Bıçak Sanatı - Forum

SONUNDA BİTTİ !!

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
Ynt: SONUNDA BİTTİ !!
« Yanıtla #40 : 23 Mart 2015, 15:11:34 »
Çok güzel iş çıkarmışlar ama videolarda tüm detayları göstermiyorlar.

Salim usta Aslında iice videoyu incelediğinizde tüm detayları işlem aşamalarında verdiğini göreceksiniz.Sadece mürekkep detayını yanlıs veriyor daha dogrusu yanlis demeyelim de eksik veriyor diyelim her ustanin kendine ait SIR lari vardi saygu duymak lazim .Selamlar
[/quote]

Evet videoda o kısmı atladığını bende farkettim. 7 videoluk bir seride o kısmın atlanması tesadüf olmaz. Neyse :)
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #41 : 24 Mart 2015, 11:46:48 »
Dilde sıkıntı olmadığı için ne dediklerini anlamıyorum ama izlenimlerde oldukça detaylı anlatıyor gibi geldi :) Aynen her şeyi paylaşmaya bilirler saygı duyuyorum. Her şeyi göstermeseler de referans olarak bence çok güzel video çalışması olmuş. Asit indirme konularını görünce hep bu videolar aklıma geliyor. En sonunda bulmuşken paylaşayım istedim o yüzden :)

Aslında yalnızca çizim ve asit kontrolumudur yoksa sanatcının yaptığı işe bakış açısımıdır bilmiyorum ama bu iş gerçekten sonsuz bir hayal gücü ile yapılacak çok zevkli bir iş sadece bu iş için ayıracağınız zaman ve sabır biraz fazla olmalı ,Montejano bu işin sadece belli bir yerinde onun dışında bu işi daha farklı boyutlara taşıyan o kadar çok sanatçı varki insan sormadan edemiyor bizim ülkemizde neden bu işler bu kadar kıt bunu da anlamıyorum belkide el işçiliğinin tam karşılığı olmadığı için diye düşünüyorum .Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #42 : 24 Mart 2015, 12:46:13 »
Çalışmalar çok güzelmiş. Bu yapılan işlerde sadece asit indirme değil kakma gibi çalışmalarda var. Aynı bunlar gibi çalışma bekliyoruz zamanla  O:-)

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
« Yanıtla #43 : 24 Mart 2015, 12:59:47 »
Hakan bey merhaba,
Gravür olmasa da bende 1993 yılından bu yana Grafik sanatının her aşamasının içerisinde oldum. Bizim mesleğimizde de bu işi çok iyi yapanlardan vasat düzeyde yapanlara, çok iyi kazananlardan havanda su dövenlere kadar herkes mevcut malesef. Hayat ve ekonomik şartlar mesleğimizi gittikçe farklı bir şekilde yeniden boyutlandırıyor. Ayak uydurabildiğiniz sürece devam edebilirsiniz malesef.

"Bizde neden yok" sorularının cevabı
1- Görmemişlik (argo manada değil): Bir şeyi iyi yapmak için iyi örnekler görmelisiniz. Bu da yetmez iyi ustalar görmelisiniz, bu da yetmez bu iyi ustaların paylaşımlarını görmelisiniz.

Alakasız bir konudan örnek vereceğim; Türkiye'de kaya tırmanışı sporu yıllarca birkaç sporcunun öncülüğünde yapıldı. Yıllarca aynı birkaç isim gittikce daha zor rotaları açıp tırmandılar. Ama avrupa normlarının altında. Sonra internet icad oldu. Herkes buradan paylaşılan şeyleri görmeye başladı. Bir çok yere spor tırmanış duvarları yapıldı. Sadece haftasonu kayada tırmanmak ile sınırlı olan imkanlar şehirde istediğiniz sonsuz zamana yayıldı. Önce bir iki hareketlenme oldu. Birkaç sene sonra olay birden patladı. Gencecik çocuklar birkaç sene öncesinde hayal olan zorluk derecelerindeki rotaları çekirdek gibi çıkmaya başladılar.

2- İyi şeyler isteyen ve bunun hakkını veren müşterileriniz olacak; Çünki iyi bir şeyi yapmak için diğerinden 5kat zaman harcarsınız. Araştırırsınız. 3-10 eskiz yapar atarsınız. Kaynak satın alırsınız. Müze dolaşırsınız. Bu arada harcadığınız zamanda alacağınız karşılık ile geçiminizi sağlamak zorundasınız. Müşteri sizi zorlamazsa sizde en iyi ve en çabuk yapabildiğiniz şekilde devam edersiniz. Adam gitmiş çakı üzerine Picasso'nun tablosunu yapıyor. Burada bune talep edecek kaç kişi var? Hala Alman, İngiliz geleneksel motiflerinin etrafında dönüyoruz. Kendi öz geleneksel motiflerimizi bile yorumlayan çok az örnek gördüm.

3- Hayatınızı idame ettirebilek için geniş bir pazara sahip olmalısınız. İnternet sayesinde bu artık mümkün. Doğru yerde işlerinizi paylaşırsanız dönüşü olabilir. Yaptıklarınız yurtdışından da görülebilir ve yurtiçi piyasası ile sınırlı kalmazsınız.

4- Farklı ve özgün olmalısınız; Yurtdışına birşey satacaksanız sizi diğerlerinden ayıran bir farkınızın olması lazım. Adam yanıbaşındaki usta dururken neden sizi tercih etsin. Belki geleneksel motiflere dönmek bu anlamda iyi bir fikir olabilir. Kendi motiflerinizi desenlerinizi çizebilecek altyapıya sahip olmalısınız.

5- Sabır; evet. Bu işi yapan adamın sabrı olacak. Kafası sakin olacak. Başka yolu yok.

6- Sanatın başka konularını da izlemek gerekir; Bazen oturduğunuz yerden kalkmak hep aynı açıdan gördüğünüz şeyi daha farklı boyutları ile görmek size başka fikirler verebilir. Bıçak sanatı aslında bu bakımdan çok zengin bir konu. Bıçağın ağzından sapına oradan kılıfına kadar çok fazla ve değişik malzemeleri bilmeniz ve kullanabilmenin insanın ufkunu açacağına inanıyorum (henüz bişey yapıp görmesemde)

7- Devamlılık; Adamlar yüzyılardan bu yana bu mesleği sürdürüyor. Bu bakımdan nesilden nesile bir devamlılık söz konusu. Biz ise mükemel işleri üreten ustalarımızı kaybetmişiz. Araya nerdeyse 4 nesil girmiş, şimdi kalkıp tekrar el yordamı ile keşfetmeye çalışıyoruz. Malesef eski ustaların yaptığı totombakları kılıç işlemelerini vs. Sadece müzelerde ve müzayedelerde görüyoruz.

8- Ve tabi bir şeyi hobi olarak yapmakla bu işten para kazanmaya soyunmak çok çok farklı şeyler. Bir şeyden çok keyif alırken yukarıdaki ve aşağıya eklenebilecek maddelerden bir yada birkaçının eksikliği bir anda o üzerinize üzerinize karasaban oluverir. Bu psikolojide iş kalitesini ve verimini sürdürebilmeye ise profesyonellik denir :)

Daha aklıma gelmeyen maddeler varsa geliştirilebilir.

Örn, geçenlerde gördüğüm bu iş aklımı başımdan aldı!!!!!!!! Normalda karakalem yada mürekkep noktalama ile defaaten yaptığım bir şeyi metal üzerine işlenmiş halde görmek beni şaşırttı.

« Son Düzenleme: 24 Mart 2015, 13:28:09 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #44 : 24 Mart 2015, 16:03:47 »
Hakan bey merhaba,
Gravür olmasa da bende 1993 yılından bu yana Grafik sanatının her aşamasının içerisinde oldum. Bizim mesleğimizde de bu işi çok iyi yapanlardan vasat düzeyde yapanlara, çok iyi kazananlardan havanda su dövenlere kadar herkes mevcut malesef. Hayat ve ekonomik şartlar mesleğimizi gittikçe farklı bir şekilde yeniden boyutlandırıyor. Ayak uydurabildiğiniz sürece devam edebilirsiniz malesef.

"Bizde neden yok" sorularının cevabı
1- Görmemişlik (argo manada değil): Bir şeyi iyi yapmak için iyi örnekler görmelisiniz. Bu da yetmez iyi ustalar görmelisiniz, bu da yetmez bu iyi ustaların paylaşımlarını görmelisiniz.

Alakasız bir konudan örnek vereceğim; Türkiye'de kaya tırmanışı sporu yıllarca birkaç sporcunun öncülüğünde yapıldı. Yıllarca aynı birkaç isim gittikce daha zor rotaları açıp tırmandılar. Ama avrupa normlarının altında. Sonra internet icad oldu. Herkes buradan paylaşılan şeyleri görmeye başladı. Bir çok yere spor tırmanış duvarları yapıldı. Sadece haftasonu kayada tırmanmak ile sınırlı olan imkanlar şehirde istediğiniz sonsuz zamana yayıldı. Önce bir iki hareketlenme oldu. Birkaç sene sonra olay birden patladı. Gencecik çocuklar birkaç sene öncesinde hayal olan zorluk derecelerindeki rotaları çekirdek gibi çıkmaya başladılar.

2- İyi şeyler isteyen ve bunun hakkını veren müşterileriniz olacak; Çünki iyi bir şeyi yapmak için diğerinden 5kat zaman harcarsınız. Araştırırsınız. 3-10 eskiz yapar atarsınız. Kaynak satın alırsınız. Müze dolaşırsınız. Bu arada harcadığınız zamanda alacağınız karşılık ile geçiminizi sağlamak zorundasınız. Müşteri sizi zorlamazsa sizde en iyi ve en çabuk yapabildiğiniz şekilde devam edersiniz. Adam gitmiş çakı üzerine Picasso'nun tablosunu yapıyor. Burada bune talep edecek kaç kişi var? Hala Alman, İngiliz geleneksel motiflerinin etrafında dönüyoruz. Kendi öz geleneksel motiflerimizi bile yorumlayan çok az örnek gördüm.

3- Hayatınızı idame ettirebilek için geniş bir pazara sahip olmalısınız. İnternet sayesinde bu artık mümkün. Doğru yerde işlerinizi paylaşırsanız dönüşü olabilir. Yaptıklarınız yurtdışından da görülebilir ve yurtiçi piyasası ile sınırlı kalmazsınız.

4- Farklı ve özgün olmalısınız; Yurtdışına birşey satacaksanız sizi diğerlerinden ayıran bir farkınızın olması lazım. Adam yanıbaşındaki usta dururken neden sizi tercih etsin. Belki geleneksel motiflere dönmek bu anlamda iyi bir fikir olabilir. Kendi motiflerinizi desenlerinizi çizebilecek altyapıya sahip olmalısınız.

5- Sabır; evet. Bu işi yapan adamın sabrı olacak. Kafası sakin olacak. Başka yolu yok.

6- Sanatın başka konularını da izlemek gerekir; Bazen oturduğunuz yerden kalkmak hep aynı açıdan gördüğünüz şeyi daha farklı boyutları ile görmek size başka fikirler verebilir. Bıçak sanatı aslında bu bakımdan çok zengin bir konu. Bıçağın ağzından sapına oradan kılıfına kadar çok fazla ve değişik malzemeleri bilmeniz ve kullanabilmenin insanın ufkunu açacağına inanıyorum (henüz bişey yapıp görmesemde)

7- Devamlılık; Adamlar yüzyılardan bu yana bu mesleği sürdürüyor. Bu bakımdan nesilden nesile bir devamlılık söz konusu. Biz ise mükemel işleri üreten ustalarımızı kaybetmişiz. Araya nerdeyse 4 nesil girmiş, şimdi kalkıp tekrar el yordamı ile keşfetmeye çalışıyoruz. Malesef eski ustaların yaptığı totombakları kılıç işlemelerini vs. Sadece müzelerde ve müzayedelerde görüyoruz.

8- Ve tabi bir şeyi hobi olarak yapmakla bu işten para kazanmaya soyunmak çok çok farklı şeyler. Bir şeyden çok keyif alırken yukarıdaki ve aşağıya eklenebilecek maddelerden bir yada birkaçının eksikliği bir anda o üzerinize üzerinize karasaban oluverir. Bu psikolojide iş kalitesini ve verimini sürdürebilmeye ise profesyonellik denir :)

Daha aklıma gelmeyen maddeler varsa geliştirilebilir.

Örn, geçenlerde gördüğüm bu iş aklımı başımdan aldı!!!!!!!! Normalda karakalem yada mürekkep noktalama ile defaaten yaptığım bir şeyi metal üzerine işlenmiş halde görmek beni şaşırttı.

Söylenmesi gerekenleri kısaca o kadar güzel özetlemişiniz ki çok fazla diyecek bir şey bırakmamışınız ama  her işin başı araştırma ve bu bizim malesef hiç hoşlanmadığımız bir konu başlığı.Pratik ile teorik cok farklı şeyler Hani demiştiniz ya sanatın başka kollarını da izlemelisiniz diye Bulino tekniği ile bir eser yapacaksak tarama gölgelendirme çizim  gravür bilgimiz  asit ile ilgili bir işlem yapacaksak  önceki yazdıklarıma ilaveten kimya bilgimiz ve tabii olmassa olmazların başında merak lı olmamız gerekiyor ve bunların hepsini tek bir çatı altinda toplamamız ve doğru zamanda doğru yerlerde kullanmayı ögrenmemiz gerekiyor .Ha bu arada tek başımıza olduğumuzu unutmamak gerekiyor ,Özgünlük işte burda kendini gösterecek diğerlerinden ayıracak bizi  .Picassonun Yada Goya resmini bıçağının üstünde görmek isteyecek kaç kişi var bilemem :) Devamlılık konusuna gelınce sanki orda son zamanlarda ki en büyük handikapımız ortaya çıkıyor ve benim görüşüm kanaat azaldıkca zanaat da yok olmaya mahkum diye düşünüyorum .Ben bazen çıkmaza düstüğümde ki çok zaman karşılaştığım bir durum Bir insan aynı anda iki işi birden yapıyorsa birini mutlaka eksik yapıyordur diye düşünüyorum mesela ben gravür değilde aynı zamanda bıçak nasıl yapılara da merak salmış olsaydım eminim ne bıçağı ne gravürde bir yere varamazdım  ama yaptığım iş gereği kullandığım malzemenin neden yapıldığı sertliği nedir vs vs gibi konuları biliyorum bilmem gerekiyor ama bu bilgiler bende mevcut diyerek bıçak yapmak hiç aklıma gelmedi
Kendimize has motifler kısmına gelince daha önce hat sanatı üzerine bir kaç deneme oldu  .Ve bu yaptıklarımı bittikce sevdiğim dostlarım arkadaşlarıma hediye ediyorum ben mutlu onlar mutlu :) Bıçak üzerinde kendimize has motifleri kullanmayı düşünmüyor değilim ama malzeme sıkıntısı çekiyorum :) gravür yapcak bıçak bulmakta zorlanıyorum :D iyibir bıçak bulursam yavuz sultan selim in meshur portresini işlemeyi düşünüyorum bakalım nasıl olcak ama bu sefer renkli bir çalışma yapmak istiyorum .

Ortak dil kullanan insanların aynı platform üzerinde olması bulunması beni bir hayli memnun ediyor .Selamlar

Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #45 : 24 Mart 2015, 16:17:02 »
Çalışmalar çok güzelmiş. Bu yapılan işlerde sadece asit indirme değil kakma gibi çalışmalarda var. Aynı bunlar gibi çalışma bekliyoruz zamanla  O:-)

Kakma işi nasıl yapılır henüz bir tecrübem yok ama denemek istediğim bir çalışma tekniği inşallah en kısa zamanda deneme fırsatı bulurum ;) .Bu arada sanırım ben mıhlama mıkroskobu alıcam diğerleri pek içime sinmedi gibi.Selamlar

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #46 : 24 Mart 2015, 17:14:23 »
İnsan gözü saniyede 25 resim karesine kadar algılayabilir. 25 kareden fazlasında görüntüyü hareketli olarak görür. Geçişleri fark edemez. 25 altında ise görüntü kesik kesikmiş gibi algılanır.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #47 : 25 Mart 2015, 11:05:55 »
Yeni 2

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #48 : 01 Nisan 2015, 14:55:57 »
..3

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #49 : 01 Nisan 2015, 15:26:31 »
Ellerinize sağlık çok güzel.

avergraver

• **
  • 77
    • Havalı metal işleme kalemleri Engraving tools
  • Meslek: Havalı Metal İşleme Gravür Kalemleri İmalat ve Satışı
  • Yer: Antalya / TURKEY
« Yanıtla #50 : 20 Şubat 2016, 08:46:35 »
Selam...Konuya tam hakim olamasamda bildiğim bir tekniği sizinle paylaşmak istiyorum.Bence bu kadar zahmete girip debelenmeye gerek yok. Pozitiv20 isminde emaye siprey var. Bununla daha keskin sonuç alabilirsiniz. İndirme yapılacak pilakanın üzerine sıkıyorsunuz, yaklaşık 1 saat içinda metal üzerinde çok ince bir tabaka oluşturuyor ve kuruyor. işleme yapmak istediğin resmi lazer yazıcıcan çıktı alıyorsun, yada A4 boyutunda naylon üzerine resmi fotokopide çıkarıyorsun, daha sonra emaye kaplı metal üzerine sıfıra sıfır oturtup, üzerine tam oturması için bir cam koyuyorsun. Bu işlemde bittikten sonra 5 dakika güneşte bekleyiyorsunuz pozlama yapmış oluyor emaye üzerine şekil. 5 dakika sonra camı ve resmi üzerinden alın, kostik karışımlı suyu var,onuda isteyen olursa yazarım. Bu suda yıkadığın zaman, zerrelerine kadar şekil çıkmış oluyor. daha sonra batır kral suyuna,çıkan sonuç 10 üzerinden 10.  Belki bilen arkadaşlar vardır...
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #51 : 24 Şubat 2016, 15:13:50 »
Selam...Konuya tam hakim olamasamda bildiğim bir tekniği sizinle paylaşmak istiyorum.Bence bu kadar zahmete girip debelenmeye gerek yok. Pozitiv20 isminde emaye siprey var. Bununla daha keskin sonuç alabilirsiniz. İndirme yapılacak pilakanın üzerine sıkıyorsunuz, yaklaşık 1 saat içinda metal üzerinde çok ince bir tabaka oluşturuyor ve kuruyor. işleme yapmak istediğin resmi lazer yazıcıcan çıktı alıyorsun, yada A4 boyutunda naylon üzerine resmi fotokopide çıkarıyorsun, daha sonra emaye kaplı metal üzerine sıfıra sıfır oturtup, üzerine tam oturması için bir cam koyuyorsun. Bu işlemde bittikten sonra 5 dakika güneşte bekleyiyorsunuz pozlama yapmış oluyor emaye üzerine şekil. 5 dakika sonra camı ve resmi üzerinden alın, kostik karışımlı suyu var,onuda isteyen olursa yazarım. Bu suda yıkadığın zaman, zerrelerine kadar şekil çıkmış oluyor. daha sonra batır kral suyuna,çıkan sonuç 10 üzerinden 10.  Belki bilen arkadaşlar vardır...

Konuya Tam Hakim olmadiginiz asetat a NAYLON demenizden anlasiliyor zaten ayrica biz buna debelenme demiyor emek diye isimlendiriyoruz ,ve genelde biz emege saygi gosteriyoruz .Ayrica daha once boyle bir sistemi denemediginiz yazilarinizdan belli oluyor lutfen once deneyin sonra tecrube ettiginiz zerresine kadar cikan sekilinizi burdan paylasiniz .Belki o zaman biz de sizin zahmet lerinize karsi saygi duyarak muhtesem eserinizi agzi acik bir sekilde seyrederiz akabinden tebriklerimizi sunariz  .

Selamlar

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #52 : 24 Şubat 2016, 16:37:19 »
Selamun aleykum Hakan Bey...
Yaptığınız işi aşağılamak yada beyenmemek manasında söylemedim ama, demekki böyle anlaşılmış. Bu cümle ve kelimeden dolayı özür dilerim. Bu tip işleri geçmişte çok yaptığımız için ondan dolayı bu şekilde bir açıklama yazmıştım. Sizde bana cvp olarak yapın görelim manasında yazmışsınız,ki haklısınızda. Buyurun size 8 dk asitte beklemiş bir aleminyum. Dahada derin yapma imkanı var lakin,sanırım bu anlatmak istediğim sistem için yeterlidir.Amacım birşeyler paylaşmak yardımcı olmaktır. Allaha emanet olunuz.
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #53 : 24 Şubat 2016, 17:36:49 »
Selamun aleykum Hakan Bey...
Yaptığınız işi aşağılamak yada beyenmemek manasında söylemedim ama, demekki böyle anlaşılmış. Bu cümle ve kelimeden dolayı özür dilerim. Bu tip işleri geçmişte çok yaptığımız için ondan dolayı bu şekilde bir açıklama yazmıştım. Sizde bana cvp olarak yapın görelim manasında yazmışsınız,ki haklısınızda. Buyurun size 8 dk asitte beklemiş bir aleminyum. Dahada derin yapma imkanı var lakin,sanırım bu anlatmak istediğim sistem için yeterlidir.Amacım birşeyler paylaşmak yardımcı olmaktır. Allaha emanet olunuz.

Peki alüminyum sonucu çok fena sayılmaz, sanırım bize göstermek için çok kısa bir sürede yapılmış. Peki görselliği daha yüksek işleri çelikte uygulamak mümkün mü? Eminim çelik ile alüminyum arasında fark vardır işleme konusunda.

Hatta konuya ve bize katkı sağlayacak bir kaç örnek iş çok faydalı olurdu bence. Çelikte başarılı oluyorsa bu sistem hepimiz faydalanırız.
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2016, 17:39:36 Gönderen: Ali Yiğit Özkan »

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #54 : 24 Şubat 2016, 18:26:39 »
Hakan Bey, çeliktede aynı şekilde netlik ve daha çok derinlik elde edebilirsiniz.Şöyleki; aynı zamanda kuyumcu olduğumuzdan dolayı,altın geri dönüşümüde yapmaktayız, bu sebepten ötürü altın içindeki karışmış olan demir çelik vs metalleri temizlemekte kullandığımız kral suyunu kullanmanız gerekir. Kral suyu bu işin üstesinden gelir.aslında bu iş için özel bir video hazırlamak gerekir,foto ile olacak bir anlatım zayıf kalır. HD kalitede bir video sorunu çözer. Zamanım olsa yapayım lakin, havalı kalem imalatı hem satışı  yapıyoruz, dolayısıyla inanın zaman olmuyor. Söz veremiyorum ama önümüzdeki hafta müsait olursam, çelik için bir video çekmeye çalışayım. Saygılarımla...

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #55 : 24 Şubat 2016, 20:46:13 »
Ben kendi yaptığım bıçaklara logo yapmak ve isim yazmak için bu pozitif 20 spreyi kullanıyorum. Birkaç resim paylaştım aşağıda fakat arkadaşın paylaştığı kadar detaylı denemem olmadı.

Erkan Mutlu

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #56 : 24 Şubat 2016, 20:50:32 »
Ayrıca Hakan dostum seninkisi el emeği göz nuru, dünya kadar zaman harcadın ve burada paylaştın. Senin çalışmalarının yeri kesinlikle ayrı. ellerine emeklerine sağlık.  Bir işte emek varsa her şekilde saygım sonsuzdur.
Erkan Mutlu

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #57 : 25 Şubat 2016, 09:10:29 »
Ayrıca Hakan dostum seninkisi el emeği göz nuru, dünya kadar zaman harcadın ve burada paylaştın. Senin çalışmalarının yeri kesinlikle ayrı. ellerine emeklerine sağlık.  Bir işte emek varsa her şekilde saygım sonsuzdur.

Erkan dostum sagolasın tesekkur edıyorum .

Ama burda bazi yapilan is detaylarinda bir seyleri kaciriyor zaman zaman arkadaslarimiz  soyleki .Benim burda yapmis oldugum calisma cokertme calismasi degil dikkat ederseniz kabartma calismasi yapildi ve istenilen desen asitle inidirilmedi asite maruz kalan yer desen den arta kalan yerler ve bu senin calismlarinda olsun avergraver arkadasimizin calismasinda olsun bu isler cokertme tarzi . yaklasik olarak 0.5 mm derinligi bu sprey ile yakalamamiz imkansiz.asit o bolgede calissa bile yavas yavas sprey korudugu ince tabaka tabana dogru kalmiyacagi icin desen otomatik olarak bozulacaktir ,Yani kucuk islerimiz icin kullanabiliriz tipki senin bicaklarina kucuk logolar ve isim yazimlari icin ama istenilen derinlige inme malesef o kadar airgraver arkadisimizin dedigi gibi kolay degil .

Ayrica asit olarak  KRAL SUYU bunu zaten kullaniyorum bunu yazimini detaylarinda bulabilirsiniz .

Selamlar
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2016, 09:18:51 Gönderen: Hakan AKSOY »

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
« Yanıtla #58 : 25 Şubat 2016, 10:00:08 »

Erkan dostum sagolasın tesekkur edıyorum .

Ama burda bazi yapilan is detaylarinda bir seyleri kaciriyor zaman zaman arkadaslarimiz  soyleki .Benim burda yapmis oldugum calisma cokertme calismasi degil dikkat ederseniz kabartma calismasi yapildi ve istenilen desen asitle inidirilmedi asite maruz kalan yer desen den arta kalan yerler ve bu senin calismlarinda olsun avergraver arkadasimizin calismasinda olsun bu isler cokertme tarzi . yaklasik olarak 0.5 mm derinligi bu sprey ile yakalamamiz imkansiz.asit o bolgede calissa bile yavas yavas sprey korudugu ince tabaka tabana dogru kalmiyacagi icin desen otomatik olarak bozulacaktir ,Yani kucuk islerimiz icin kullanabiliriz tipki senin bicaklarina kucuk logolar ve isim yazimlari icin ama istenilen derinlige inme malesef o kadar airgraver arkadisimizin dedigi gibi kolay degil .

Ayrica asit olarak  KRAL SUYU bunu zaten kullaniyorum bunu yazimini detaylarinda bulabilirsiniz .

Selamlar

+1

Tamamen söylediklerine katılıyorum dostum, benim çalışmalarda indirgeme çok hafif oluyor.
Erkan Mutlu