Bıçak Sanatı - Forum

Pirge Av Bıçakları

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
Pirge Av Bıçakları
« : 08 Mart 2015, 18:53:06 »
Pirge, av bıçağı ve çakı üretimine de girmiş. Ankaralı Bora, Mogan, Güdülden sonra yeni bir av bıçağı markamız  oldu. https://www.pirge.com/tr/outdoor

Bu da yenilikçi balta çalışmaları

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Pirge Av Bıçakları
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2015, 20:34:04 »

Bence ilk olarak ürettiği bıçakların kalitesini geliştirseydi daha iyi olurdu. Bilediğim çoğu Çin malı bıçaklar pirgeden daha sert maalesef  :( 

Emin değilim ama baltada döküm gibi duruyor  O:-)
« Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 20:35:41 Gönderen: Soytürk Dönmez »

« Yanıtla #2 : 08 Mart 2015, 21:19:27 »
Madem balta yapıyorsunuz, hem de fabrikasyon, neden aşağıdaki gibi yapmıyorsunuz ve dünyaya satmıyorsunuz anlamak güç  ::)

https://www.youtube.com/watch?v=nNp4wWOFPV8

( Samuray Kılıcı da varmış sayfada)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2015, 21:20:45 »
Kurban için aldığım, ve bu site ile tanışmama nasib olan Pirge marka bir yarı esnek et sıyırma bir de kombina bıçağım var. Soytürk haklı maalesef, çok kolay bileniyor ve çok çabuk körleniyor. Evde mutfakta da Sürbisa ve Sürdovbisa lar var.  Sürbisa sanırım bu üçü arasında en iyisi.  ( Pirge nin sahiplerinden/yöneticilerinden biri forum üyesi idi ama pek aktif değil diye aklımda kalmış bu arada )
« Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 21:43:06 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2015, 21:38:09 »
Keşke hiç yapmasalarmış.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2015, 21:38:27 »
Sefa usta samuray değil ninja kılıcıymış o   ::)    bende heveslı heveslı sıtesıne baktım belkı guzel bırseyler yapmıstırlar dıye ama nerde..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2015, 21:39:11 »
Madem balta yapıyorsunuz, hem de fabrikasyon, neden aşağıdaki gibi yapmıyorsunuz ve dünyaya satmıyorsunuz anlamak güç  ::)

+1 Sefa ustama katılıyorum.Adamlar süper yapmış.Paylaşım için sağolun.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2015, 21:49:39 »

Deri parçalarını lamine edip sap yapmaları ilgimi çekti. Nasıl yapılıyor bilgin var mı Sefa Ustam ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2015, 21:56:25 »
Lamine sapı bizden de yapan oldu abi. Ben yaptım, Ertuğrul Arda yaptı. daha da vardı galiba.

Kuyruklu namlulu bir bıçak için, geniş bir balçak ve topuz arasına ortası delik deri parçalarını koyup sonra da fazla deriyi kesip, zımparalayıp atıyorsun.

Adamlar kopyacılık da yapmışlar:

Gil Hibben'in Rambo III bıçağının kopyası:

"Ranbo bıçağı"

Namık Kemal
Instagram'da ben

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2015, 21:59:29 »
Lamine sapı bizden de yapan oldu abi. Ben yaptım, Ertuğrul Arda yaptı. daha da vardı galiba.

Kuyruklu namlulu bir bıçak için, geniş bir balçak ve topuz arasına ortası delik deri parçalarını koyup sonra da fazla deriyi kesip, zımparalayıp atıyorsun.

O kısmı anladım da sıcak reçine, epoksi gibi birşeye batırdılar ilgimi çeken o oldu. Deriden mikarta sap bir nevi gibi algıladım.

« Yanıtla #10 : 08 Mart 2015, 22:02:19 »
Daldırdıkları malzeme yüksel olasılıkla lak tır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2015, 22:16:19 »
Derinin yüzü palazlanmasın, aralanmasın, su emmesin diye yapmışlardır. "lacquer" dediği tabi çok şey olabilir. Ancak mikartanın aksine derinlere işlememesi için en son uygulamışlar. Aksi halde sap tahta gibi sert olur, derinin espirisi kalmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #12 : 09 Mart 2015, 09:08:00 »
Bali sürüp yapıştırsak lak gibi etkisi olur muydu?
Okinawian

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 09 Mart 2015, 13:27:34 »

Adamlar kopyacılık da yapmışlar:

Gil Hibben'in Rambo III bıçağının kopyası:

bu bicak avda ne işe yarar hala anlamış değilim, boş yere hamallık

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #14 : 09 Mart 2015, 13:45:16 »
Pirge bıçakları dışarıdan gördüğüm kadarıyla ciddi makinelere sahip. Sanıyorum kullanılan çelik kaliteli değil.

1.4116 ve T5Mov diyor. :(
https://www.pirge.com/tr/uretim-sureci
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #15 : 09 Mart 2015, 13:53:07 »
Bıçağı asıl yapan makineler olaydı biz hiç elimizi toza kire bulaştırmazdık ;)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 09 Mart 2015, 13:57:39 »
Pirge bıçakları dışarıdan gördüğüm kadarıyla ciddi makinelere sahip. Sanıyorum kullanılan çelik kaliteli değil.

1.4116 ve T5Mov diyor. :(
https://www.pirge.com/tr/uretim-sureci

Deniz o makine parkını ve sistemleri sana verseler, en kötü kullanacağın çelik D2 olurdu. zilyon tane çeşitte bıçak yapardın.
Ama maliyet ve piyasa şartlarına göre hareket edince adamlar kafayı 4116'dan yukarı kaldıramıyor, birazda vizyon etkeni var.
Zaten vizyon değilmi aynı düzeneği kullanan Coldsteel ile aralarında ki fark  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #17 : 09 Mart 2015, 20:18:30 »
Sorun sadece çelik değil, işçilik kalitesi de arttırılmalı. Bora ve Mogan bıçakların işçiliği Pirgeden daha iyi görünüyor.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 09 Mart 2015, 20:33:03 »
Sorun sadece çelik değil, işçilik kalitesi de arttırılmalı. Bora ve Mogan bıçakların işçiliği Pirgeden daha iyi görünüyor.

Açık konuşayım, 15 sene önce ki işçiliği, kaliteyi ben Bora da göremedim bir daha.
Mogan bıçak zaten klansman dışı burda, kalitesi işçiliği su götürmez  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #19 : 09 Mart 2015, 21:50:54 »
Lütfen konuşmam yanlış anlaşılmasın arkadaşlar fikrim ve tecrübemdir. Bugün victorinox f.dick vb. denen dünya markaları yerden yere vurduğunuz 4116 çelik  kullanıyor şef bıçaklarıda dahil. Bizim Pirgemiz 0 altı işlem dahil son teknoloji tezgahlarda bu çeliği işliyor kullanıma sunuyor victorinox a %15 de fark atar bence ama ünlü firmalara  birşey diyen duymadım ve son dönemde yerden yere vurulacak bir firma değildir çeşidi ve kalitesiyle.  Pirge firmasının toz metal dahil istediği çeliği kullanacak gücü var ama piyasa buna müsait değil insanların alım gücü ve tercihi belli gidip anne babalarınızın akrabalarınızın mutfaklarında duruma bizzat şahit olabilirsiniz.  Pirge firmasının manüllerinden şikayet değil aksine talep alıyorum nedenmi ??

1) ecnebi bir firmanın kalitesindeki mamülü aynı kalitede 1/3 fiyata satıyor
 2) 10.000 müşteriden yalnızca 4 ü o da belki ortalama 100 tl lik bir bıçak tercih eder buda sürüm şartına uymuyor
 3) lokantalar kasaplar etkombinaları ve ünlü şefker bile kolay bilenen bıçak tercih ediyor bıçağın masat alması lazım kullanıcının masatla kendisi bu işi halletmesi lazım. Unutmayınki s90v bıçaklar bile bilmem kaç kere halat kesince köreliyor kendi bileyemeyen bir kullanıcı fellik fellik adam gibi bileyci arayacak sonuçta. Sürbisaya göre daha avantajlı bir bıçak haline getiriyor buda pirgeyi. Süperior ve duo serisi mükemmel