Bıçak Sanatı - Forum

kaynak

Ali İÇER

• 228
  • El işi demek emek demek alın teri demektir
  • Meslek: serbest
  • Yer: Ankara
Ynt: kaynak
« Yanıtla #20 : 07 Mart 2015, 17:17:08 »
Yusuf bey bilgilendirme ve uyarı için teşekkür ederim asıl mesleğim torna freze ve kalıpçı ustasıyım şuanda memur olduğumdan mesleğimi yapamıyorum ama sorun yok bana sadece makina lazım onun araştırmasını yapıyorum saygılar
Aramadan mesaj atın ben size dönerim Tüm fuzuli işlerin ustası :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #21 : 07 Mart 2015, 17:54:30 »
Ali Bey hangi pozisyonlarda kaynak yapacaksınız .kullanacağınız malzeme ne olacak ben şu anda 5 ayrı kaynak tekniğinin derslerini görüp pratiğini yapıyorum 3 aydan beridirde 2 ton'a yaklaşmış bir hurda çıkardım.
Düz bir hat üzerinde kaynak yapmak kolay olabilir fakat konu boru kaynağı olunca ciddi pratik ve deneyim gerektiriyor.olmayacak bir şey değil fakat deneyimli ustalar bile her iki senede okula gelip imtihana tabii tutuluyor .yanlış anlamayınız yani bisiklete binmek gibi değil bir öğrendinizmi bir daha unutulmayacak gibi aksine pratik yapmadığınız takdirde çok çabuk unutuluyor..
Saç kaynağı düşündüğünüzde punta kaynağınıda dikkate alınız..
Wig kaynağıda iyi bir çözümdür eğer iyi bir makina aldığınızda aluminyumdan ,titanyuma kadar hassas kaynak işlerinide yapabilirsiniz..
« Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 17:59:41 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #22 : 07 Mart 2015, 18:00:40 »
Kaya bey 2 mm kalınlığındaki sacı yine 2 mm kalınlığındaki saca kaynatacağım enuzun kaynak mesafesi 10 cm yani öyle devasa işler yapmayacağım hiç olmadı metal yerine alüminyum ada dönebilirim boraksla alüminyum kaynağı yapmak daha basit hem sıfır pürüzle kaynak yapılabiliyor saygılar

Kaya

• 2867
« Yanıtla #23 : 07 Mart 2015, 18:22:44 »
Pozisyonunu sordum çünkü üstüste gelecek pozisyon ise sert lehim tekniğide çekme kuvveti olarak çok tatmin edici sonuç verecektir..Uç uca ise o zaman kaynaktan başka çözüm öneremiyorum..

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 07 Mart 2015, 18:27:16 »
tavsiye tig kaynağı yarım mm yi bile el alışkanlığını kazandıktan sonra kaynatabilirsiniz makinanın özelliğine göre aleminyum kaynağı bile mümkün.

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #25 : 07 Mart 2015, 18:35:13 »
Pozisyonunu sordum çünkü üstüste gelecek pozisyon ise sert lehim tekniğide çekme kuvveti olarak çok tatmin edici sonuç verecektir..Uç uca ise o zaman kaynaktan başka çözüm öneremiyorum..

Kaynak yapacağım parçalar üst üste gelecek uçuca kaynak olmayacak normalde metal yapıştırıcıları var ve kullanıyorum çokta güçlüler ama kaynak kadar olamazlar tabiiki

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #26 : 07 Mart 2015, 18:44:24 »
ali bey ,biraz youtubeye bakın değişik videolar var.tig ac dc diye bakın.mig olarakda ,pulse mig welding diye yazıyor ben link atamıyorum daha sonra marka ve model ve ayrıntıları konuşuruz. kaynak güzelliği 1000yuro ile 20.000 yuro arası bi rakama bağlı çok faktör var.

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #27 : 07 Mart 2015, 18:49:58 »
ali bey ,biraz youtubeye bakın değişik videolar var.tig ac dc diye bakın.mig olarakda ,pulse mig welding diye yazıyor ben link atamıyorum daha sonra marka ve model ve ayrıntıları konuşuruz. kaynak güzelliği 1000yuro ile 20.000 yuro arası bi rakama bağlı çok faktör var.
Tamam Taner bey Teşekkür ederim

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #28 : 07 Mart 2015, 18:53:15 »
Yanlış hatırlamıyorsam yerli bir marka görmüştüm. İnverter elektrot kaynak makinasıydı ama bir aparat eklenerek tig kaynak yapılabiliyordu. Markasını hatırlayamıyorum araştırmakta yarar var
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Kaya

• 2867
« Yanıtla #29 : 07 Mart 2015, 18:54:02 »
Ali Bey sert gümüş alaşımlı sertlehim için teller ile bir deneyin çok kuvvetli kontakt yakalayacağınızı tahmin ediyorum .ilginiz olursa kullanacağınız telin kod numarasınıda yazarım,selamlar..

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #30 : 07 Mart 2015, 18:58:21 »
Yanlış hatırlamıyorsam yerli bir marka görmüştüm. İnverter elektrot kaynak makinasıydı ama bir aparat eklenerek tig kaynak yapılabiliyordu. Markasını hatırlayamıyorum araştırmakta yarar var
şimdiki elektrot kaynak makinalarında ,musluklu tik dediğiz bi sistem var.kaynak esnasında gazı direk açılır ve tig torcunun tugayeni parçaya temas edip çekilerek başlanır.yerli en iyi markalar nuriş ve kilmak.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #31 : 07 Mart 2015, 19:07:10 »
Yeni makinalar ark başlangıcını kendisi yapıyor Taner Abi sen de  bir fronius olduğunu biliyorum..Esabı da unutmayalım küsmesin bize..

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #32 : 07 Mart 2015, 19:16:29 »
Ali Bey sert gümüş alaşımlı sertlehim için teller ile bir deneyin çok kuvvetli kontakt yakalayacağınızı tahmin ediyorum .ilginiz olursa kullanacağınız telin kod numarasınıda yazarım,selamlar..,

Teşekkür ederim kodunu verebilirmisin biraz araştırayım

« Yanıtla #33 : 07 Mart 2015, 21:05:51 »
Kaya bey 2 mm kalınlığındaki sacı yine 2 mm kalınlığındaki saca kaynatacağım enuzun kaynak mesafesi 10 cm yani öyle devasa işler yapmayacağım hiç olmadı metal yerine alüminyum ada dönebilirim boraksla alüminyum kaynağı yapmak daha basit hem sıfır pürüzle kaynak yapılabiliyor saygılar
Ali Bey, merakımdan soruyorum yanlış anlamayın ; alüminyum kaynağı en zor kaynaklardandır, deneyiminiz oldu mu acaba ? çünkü bilindiği gibi alüminyum 660 derecede erirken yüzeyinde oluşan oksit tabakası 2100 derece sıcaklıklarda erir. Sadece boraks bu oksidi parçalamaya yetmez ve oksit yüzeyde katıyken oksit tabakası altındaki ana metal birden bire sıvı hale geçiverir, velhasıl zordur.

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #34 : 07 Mart 2015, 21:29:45 »
Ali Bey, merakımdan soruyorum yanlış anlamayın ; alüminyum kaynağı en zor kaynaklardandır, deneyiminiz oldu mu acaba ? çünkü bilindiği gibi alüminyum 660 derecede erirken yüzeyinde oluşan oksit tabakası 2100 derece sıcaklıklarda erir. Sadece boraks bu oksidi parçalamaya yetmez ve oksit yüzeyde katıyken oksit tabakası altındaki ana metal birden bire sıvı hale geçiverir, velhasıl zordur.
Sefa bey daha önce alüminyum kaynağı yaptım tecrübem var aslında söylendiği kadar zor değil size bir video paylaşayım görsel olarak daha iyi anlarsınız benim alüminyumu ikinci plana atmamın sebebi yaptığım iş makinası bittiğinde çok fazla bir ağırlığının olmaması bu sebepten dolayıda kepçeyi daldırdığımda makinanın paletlerinin havaya kalkması yani kepçeyle randımanlı bir daldırma yapamıyorum hidrolik sistemde 20 bar basınçta olduğu için pek hoşuma gitmedi ama sonradan yaptığım metal iş makinasının ağırlığı 35 kg ı guldu buda bana yettide arttı bile ama üzüldüğüm tek nokta vardı oda demircilere yalakalık yapmaktan bıktım usandım işin açığı budur

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #35 : 07 Mart 2015, 21:45:24 »
https://www.youtube.com/watch?v=yqkceLrH9Ao

Burada alüminyum kaynağı yapılıyor fikir açısından izlene bilir benim yaptığım sisteme çok yakın

« Yanıtla #36 : 07 Mart 2015, 22:38:35 »
Teşekkürler, ben zaten biliyorum epeyce yapmışlığım var  ;) sizin verdiğiniz linkteki tel özel bir alaşım pastası da özel bir pasta, işlem biraz alüminyumun sert lehimi gibi, yani işlemin bu denli kolay görünmesinin nedeni telin alaşım yapısından kaynaklanıyor. Teşekkürler.

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #37 : 07 Mart 2015, 22:41:27 »
Teşekkürler, ben zaten biliyorum epeyce yapmışlığım var  ;) sizin verdiğiniz linkteki tel özel bir alaşım pastası da özel bir pasta, işlem biraz alüminyumun sert lehimi gibi, yani işlemin bu denli kolay görünmesinin nedeni telin alaşım yapısından kaynaklanıyor. Teşekkürler.
Sefa bey alaşımını biliyorsanız paylaşmanız mümkünmü

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #38 : 07 Mart 2015, 23:00:33 »
valla hocam banada baya kolay geldi bu yöntem,ama ısıyı çok iyi tutturmak gerekiyor,bi anda çökebilir.ali bey hocamın dediği elektirik kaynak makinalarında aliminyum büyük maliyetli ve sıkıntılı bi yöntem.tabi teknoloji sayesinde şu anda aliminyum ile krom sac bile kaynatılıyor mig kaynağıyla.

« Yanıtla #39 : 07 Mart 2015, 23:16:46 »
Sefa bey alaşımını biliyorsanız paylaşmanız mümkünmü
Telden bende var ama kompozisyonunu bilmiyorum maalesef.