede cabası

Bu bıçak yapımı için ömür boyu yetecek bir parçaydı. Ama piyasa fiyatı nedir bilmediğim için çekindim tabi. Bir de satıcının sert ve suratsız tavrı etkili oldu. Karaköy'de niyeyse bir şeyden eser miktarda almak suç.
Mahir Selim KESKİN

mustafa çınar

• 509
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #70 : 06 Nisan 2015, 14:44:35 »

Bu bıçak yapımı için ömür boyu yetecek bir parçaydı. Ama piyasa fiyatı nedir bilmediğim için çekindim tabi. Bir de satıcının sert ve suratsız tavrı etkili oldu. Karaköy'de niyeyse bir şeyden eser miktarda almak suç.

kesinlikle katılıyorum, bir tane diyince bütün satıcıların suratı ekşiyor. anca işportalardan ufak tefek şeyler bulunuyor, bulunabilirse.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #71 : 06 Nisan 2015, 20:43:53 »
tam kırmızı değil kiremit rengi satılıyor ülkemızde.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #72 : 06 Nisan 2015, 21:21:37 »
Epoksiyi yiyince kırmızı oluyor mu peki ustam?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #73 : 07 Nisan 2015, 21:42:06 »
olmuyor , yarın yurtdışından gelen kırmızı ve bızımkılerın fotoğrafını çekıp yayınlarım . çok fark var maalesef   :(

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #74 : 07 Nisan 2015, 21:50:12 »
Teşekkürler ustam.Nasıl bir maddeyse ,mübarek bulunamıyor.Değeri altını geçti  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #75 : 07 Nisan 2015, 22:00:11 »
Ben elimdekinin resmini aşağıya koyuyorum renk olarak canlı bir kırmızı ile alakası yok.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #76 : 07 Nisan 2015, 22:10:49 »
Ben elimdekinin resmini aşağıya koyuyorum renk olarak canlı bir kırmızı ile alakası yok.

Aynen benimki de böyle.

Kaya Beyin bana getirdiği fiberlerde, sadece "kırmızı" tam anlamı ile kırmızı değildi.

Mavi ve Sarı renkler müthiş olmalarına rağmen, Kırmızı'nın kırmızı renkle alakası yoktu.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #77 : 07 Nisan 2015, 22:27:09 »
Benim gördüğüm de böyleydi.
Mahir Selim KESKİN

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #78 : 08 Nisan 2015, 00:07:40 »
servis işlerinden fırsat bulursam yaptığım linerleri paylaşıcam inşallah  :D
sonrada nasıl yapılır diye kit hazırlıyacam size yurt dışına ihtiyacınız kalmayacak ama önce benim test etmem lazım :)

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #79 : 08 Nisan 2015, 22:40:13 »
Hiç telli plastik kapaklı defterlerin kapaklarını deneyen oldu mu? 1mm kalınlığında ve çok çeşit renklerde bulunuyor (tabi defter)
Güzel sert bir malzeme ama epoksi ile yapıştırılabilir mi denemek lazım