Bıçak Sanatı - Forum

Pirge Av Bıçakları

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Pirge Av Bıçakları
« Yanıtla #20 : 09 Mart 2015, 22:25:37 »
Pirge bıçakları dışarıdan gördüğüm kadarıyla ciddi makinelere sahip. Sanıyorum kullanılan çelik kaliteli değil.

1.4116 ve T5Mov diyor. :(
https://www.pirge.com/tr/uretim-sureci

Bence sorun çelikte değil suyunda. " Bıçağı kestiren suyudur ( gerisini söylemesem de olur  8) ... ) Yerli bıçaklarımız arasında sürbisadan başkası yalan. Hele sürdövbisa var ki evlere şenlik  ::)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 10 Mart 2015, 14:04:19 »
Bali sürüp yapıştırsak lak gibi etkisi olur muydu?

Bali vb. sadece iki kat arasında gizliyken güzel. Bıçak kılıfında aralardan taşınca bile afedersiniz sümüğü akmış sokak çocuğu görüntüsü arz ediyor. Hele bir de dış yüzey kaplanırsa bence hem çirkin hem dayanıksız hem de işlevsiz olur.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #22 : 21 Nisan 2015, 01:42:08 »
Pirge kasaplar ve mezbahaneler arasında hızla yayılan süper bir bıçak.Günde 50tosun kesiyorsanız sert bıçağı çöpe atın.Fiyat bakımından mükemmel. AMA OKADAR İLGİSİZ BİR MÜŞTERİ HİZMETLERİ VARKİ İNSAN ŞAŞIRIYOR BAKKAL MEHMED EFENDİ DAHA ÇOK İLGİLENİR. Bu yüzden istediği yeri bulamıyor. Bence fiyat performans açısından victorinoxtan daha iyi dick ve solingenide katlar. Hatta çoğu profesyonel fiyatına bakıp teneke zannedip denemiyor bile deneyende şok olup videoya çekiyor. youtube de sabittir:))))
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #23 : 21 Nisan 2015, 09:33:13 »
Pirge kasaplar ve mezbahaneler arasında hızla yayılan süper bir bıçak.Günde 50tosun kesiyorsanız sert bıçağı çöpe atın.Fiyat bakımından mükemmel. AMA OKADAR İLGİSİZ BİR MÜŞTERİ HİZMETLERİ VARKİ İNSAN ŞAŞIRIYOR BAKKAL MEHMED EFENDİ DAHA ÇOK İLGİLENİR. Bu yüzden istediği yeri bulamıyor. Bence fiyat performans açısından victorinoxtan daha iyi dick ve solingenide katlar. Hatta çoğu profesyonel fiyatına bakıp teneke zannedip denemiyor bile deneyende şok olup videoya çekiyor. youtube de sabittir:))))

Yok artık! Tamam kardeşim bende de pirge var severek kullanıyorum ama F.Dickten iyi diyemem. Neye göre iyi? Isıl işlemleri zayıf. Çeliğin hakkını vermelerini bekliyorum. Tesisleri mükemmel. Makine parkuru harika ama iyi çelik ve iyi ısıl işlem istiyorum ben.
Okinawian

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #24 : 21 Nisan 2015, 11:18:02 »

Yok artık! Tamam kardeşim bende de pirge var severek kullanıyorum ama F.Dickten iyi diyemem. Neye göre iyi? Isıl işlemleri zayıf. Çeliğin hakkını vermelerini bekliyorum. Tesisleri mükemmel. Makine parkuru harika ama iyi çelik ve iyi ısıl işlem istiyorum ben.

Isıl işlemleri zayıf değil usta 0 altı işlem vakumlu fırın hepsi aktif şuan hatta robotlarıda işe başladı bile :) Tesisi gezdim robotlar hariç gözümle gördüm robotlar ben gittikten sonra geldi. Bıçaklarda sıkıntı yok şuan

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 21 Nisan 2015, 11:38:28 »
Bazen herşey tam olur, makinesi, ekipmanı, ustalığı ama tam olmayan bir şey de olur genelde, o da hammadde.
Gelen çelik nerden geliyor ?
İnklüzyon analizine kadar sertifikalandırılacak işlemlerden geçmişmi ?

Yani şöyle diyim siz istediğniz kadar iyi olun gelen malzeme ucuza kapatılmışsa herşey boşa çıkar.
Böhlerden gelen çelikle Çinden gelen çelik arasında kalmak gibi  ;)

Bu arada piyasadaki yerel üreticilerin nerdeyse %95'i Damascus lamaları pakistan'dan getirtiyor.
İşçilik olsun, işlemler olsun çok iyi ama malzeme baştan ofsayt da zaten  :)

Pirge'yi çok bilmem ama video'dan anladığım kadarıyla güzel bir tesis kurmuş, çok daha iyi yerlere gelir işallah, neticede bu işin efsunu yok.
Biraz matematik biraz da kimya istenilen ürün çıkar ortaya
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #26 : 21 Nisan 2015, 12:14:54 »
Bant üzerinde yapılan ısıl işleme çok güvenmiyorum. Gerber gibi markalarda ısıl işlemi bu şekilde yapıyor, izlediğim videolarda. Yürüyen bant üzerinde 10 kadar bıçak yan yana sıralanmış fırına giriyor. Acaba ortadaki bıçağın ısısıyla kenarlardaki bıçakların ısısı eşit oluyor mu?

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #27 : 21 Nisan 2015, 15:32:33 »
Bant üzerinde yapılan ısıl işleme çok güvenmiyorum. Gerber gibi markalarda ısıl işlemi bu şekilde yapıyor, izlediğim videolarda. Yürüyen bant üzerinde 10 kadar bıçak yan yana sıralanmış fırına giriyor. Acaba ortadaki bıçağın ısısıyla kenarlardaki bıçakların ısısı eşit oluyor mu?

Zwillig güveniyor abi :)

ZENON

• **
  • 89
« Yanıtla #28 : 21 Nisan 2015, 18:34:51 »
ben her bıçağını bilmem pirgenin ancak kasap ve mezbahalar için helede duo serisi mükemmel. bıçak giritte bilenirse tonluk danaları tek darbede alırsın dick le kıyas dahi etmem ama victorinoxla birçok konuda kapışır

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #29 : 21 Nisan 2015, 18:48:22 »
ben her bıçağını bilmem pirgenin ancak kasap ve mezbahalar için helede duo serisi mükemmel. bıçak giritte bilenirse tonluk danaları tek darbede alırsın dick le kıyas dahi etmem ama victorinoxla birçok konuda kapışır

Naniwa da bilenirse almaz mı? Bence bileme ve çelik konularını biraz daha okuyun.
Okinawian

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #30 : 21 Nisan 2015, 19:09:29 »
Daha önce bu konu baya konuşuldu. Mezbahacılar yumuşak bıçakları tercih ediyor. Bilemesi kolay ve masata iyi tepki versin diye. Yani ne kadar yumuşak o kadar iyi

Ama sorun kendi işleri için en uygun bıçağı her iş için en iyi bıçak olarak zannedip insanlara bunu soylemeleri

İki masatla tek darbede danayı kesebilir ama aynı çelikten bushcraft yapsan daha ilk etapta yarı yolda bırakacaktır

alperuzel

• *
  • 515
« Yanıtla #31 : 21 Nisan 2015, 19:12:39 »

Naniwa da bilenirse almaz mı? Bence bileme ve çelik konularını biraz daha okuyun.

Abi... Naniwa nedir ? :)

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #32 : 21 Nisan 2015, 19:40:22 »

Abi... Naniwa nedir ? :)

naniwa japon biley tasi ama kalitelidirler

ZENON

• **
  • 89
« Yanıtla #33 : 22 Nisan 2015, 00:41:03 »
Sayın ecorotti hayatınızda tavuk kestinizmi hiç???????? Bileme konusunu okusanız diyorsunuz gülerim başka birsey demem ama kendi işim için konuşuyorum ben hayatımda çakı yada avcı bıçakları almadım almamda nasıl bilenir nasıl bakılır bilmemde benim işim mezbaha bıçaklarıdır.
Yusuf güneç bey bizler kimseye aslaaa kimseye seri kesim bıçakalrı dışında tavsiye vermeyiz. Hatta monoray kesim sisteminde olan arkadaşlar satır dahi tavsiye etmezler çünkü bilmeyiz. Victorinox kasap bıçaklarıyla kampa gitsek onla ancak ateşi karıştırırız çünkü ağzı sert birseyde döner gider bi işe yaramazzzzz. aptal değiliz bunları biliyoruz biz yumusak bıcak heryerde iyidir demiyoruz asla ama sizler herdaim sert çelik heryerde iyidir diyorsunuz yok bilemeyi bilin ağzı dönmez falan filan. milyarlar harcadık doğru bıçak içinnnn en iyisi yumuşak çelik. oda sadece mezbaha içinde iyidir kemik sıyırmada bile yumasak çelik adamı mahveder.
eğer hayvanı tek darbede boğazını alamazsan helede angus gibi agresif ırksa adamı perişan eder

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #34 : 22 Nisan 2015, 09:42:30 »
Sayın ecorotti hayatınızda tavuk kestinizmi hiç???????? Bileme konusunu okusanız diyorsunuz gülerim başka birsey demem ama kendi işim için konuşuyorum ben hayatımda çakı yada avcı bıçakları almadım almamda nasıl bilenir nasıl bakılır bilmemde benim işim mezbaha bıçaklarıdır.
Yusuf güneç bey bizler kimseye aslaaa kimseye seri kesim bıçakalrı dışında tavsiye vermeyiz. Hatta monoray kesim sisteminde olan arkadaşlar satır dahi tavsiye etmezler çünkü bilmeyiz. Victorinox kasap bıçaklarıyla kampa gitsek onla ancak ateşi karıştırırız çünkü ağzı sert birseyde döner gider bi işe yaramazzzzz. aptal değiliz bunları biliyoruz biz yumusak bıcak heryerde iyidir demiyoruz asla ama sizler herdaim sert çelik heryerde iyidir diyorsunuz yok bilemeyi bilin ağzı dönmez falan filan. milyarlar harcadık doğru bıçak içinnnn en iyisi yumuşak çelik. oda sadece mezbaha içinde iyidir kemik sıyırmada bile yumasak çelik adamı mahveder.
eğer hayvanı tek darbede boğazını alamazsan helede angus gibi agresif ırksa adamı perişan eder

Kestim hem de defalarca. Kendi kurbanımı da kendim kesiyorum.
Bakın bileme konusu ciddi bir konu ve ustalık. Burada çok değerli ustaların yanında hafife almak olmuyor. Çeliğin sertiğinden ziyade kesici ağız açısı, son bitiriş gibi bir sürü kavram var.
Bence ustalarımızın yapacakları bıçakları ve Furkan kardeşimizin testlerini bekleyelim.

Bu arada ateş karıştırma işini herhangi bir odun parçasıyla da yapabilirsiniz. Bıçakların ısıl işlemini bozmayın yazık.
Okinawian

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #35 : 22 Nisan 2015, 15:29:17 »

Mesajımı tekrar okuduğumda uslubum biraz sert kaçmış özür dilerim.

Ben yumuşak bıçaklarla en iyi verimi aldığınız hakkında itirazım yok. Bileme tekniklerinizi de sorgulamıyorum. Hatta forumdan arkadaşların yapacağı bıçaklarla istediğiniz verimi alamayacağınızı düşünüyorum.

Ama işte bu sizin işiniz için en iyi bıçak. Sıradan bir insana "bu benim deneğip kullandıklarım arasında en iyi bıçak"  dediğinizde hayvan kesimi için en iyi bıçak olduğunu göz ardı edip mutfakta kullanınca sonuç iyi olmuyor

Bazen yazılanlar tam anlatılamıyor veya yanlış anlaşılabiliyor ama amacım kesinlikle sizi kuçumsemek filan değil sadece bilgi paylaşımı

ZENON

• **
  • 89
« Yanıtla #36 : 23 Nisan 2015, 00:47:34 »
yusuf kardeşim hiç önemli değil. bizde zaten kullanmadığımız alanda hiçbir bıçak önermeyiz. yanlız bu formda bazı insanların kasapların yumusak çelik kullanmasına resmen gıcık oluyor nedenıde galiba arazide yarı yolda bırakan yumusak çeliklerin vermiş olduğu ağır travmadan kaynaklı :D
Hadi türkiyedki kasaplar cahil bilgisiz ya inanın avrupa victorinox ,dick yumusak çelik abd victory ve victorinox yumusak çelik avusturalya victory onların göz bebeği adamlar o bıçağa aşık çünkü gerçekten yumusakmış ikinci sırada victorinox geliyor yani bu admalarında bir bildiği bir deneme yanılma yöntemleri varki kullanıyorlar. Ayrıca şu victory satan Türkiyede tek bir yer bile yok ona yanarım kullanamadık daha :)
Ecorotti size gelince çok akıllıca bozmussun beni okurken yüzüm kıpkırmızı oldu bravo size.....

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #37 : 23 Nisan 2015, 01:21:13 »
yusuf kardeşim hiç önemli değil. bizde zaten kullanmadığımız alanda hiçbir bıçak önermeyiz. yanlız bu formda bazı insanların kasapların yumusak çelik kullanmasına resmen gıcık oluyor nedenıde galiba arazide yarı yolda bırakan yumusak çeliklerin vermiş olduğu ağır travmadan kaynaklı :D
Hadi türkiyedki kasaplar cahil bilgisiz ya inanın avrupa victorinox ,dick yumusak çelik abd victory ve victorinox yumusak çelik avusturalya victory onların göz bebeği adamlar o bıçağa aşık çünkü gerçekten yumusakmış ikinci sırada victorinox geliyor yani bu admalarında bir bildiği bir deneme yanılma yöntemleri varki kullanıyorlar. Ayrıca şu victory satan Türkiyede tek bir yer bile yok ona yanarım kullanamadık daha :)
Ecorotti size gelince çok akıllıca bozmussun beni okurken yüzüm kıpkırmızı oldu bravo size.....

Ya hu kasaplara laf eden oldu mu?
Edep Yaa Hu!

"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır!" Mevlana
Okinawian

3Mr3

• 138
  • Emre Kinsiz
  • Meslek: Catering firma sorumlusu
  • Yer: İstanbul / Tuzla
« Yanıtla #38 : 23 Nisan 2015, 10:30:19 »

Ya hu kasaplara laf eden oldu mu?
Edep Yaa Hu!

"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır!" Mevlana

+1
harâbat ehlini hor görme şakir, defineye malik nice viraneler var

ZENON

• **
  • 89
« Yanıtla #39 : 05 Mayıs 2015, 22:33:44 »
sayın ecorotti edep ya hu derken ayıp etmişsiniz. edep ve adap farklı şeylerdir.Edepsiz biri olduğumu asla düşünmem ve edepsiz ve haysiyetsiz haraketlerde bulunmam