Bıçak Sanatı - Forum

Civatadan heykeller

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: Civatadan heykeller
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2015, 23:12:31 »
çok güzel eserler.. paylaşım için teşekkürler..

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2015, 00:11:03 »
Çok güzel ve özgün sanat eserleri. Bir çuval trifonu çekiçlesim bunlardan bir tanesine benzetemem  :'(
« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 00:17:44 Gönderen: maytir »
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2015, 10:23:30 »
ah şu modern sanat...

bu ah ifadesi hem yerme hem de övme içeriyor aslında. böylesi işler gördüğümde önce hayran kalıyorum. adam neyi görmüş, hayal etmiş ve yapmış diyerek. sonra da biraz kızıyorum. kızmamın sebebini de bir kıssa ile açıklayayım.

adamın birisi padişaha gidip: "padişahım, ben yirmi metre uzaktan ipliği fırlatınca iğnenin deliğinden geçirebiliyorum. bu işi yapabilmek için 20 yıldır gece gündüz uğraşıyorum ve sonunda başardım. müsade edin de size bu yeteneğimi göstereyim" demiş. Padişah da meseleyi hayli ilginç bulduğu için "göster bakalım" demiş ve adam sistemini kurmaya başlamış. iğneyi bir yere sabitleyip yirmi metre gesisine geçmiş, nişan almış ve fırlatmış. izleyenlerin şaşkın bakışları arasında ipliğin iğneden geçtiğini göstermiş büyük bir gururla. Padişah bu sonucu görünce vezirine "bu adama bir kese altın verin ve 100 değnek sopa vurun" demiş. adam bir kese altını duyunca önce sevinmiş ama 100 sopaya bir anlam verememiş. "Padişahım, neden bunu uygun gördünüz" deyince padişah: "bir kese altın, bu işi başardığın için. 100 değnek de yirmi seneni böyle boş bir işle geçirdiğin için." demiş.

testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2015, 10:32:17 »
  :D

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2015, 12:26:42 »
Bundan sonra cıvatalara daha nazik davranıcam   :( acıdım arkadaş yazık be  :D

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2015, 16:35:49 »
Bakmakla görmek arasındaki fark
Paylaşım ve bilgilendirme için tesekkur ederim

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2015, 16:44:56 »
ah şu modern sanat...

bu ah ifadesi hem yerme hem de övme içeriyor aslında. böylesi işler gördüğümde önce hayran kalıyorum. adam neyi görmüş, hayal etmiş ve yapmış diyerek. sonra da biraz kızıyorum. kızmamın sebebini de bir kıssa ile açıklayayım.

adamın birisi padişaha gidip: "padişahım, ben yirmi metre uzaktan ipliği fırlatınca iğnenin deliğinden geçirebiliyorum. bu işi yapabilmek için 20 yıldır gece gündüz uğraşıyorum ve sonunda başardım. müsade edin de size bu yeteneğimi göstereyim" demiş. Padişah da meseleyi hayli ilginç bulduğu için "göster bakalım" demiş ve adam sistemini kurmaya başlamış. iğneyi bir yere sabitleyip yirmi metre gesisine geçmiş, nişan almış ve fırlatmış. izleyenlerin şaşkın bakışları arasında ipliğin iğneden geçtiğini göstermiş büyük bir gururla. Padişah bu sonucu görünce vezirine "bu adama bir kese altın verin ve 100 değnek sopa vurun" demiş. adam bir kese altını duyunca önce sevinmiş ama 100 sopaya bir anlam verememiş. "Padişahım, neden bunu uygun gördünüz" deyince padişah: "bir kese altın, bu işi başardığın için. 100 değnek de yirmi seneni böyle boş bir işle geçirdiğin için." demiş.

Adam sadece civata ile "hobi" olarak "boş vakitlerini" değerlendirmiş belkide ? Hemen su-i zanda bulunmayalım. İmali kısa/kolay lâkin düşünmesi vakit alıcı şeyler, basitliği sadeliği hoşuma gidiyor.  Ama bu arkadaşlara istediğini demekte sertbestsin ( hurdaları değerlendirmişler  :D):

http://www.boredpanda.com/welded-scrap-metal-sculptures-john-lopez/

http://www.boredpanda.com/scrap-metal-sculptures-hulk-ban-hun-lek/

http://www.boredpanda.com/scrap-metal-sculptures/
« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 16:47:01 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2015, 17:24:27 »
İşte bunlar sanat eseri . Metal atıngörünce aklima transformers geldi . :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2015, 17:58:37 »
bunlar hakkaten başkaymış Ahmet abi.  :o nelerle uğraşıyor insanlar...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #10 : 11 Mart 2015, 21:21:38 »
bizim türk bi sanatcımızvar ödüllü,bi aslan yapmıştı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #11 : 11 Mart 2015, 23:20:04 »
Bu hurdadan yapılanları daha önce incelemiştim. Hayran olmamak elde değil. Hatırlatman güzel oldu Abi...