Bıçak Sanatı - Forum

Vulkanize fiber

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Ynt: Vulkanize fiber
« Yanıtla #40 : 29 Mart 2015, 20:02:33 »
Sefa usta haklı
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #41 : 29 Mart 2015, 22:08:17 »
   Benim de ihtiyacım var vulkaniza fibere , muadili bir madde ya das kolay bulunur bir şey yok mudur?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #42 : 29 Mart 2015, 22:24:07 »
   Benim de ihtiyacım var vulkaniza fibere , muadili bir madde ya das kolay bulunur bir şey yok mudur?

Ömer bey bir malzeme buldu bakalım beklicez. :-\
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #43 : 31 Mart 2015, 23:14:29 »
  Dört gözle bekliyorum daha önce Perwol amlajları önerilmişti ama nasıl olur bilmiyorum.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #44 : 01 Nisan 2015, 13:26:28 »
Ömer bey bu malzeme polyester ve kağıt karışımı ıslandığında bizim için sorun olabilir? Denenmiş halini gördünüz mü hiç?

denedim.. suyla ıslattım.. bence su koyverdi..  >:(

bir parça kestim.. klindirik  ::) gibi kolayca yırtılan/kesilen bir malzeme değil..

sonra da azıcık suya tuttum; birkaç saniye..

suyu görünce şişti.. durum budur..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #45 : 01 Nisan 2015, 13:41:03 »
  Dört gözle bekliyorum daha önce Perwol amlajları önerilmişti ama nasıl olur bilmiyorum.

Bence ambalajları kullanmayın.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #46 : 01 Nisan 2015, 13:53:19 »
Merhabalar.

Biz elektronik üretimde  fiber  contalar  kullanıyoruz.  Tedarik  ettiğimiz  firma  ile  görüştüm  levha  olarak  değişik ebatlarda vulkanize fiber  olduğunu  bildirdiler.Firma   bilirsan conta  ancak  bizlerin  aradığı fiber  bumu  bilemiyorum. Bizdeki  pullar  çok sert lifleri  ayıramıyorsunuz .

saygılarımla
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #47 : 01 Nisan 2015, 14:05:39 »
Merhabalar.

Biz elektronik üretimde  fiber  contalar  kullanıyoruz.  Tedarik  ettiğimiz  firma  ile  görüştüm  levha  olarak  değişik ebatlarda vulkanize fiber  olduğunu  bildirdiler.Firma   bilirsan conta  ancak  bizlerin  aradığı fiber  bumu  bilemiyorum. Bizdeki  pullar  çok sert lifleri  ayıramıyorsunuz .

saygılarımla

saygılar bizden..  :2up
kuvvetle muhtemeldir ki; tam da bu ürünü arıyoruz..
boyutlar, renk, perakende satış imkanı ve fiyat konusunda bilgi alma şansımız var mıdır..?

edit: boyutları web sitelerinde gördüm.. kalıyor fiyat ve perakende satış konusu..

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #48 : 01 Nisan 2015, 14:11:42 »
Hemen soralım.

ölçüler   90x120 cm     2.9  kg.    gibi  dediler   şu  an  1.5mm kalınlığında  mevcut.   tabakasıda 35-40  tl  imiş.

saygılarımla
NFK

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #49 : 01 Nisan 2015, 14:35:14 »
Vermiş olduğunuz fiyat çok iyi bence. Ben istanbul da bu işi yapan 3, 4 firmayla görüşmüştüm. Sadece bir tanesi ellerinde dediğiniz ölçülerde parça bulunduğunu, fiyatının da 100tl+kdv olarak belirttiler. Son aldığım levha presbant diye geçiyor, veren çocuk bana 2 mm olanı çok zor kesebileceğimi, kendilerinin özel makasla kestiklerini söyledi. Ben 1 mm kalınlıkta aldım ve maket bıçağıyla keseceğimi söyledim tamam ozaman abi dedi. Epoksi yi yedikten sonra kabarma olacağını sanmıyorum şahsen.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #50 : 01 Nisan 2015, 14:41:15 »
inşallah    kullanılabilir malzemedir.

Denenmesi   gerekli
NFK

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #51 : 01 Nisan 2015, 15:31:07 »
Hemen soralım.

ölçüler   90x120 cm     2.9  kg.    gibi  dediler   şu  an  1.5mm kalınlığında  mevcut.   tabakasıda 35-40  tl  imiş.

saygılarımla

Fiyat çok çok uygun, olurda ulaşabilirsek 1 tabaka almak isterim.

Aydın Karakişi

• 1613
« Yanıtla #52 : 01 Nisan 2015, 15:34:47 »
Arkadaşlar 

sipariş  vermeden önce  birisinin  malzemeyi  denemesi  gerekir  yoksa  boşuna  alınmış  olur
NFK

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #53 : 01 Nisan 2015, 15:36:55 »
Arkadaşlar, bu konuda bahsi geçen tüm malzemelerin kimyasal kompozisyonları tehlikeli maddeler icerebilir.  özellikler bant zımpara vb aletlerle kullanıldığında ortaya cıkan kucuk partüküllelrin ve ısınma sonrası ortaya cıkan gazların solunması kansorejen olabilir. Lütfen bilmediğiniz mahiyette malzemelerle çalışırken sağlığınız için uygun ekipman kullanınız saygılar.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #54 : 01 Nisan 2015, 15:44:29 »
Arkadaşlar 

sipariş  vermeden önce  birisinin  malzemeyi  denemesi  gerekir  yoksa  boşuna  alınmış  olur

Parça olarak temin edebilirseniz Ustalara gönderebiliriz denemeleri için, sonuça göre hareket ederiz.

Arkadaşlar, bu konuda bahsi geçen tüm malzemelerin kimyasal kompozisyonları tehlikeli maddeler icerebilir.  özellikler bant zımpara vb aletlerle kullanıldığında ortaya cıkan kucuk partüküllelrin ve ısınma sonrası ortaya cıkan gazların solunması kansorejen olabilir. Lütfen bilmediğiniz mahiyette malzemelerle çalışırken sağlığınız için uygun ekipman kullanınız saygılar.

Mümkün mertebe makina başındayken kullanmak şart. Sadece kimyasallar için değil, doğal malzemeler dahi sağlımızı tehdit edebilir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #55 : 03 Nisan 2015, 13:15:20 »
kullanmanız gereken vulkanıze fıber. 0,8 yada 1 mm yeterlı. ancak renk seçeneği yok , sadece kırmızı bulabıldım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #56 : 03 Nisan 2015, 13:16:24 »
Aslında tam benim aradığım renk taner abi :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

• 1805
« Yanıtla #57 : 03 Nisan 2015, 13:19:49 »
kullanmanız gereken vulkanıze fıber. 0,8 yada 1 mm yeterlı. ancak renk seçeneği yok , sadece kırmızı bulabıldım.
süper ustam daha ne olsun .paylaşmak istersen bir gün. Bu kardeşin aklında olsun ;D
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #58 : 03 Nisan 2015, 13:22:59 »
İstanbula  gıttığımde bır plaka alıp bölerım ve forumdakı ıhtıyacı olan arkadaşlarımıza sunarım  ;) enson baktığımda 1 mm yoktu ve 0,8mm aldım gayet ıyı duruyor kabzede. 1mm yada üstü bence çok sırıtır.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #59 : 03 Nisan 2015, 13:39:57 »
 :2up