Bıçak Sanatı - Forum

kaynak

Ali İÇER

• 228
  • El işi demek emek demek alın teri demektir
  • Meslek: serbest
  • Yer: Ankara
kaynak
« : 06 Mart 2015, 00:02:55 »
Saygılar sevgiler arkadaşlar benim sorum evde sac kaynağı yapmak istiyorum bunun için ne kullana bilirim normal oto kaportacıların kullandığı oksijen kaynagı oksijen+karpit gazı  ve bende bu karpiti evde kullanamam 2mm sacı eritebilecek ve kaynak yapabilecek bir çözüm yolu öneriniz varmıdır
Aramadan mesaj atın ben size dönerim Tüm fuzuli işlerin ustası :)

Ynt: kaynak
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2015, 01:07:46 »
Kaynak yapacağınız sacın kalınlığı genellikle kaç mm bu önemli. Oksi-gaz kaynağı genellikle oksijen+asetilen gazıyla yapılır. Oksijen+propan veya lpg kullanıldığı da olur. Dolayısıyla asetileni karpit kullanarak elde etmek zorunda değilsiniz tüp olarak satılıyor ama pahalıdır. Oksijen tüpleri o kadar olmazsada asetilen tüpleri yapıları gereği çok daha pahalıya satılır ki zaten bu takımı almak için harcayacağınız paraya başka alternatifler üretebilirsiniz. Sizin yaptığınız işleri düşündüğümüzde en iyi alternatif TIG kaynağı ardından da MIG ( MAG) kaynağı olur. TIG tercih ederseniz paslanmaz çelikler dahil bir çok metali kaynak yapmakta kullanabilirsiniz. Ayrıca kaynak yapacağınız sacın kalınlığı önünüze bir sorun olarak çıkmaz. El alışkanlığı kazandıktan sonra kusursuz kalitede kaynak dikişleri çıkarabilirsiniz. Öneririm.

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2015, 01:16:07 »
Bilgi için teşekkür ederim benim kaynatacağım sacın enfazla kalınlığı 2 mm olacak ve kaynak yerleri çok ince işçilik isteyen ve görselliği etkileyen yerler o sebepten dolayı oksijen kaynağı daha uygun gibi geliyor propan sanki biraz pahalı gibi geldi bana birde sormak istediğim lpg dediğiniz hani bizim bildiğimiz normal tüplermi oluyor demirciye kaynak için yalvarmaktan bıkkınlık geldi artık kendim yapmak istiyorum saygılar

« Yanıtla #3 : 06 Mart 2015, 01:25:48 »
Bilgi için teşekkür ederim benim kaynatacağım sacın enfazla kalınlığı 2 mm olacak ve kaynak yerleri çok ince işçilik isteyen ve görselliği etkileyen yerler o sebepten dolayı oksijen kaynağı daha uygun gibi geliyor propan sanki biraz pahalı gibi geldi bana birde sormak istediğim lpg dediğiniz hani bizim bildiğimiz normal tüplermi oluyor demirciye kaynak için yalvarmaktan bıkkınlık geldi artık kendim yapmak istiyorum saygılar
Oksi-gaz kaynağıyla düzgün dikiş çıkarabilmek biraz deneyim gerektiriyor, ayrıca kaynaklar içerisinde yüzey alanı açısından en geniş sıcaklığı veren kaynak türüdür. Bu özelliği göz önüne alındığında özellikle sac malzemede en çok deformasyona neden olan kaynak türüdür.  LPG dediğimiz aynen dediğiniz gibi bizim bildiğimiz ev tipi tüplerdir. Genellikle kesme veya sert lehimleme işleminde kullanılır, kalorisi asetilen kadar olmadığı için kaynağı asetilene göre daha sorunludur.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2015, 01:32:17 »
Kaynak yapacağınız sacın kalınlığı genellikle kaç mm bu önemli. Oksi-gaz kaynağı genellikle oksijen+asetilen gazıyla yapılır. Oksijen+propan veya lpg kullanıldığı da olur. Dolayısıyla asetileni karpit kullanarak elde etmek zorunda değilsiniz tüp olarak satılıyor ama pahalıdır. Oksijen tüpleri o kadar olmazsada asetilen tüpleri yapıları gereği çok daha pahalıya satılır ki zaten bu takımı almak için harcayacağınız paraya başka alternatifler üretebilirsiniz. Sizin yaptığınız işleri düşündüğümüzde en iyi alternatif TIG kaynağı ardından da MIG ( MAG) kaynağı olur. TIG tercih ederseniz paslanmaz çelikler dahil bir çok metali kaynak yapmakta kullanabilirsiniz. Ayrıca kaynak yapacağınız sacın kalınlığı önünüze bir sorun olarak çıkmaz. El alışkanlığı kazandıktan sonra kusursuz kalitede kaynak dikişleri çıkarabilirsiniz. Öneririm.

:2up
Ali abi tig kaynağını bir kere denemelisin zaten birdaha başka birşey aramazsın. Özellikle senin yaptığın işlere bitirim bir kaynak yöntemi...

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2015, 01:48:49 »
selamlar,kaynak çok geniş bi konu sefa ve tarık ustaya katılıyorum tik kaynağı çok temiz,sessiz bi kaynaktır ama bilen birisinden yardım almanız lazım el alışkanlığı ister.maddi durumunuz musayitse puls mig öneririm kullanması kolaydır ve çapaksız kaynak yapabilirsiniz.birde hem mig,tig,elektrot yapan konpak makinalar var,merkle mig 200 olabilir.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2015, 02:05:03 »
youtube den bakabilirsiniz tam ismini yazim Merkle mobimig 180k.ayrıca çok iyi boşluk doldurma özelliği var.

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2015, 09:07:02 »
Önerileriniz için teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım saygılar

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2015, 09:12:06 »
Evet işte tam istediğimde buydu Teşekkür ederim
https://www.youtube.com/watch?v=chBMd7JB8cA

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2015, 09:13:22 »
Bu cihaz invertör kaynak cihazıdır doğrumu anlamışım

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2015, 09:17:28 »
Piyasada gaz altı kaynak ve argon kaynağı denilen TIG mi MIG mi yoksa bambaşka birşey mi?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2015, 09:31:46 »
evet invertör,esas olarak konpak mig kaynak makinası,ama deyirmeli tig ve elektrot kaynağıda yapar.bi özellik var ince saclar için gold adında,bu sayede temiz bi kaynak sağlıyor aynı zamanda çok iyi boşluk dolduruyor.yani bu kategoride rakiblerinden iyi diyebiliriz.tek mig düşünürseniz benim kullandığım kenppi evo 200 var oda çok iyi.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2015, 09:33:17 »
Piyasada gaz altı kaynak ve argon kaynağı denilen TIG mi MIG mi yoksa bambaşka birşey mi?
gazaltı mig.bağzende tig kaynağına,argon kaynağı nerler.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2015, 09:49:27 »
ben bu argon kaynağı denilen nesneyi kullandım. Galiba elimde olsa uzay mekiği falan yapabilirim gibi geliyor :) 

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2015, 13:12:54 »
Sizce bu ürün nasıldır bu veya buna benzerini kullandınızmı veyahutta önere bileceğiniz ürün nedir
http://www.hirdavat.com/Inverter-Kaynak-Makinasi-Expressweld-151-Ultra-PFC-Inverter-Kaynak-Makinasi-10-140-Amper%20.html

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #15 : 07 Mart 2015, 14:09:52 »
Bu bildiğimiz elektrot kaynak makinası. Daha çok dolu demir profil vs kaynağı için uygundur. Sac kaynağı da mumkun ama oldukça ustalık ister. 1 mm ve altı bununla kaynatamaxsınız.

Ama kaynak makinası olarak bizde aynısı var. Kaliteli sağlam bir makinadır

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 07 Mart 2015, 14:31:57 »
Ustalar kaynak nasıl yapılır? Nedir ne değildir? Hangi kaynak malinesi nerede kullanılır biraz ders verseniz?
Okinawian

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #17 : 07 Mart 2015, 16:45:39 »
Deniz abi burda o kadar USTA varken bana düşmez ama sorduğun soruların hepsini askaynak gibi vs... Sitelerinde cevaplandırabilecek güzel yazılar var. Lakin kaynak nasıl yapılır sorusuna cvp veremem. Görmekten çok yaparak öğrenmek bu işin püf noktası. Birde şöyle bir durum var söylediğim firmaların genelde il il dolaşan tanırım arabaları oluyor, takip edebilir ve denk getirirsen kaynak similatöründe deneme atışı yapabilirsin.  :2up

Ali İÇER

• 228
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2015, 16:49:26 »
Deniz abi burda o kadar USTA varken bana düşmez ama sorduğun soruların hepsini askaynak gibi vs... Sitelerinde cevaplandırabilecek güzel yazılar var. Lakin kaynak nasıl yapılır sorusuna cvp veremem. Görmekten çok yaparak öğrenmek bu işin püf noktası. Birde şöyle bir durum var söylediğim firmaların genelde il il dolaşan tanırım arabaları oluyor, takip edebilir ve denk getirirsen kaynak similatöründe deneme atışı yapabilirsin.  :2up
Dostum kaynak yapması sorun değil 2 defa yapsam üçüncüde sır gibi işlerim benim istediğim ince işçiliğe uyacak kaynak makinası normal elektrot kaynaklarıyla olmuyor kaynak bölgesi hem kalınlaşıyor hemde istediğim görselliği elde edemiyorum

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #19 : 07 Mart 2015, 17:13:28 »
Dostum kaynak yapması sorun değil 2 defa yapsam üçüncüde sır gibi işlerim benim istediğim ince işçiliğe uyacak kaynak makinası normal elektrot kaynaklarıyla olmuyor kaynak bölgesi hem kalınlaşıyor hemde istediğim görselliği elde edemiyorum

2 defa yapsam uçuncude tamam olmuyor maalesef. Kaynak işi bayağı teknik bir konu.
Umarım yanılıyorumdur

Bu arada lütfen gerekli göz korumalarını ihmal etmeyin. Gaz altı kaynak ışığı elektrod kaynağından da parlak