Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bayağıdır bıçak yapma konusunda kafa yormaktayım. Onlarca video izledim fakat yeterli gelmedi. Açıkçası bu platformu şans eseri bulunca sevinçten gözlerim parladı desem yalan olmaz. Daha önce bıçak sever çok fazla dost kazandım. Ama ilk defa bıçak yapma aşkı olan bu kadar çok insanı bir arada görüyorum. Müthiş bir paylaşım alanı gerçekten

Şimdi gelelim benim sizden ilk yardım isteğime. Hali hazırda evimin bahçesinde ufacık bir atelyem var. Fakat bıçak üretimi ile hiç bir şeyim yok. Nelere ihtiyacım var, neler almalıyım bana bu konuda yol gösterirseniz çok sevinirim. Hem el aleti hemde elektirikli aletler için genel bir yönlendirme benim için çok makbule geçer. Şu an için hazır plakalar ile başlayıp onlarla devam ederim diye düşünüyorum. Hepiniz sağ olun seçeceğim plakalar hakkında bayağı bir bilgi edindim. Fakat atelye konusunda pek bilgi aramama rağmen bulamadım.
Son olarak mevcut atelyemde neler var paylaşayım, genelde ahşap için olsada belki 1-2si bıçaktada işime yarar.
Orta segment tezgah testere
Orta segment tank zımpara
Orta segment planya
Orta segment dekopaj testeresi
Üst segment matkap
Üst segment şarjlı matkap
Üst Segment spiral taşlama
Unutmadan ekliyeyim, hedefim orta ve ekonomik sınıftan bir atelye kurup yıllar içerisinde bıçak içerisinde pişmek. Yakın zamanda aklımın en ücra köşesinden bile kendi üretimim bıçakları satmak geçmiyor. Belki eşe dosta hediye ederim o kadar.