Bıçak Sanatı - Forum

KORUYUCU EKİPMAN

Timucin

• *
  • 26
  • Meslek: Hekim
  • Yer: Ankara
KORUYUCU EKİPMAN
« : 16 Mart 2015, 15:46:35 »
Bir işyeri hekimi olarak dikkatimi çeken bir konuyu aktarmak istedim. Ustalarımız çok yetenekli ancak bıçaklarına gösterdikleri özeni kendilerine göstermiyorlar. Gerek bıçak gerek sap yapımında oldukça fazla çeşitte malzeme kullanılıyor. Bunların bazıları toksik toz ve buhar üretiyor. Videolarda izlediğim kadarıyla çoğu ustamız sıradan sadece iri partiküllü toksik olmayan tozları önleyici basit maskeler  kullanırken bazıları onu da kullanmıyor. Bu hastalıklar genellikle 5-10 yıllık bir maruziyetten sonra ortaya çıkar ve genellikle pnömokonyozlara sebeb olur. Ayrıca toksik maruziyet bazı kanser türlerine, karaciğer ve böbrek gibi organların hasarına sebeb olur. Abilerim dikkat edelim siz bıçaklarınızdan daha değerlisiniz...

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
Ynt: KORUYUCU EKİPMAN
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2015, 15:53:33 »
Bir işyeri hekimi olarak dikkatimi çeken bir konuyu aktarmak istedim. Ustalarımız çok yetenekli ancak bıçaklarına gösterdikleri özeni kendilerine göstermiyorlar. Gerek bıçak gerek sap yapımında oldukça fazla çeşitte malzeme kullanılıyor. Bunların bazıları toksik toz ve buhar üretiyor. Videolarda izlediğim kadarıyla çoğu ustamız sıradan sadece iri partiküllü toksik olmayan tozları önleyici basit maskeler  kullanırken bazıları onu da kullanmıyor. Bu hastalıklar genellikle 5-10 yıllık bir maruziyetten sonra ortaya çıkar ve genellikle pnömokonyozlara sebeb olur. Ayrıca toksik maruziyet bazı kanser türlerine, karaciğer ve böbrek gibi organların hasarına sebeb olur. Abilerim dikkat edelim siz bıçaklarınızdan daha değerlisiniz...

Bence bu güzel uyarıyı bir de hangi cins,  marka,  özellikte maske kullanmamız gerektiği ile tamamlayabilirseniz, benim gibi maske alacak olanlara büyük iyilik yapmış olursunuz.   :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Timucin

• *
  • 26
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2015, 16:37:54 »
Genellikle ustalarımızın kullandığı maskeler FFP1 standartında kağıt maskelerdir kaba ve toksik etkisi olmayan tozlara karşı etkilidirler. Ustalarımızın en düşük FFP2-S standartında maske kullanması gerekir. Eğer yoğun buhar ve hafif zehirli gazlarla uğraşmıyorlarsa yeterli olacaktır. Bu tür durumlarla karşılaşmalarını gerektirecek bir durum olursa FFP2-SL standartındaki ürünler gerekir. Marka vermek istemedim ama site yöneticilerimiz arzu ederse birkaç link atabilirim. Saygılarımla...

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2015, 16:42:00 »
Genellikle ustalarımızın kullandığı maskeler FFP1 standartında kağıt maskelerdir kaba ve toksik etkisi olmayan tozlara karşı etkilidirler. Ustalarımızın en düşük FFP2-S standartında maske kullanması gerekir. Eğer yoğun buhar ve hafif zehirli gazlarla uğraşmıyorlarsa yeterli olacaktır. Bu tür durumlarla karşılaşmalarını gerektirecek bir durum olursa FFP2-SL standartındaki ürünler gerekir. Marka vermek istemedim ama site yöneticilerimiz arzu ederse birkaç link atabilirim. Saygılarımla...
Valla marka vermekte bir sıkıntı yok diye biliyorum :-\

Timucin

• *
  • 26
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2015, 16:42:59 »
Kağıt maskeler yerine http://www.hepsiburada.com/liste/3m-8822-ventilli-toz-maskesi-ffp2/productDetails.aspx?productId=hrens3m8822&categoryId=60002018 bunun kullanılması bile akciğer hastalıklarından büyük oranda koruyacaktır.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2015, 16:47:08 »
Güvenlik bölümünde marka model paylaştık, sıkıntı yok. 7500 serisi yarım yüz maskeleri ile ne kullanmak lazım diye 3M e danıştığımda ısıl işlem yok ise P2 yahut P3 filtre yeterlidir demişlerdi.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Kutsal

• 2124
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2015, 16:49:00 »
Teşekkürler :)

Timucin

• *
  • 26
« Yanıtla #7 : 16 Mart 2015, 16:53:56 »
Ağır kanserojen biyolojik tehlike veya radyoaktivite yoksa FFP2 idealdir. Bunlarla karşılaşan usta olduğunu pek sanmıyorum. Varsa FFP3 kullanması gerekir. Sap yapımında çok fazla çeşit ve farklı teknikler var yoğun buhar veya zehirli gaz maruziyeti pek yok diye biliyorum. Genellikle katı parçacıklar oluşuyor bunlarda linkini attığım malzeme yeterlidir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2015, 17:12:35 »
Aslında gönül pozitif hava basınçlı temiz hava ileten bir sistem kullanmak istiyor ama şu anda 3M 7500'ün en ince filtresini kullanıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Timucin

• *
  • 26
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2015, 17:27:16 »
Ankara tarafında yok mu ya bıçak imalatcısı ayda 30 saate kadar işyeri hekimliği hizmeti verebilirim  ;)