Bıçak Sanatı - Forum

Şef Bıçağı

Timucin

• *
  • 26
  • Meslek: Hekim
  • Yer: Ankara
Şef Bıçağı
« : 08 Mart 2015, 13:51:44 »
Şef bıçağı ve bıçak seti lazım ne önerirsiniz??
« Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 14:22:06 Gönderen: Timucin »

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
Ynt: Şef Bıçağı
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2015, 14:36:33 »
Esse de Zwilling'ler indirimde , kyocera nın seramikleride harika iki markayıda öneririm

Timucin

• *
  • 26
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2015, 15:51:17 »
Bazı ustalarımızın yaptığı şef bıçaklarını gördüm gerçekten çok güzel olmuş özel birşey olması açısından böyle birşey yaptırsam nasıl olur?

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2015, 16:17:18 »
Bazı ustalarımızın yaptığı şef bıçaklarını gördüm gerçekten çok güzel olmuş özel birşey olması açısından böyle birşey yaptırsam nasıl olur?

Gayet iyi olur kafanıza göre istediğiniz sap malzemesi ve çelik çeşidini istediğiniz modelde alabilirsiniz..

Timucin

• *
  • 26
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2015, 16:30:09 »
Sonuçta ekonomik olarak bakıldığında kyocera falan da fiyat olarak çok ucuz değil birde icook isimli markanın şef bıçağı şekil olarak hoşuma gitti ama kalite konusunu bilmiyorum.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2015, 17:10:33 »
Timuçin bey merhaba,

Kendinize özel birşey yapmak için yardımcı olabilirim,

Yaptığım bütün işler forumda mevcut,çok yakın zaman Japonya'da oranın iyi bir mekanında sıcak masa şefi için bir iş yaptım,forumda mevcut

Selamlar,Bülent

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2015, 17:41:55 »
Banada yapmak için mutfak bıçağı çizimi lazım genişliğimiz 4cm namlu boyu 17-18cm olan bir profil çizimi olan varsa paylaşabilir mi?  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2015, 18:41:03 »
Osman ekteki gibi bişey olur mu?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2015, 18:51:33 »
Teşekkürler abi.
Olur abi mutfakta her işe koşulacak bir bıçak yapmak istiyorum.Özgür ustanın yanında küçük boylu bir tane yapmıştım bir tanede büyük boy yapıp evdekilere fayda sağlayayım hala çinmalları var mutfakta bilemekten bıktım. :)

Elinde varsa birtanede klasik şef modeli paylaşabilirmisin abi.
Özgür ustanın bir tasarımı var ama gizli kuyruk beni aşıyor.Bülent ustanın bitirişini yaptığı bir bıçak.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3289.0
« Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 19:09:37 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2015, 19:32:37 »
Japon amcaların bıçaklarından bir model. İstediğin daha farklı tarzda bir bıçak var ise çizerim sorun olmaz.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #10 : 08 Mart 2015, 19:37:24 »
Teşekkürler abi son model işimi görür kabza sonu hariç çok beğendim.Eline sağlık. :2up
Bitmiş halide aşağıdaki gibiymiş
http://bestchefkitchenknives.com/wp-content/uploads/2013/12/premier_chef_s_knife_8-.jpg
« Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 20:03:44 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2015, 20:14:22 »
Aynen Osman. Gizli kabza ile uğraşmak istemezsin diye böyle gönderdim. 

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2015, 20:29:43 »
Teşekkürler abi.Çizimde kabza hoş gelmemişti ama bitmişini görünce beğendim. :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2015, 21:22:41 »
Kai shun -sanırım vg10 çelik.Çok daha iyi modelleri var aslında  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #14 : 08 Mart 2015, 21:28:56 »
Salim ustamın gönderdiği Tim Malzer tasarımıymış.Örneğin ben şu modeli çok beğenirim,sıradışı bir tasarımı var.KAİ SHUN  ONİON
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #15 : 08 Mart 2015, 21:41:15 »
Salim ustamın gönderdiği Tim Malzer tasarımıymış.Örneğin ben şu modeli çok beğenirim,sıradışı bir tasarımı var.KAİ SHUN  ONİON

Tipine işçiliğine değil de bu tip mutfak bıçaklarının tasarımına da yorum yapabilirmisiniz arkadaşlar ? Yani şurasını şöyle yapmış bu bu işlerde iyi oluyo, ama şurası bizim mutfağa uymuyor vs. diye. Forumda pek böyle yorumlara denk gelmedim, özellikle tasarım  (estetiği kasdetmiyorum ) açısından mutfak bıçağı formları üzerine değerlendirmeler duymak isterim. 
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
« Yanıtla #16 : 08 Mart 2015, 21:44:30 »
Osman ekteki gibi bişey olur mu?

Osman istiyorsan bu modelin aynısından var bende fazla profil yollıyayım sana
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

• 1805
« Yanıtla #17 : 08 Mart 2015, 21:54:41 »

Tipine işçiliğine değil de bu tip mutfak bıçaklarının tasarımına da yorum yapabilirmisiniz arkadaşlar ? Yani şurasını şöyle yapmış bu bu işlerde iyi oluyo, ama şurası bizim mutfağa uymuyor vs. diye. Forumda pek böyle yorumlara denk gelmedim, özellikle tasarım  (estetiği kasdetmiyorum ) açısından mutfak bıçağı formları üzerine değerlendirmeler duymak isterim.
Ahmet ustam çok haklısınız aslında.Şuana kadar olan modellerin hepsi 50/50 diye geçen,bizim tabirimizle 2 eşit bileme açısı olan ve Türk mutfağına da uygun modellerdi.Bir de Yanagiba(suşi-balık)bıçağı,Deba(daha ziyade tavuk parçalamada kullanılır)gibi tek kenar bileme bıçaklar var.Bunlar bizim kültürümüzde pek bilinmez ve de kullanılmaz.Ustalarımız daha güzel bilgiler verecektir mutlaka  ;)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #18 : 08 Mart 2015, 22:03:59 »
Yazmanın böyle bir sıkıntısı oluyor, herkes kendi iç sesi ile okuyor. Tonlama farklılıkları da değişik anlamlar çıkmasına neden olabiliyor. Benimki sitem değil bıçak tasarlarken nelere dikkat etmeliye yönelik soru, yanlış anlama olmasın.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

• 1805
« Yanıtla #19 : 08 Mart 2015, 22:44:37 »
Estağfurullah Ahmet ustam,yanlış anlama yok.Bilakis siz daha güzel,daha öğretici olanını söylemişsiniz,tarif etmişsiniz.Yönlendirmeniz için kendi adıma teşekkür ediyorum  :)