Bıçak Sanatı - Forum

Sorunlu kuksa

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: Sorunlu kuksa
« Yanıtla #20 : 05 Mart 2015, 22:53:20 »
Evolution Fury bır aralar bende inceledim  fıyat cazıp lakın telmaşa gıbı geldı bana . devalt pro ıle yala devam ettım metal kesım..  fıyat yuksek ancak kesemıyeceği sey yok.

Yatarlı daire testere kadar var o alet, hem ebat hem de fiyat açısından. Alüminyum, pirinç, demir, tamam da alaşım çeliği kesebiliyor mu ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 05 Mart 2015, 22:57:45 »
Hasan hocam çok üzüldüm kuksa nız için, şimşirde mükemmelmiş ama talihsizlik yaşamışsınız. Yinede vitrinde güzel duracaktır bende herkez gibi bitirmenizi ve burada paylaşmanızı dilerim.
Erkan Mutlu

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #22 : 05 Mart 2015, 23:01:59 »
İnşallah yakında bitmiş halini de sergilerim teşekkürler :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #23 : 19 Ocak 2016, 11:11:41 »
Şimşirde yaşadığım talihsizlikten sonra fırından aldığım bir ahşabın içini oymuştum kenarda duruyordu.
Geçenlerde lazım olur diyerek bitirdim istediğim gibi olmadı ama kullanılır daha sonra iyi bir ahşaptan yaparım diye çok özenmedim.
Yalnız mesele şu ki zeytin yağını iyice yedirmiştim şimdi içine su çay ne doldursam üzerş yağ tabakası oluyor ve kokusu geliyor bikaç kez deterjanla da yıkadım ama yağ hala var nasıl kurtulacam bundan zaman mı lazım yoksa yıkamaya devam mı? Yoksa yağlamakla hata mı ettim? Bir de diğer kuksa için hangi ahşabı seçmem en doğru seçenek olur?
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

« Yanıtla #24 : 19 Ocak 2016, 11:26:33 »
Tuzlu suyla kaynatsan nasıl olur acaba  ::)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #25 : 19 Ocak 2016, 11:35:45 »
Tuzlu suyla kaynatsan nasıl olur acaba  ::)
Deneyim abi teşekkürler.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #26 : 19 Ocak 2016, 12:31:36 »
 yeni bitirdiğim kuksamı ayous ağacından yaptım hafif ve kolay bir malzeme ayrıca suya dayanıklı http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9229.20#lastPost  , ben keten yağı (keten tohumu) kullandım ilk 2 çay bir kahve içerken biraz aroması vardı ama şimdi  fazla bir kokması yok , ayrıca sabun deterjan gibi temizleme maddeleri kullanmıyorum tavsiyede etmem sadece suda çalkaladıktan sonra bez ile dışını kuruluyorum kurusun diyede petek soba gibi sıcak ortamlarda bırakmayın genleşip çatlama yapıyor serin yerde dışını yağlayarak muhafaza etmeniz gerekiyor  :)

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #27 : 19 Ocak 2016, 13:03:06 »
Balmumu deneyebilirsiniz.

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #28 : 19 Ocak 2016, 15:50:29 »
https://www.youtube.com/watch?v=sgyyO03-lc8

merhaba burada ilginç bir yöntem kullanılıyor oyma için . 1.15 saniyede matkap ucuna takılı olan aparat nedir?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #29 : 20 Ocak 2016, 00:33:30 »

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #30 : 20 Ocak 2016, 09:01:04 »
bunların adı panç  :-[ ama kuksayı elle oymak lazım bunlarla hazır bardaklar gibi olur , kuksanın doğallığına yakışmaz benim fikrim bu tabe  ::)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #31 : 20 Ocak 2016, 11:52:41 »
Değerli fikir be yorumlarınız için teşekkürler kuksayı tuzlu suda kaynattım yağ problemini çözdüm.
Ama iyi bir ağaçtan iyi bir kuksa yapma niyetindeyim.

Ercan Utkun

• 388
« Yanıtla #32 : 05 Şubat 2016, 00:18:46 »
Değerli fikir be yorumlarınız için teşekkürler kuksayı tuzlu suda kaynattım yağ problemini çözdüm.
Teşekkür ederim.
 Kuksa için zeytin kullanmayı düşünüyorum çok kuru bir zeytin buldum da fakat oyma bıçağı işlemiyor desem yeridir.(Urlu yerinden ve çok kuru)
Acaba biraz daha yaş ağaçtan mı yapmak iyi olur? tuzlu suda kaynatmanın mantığı ağacın bünyesinde daha fazla su tutmasını sağlamak(tuz sayesinde) bu yolla çatlamasını önlemek sanırım. 

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #33 : 05 Şubat 2016, 10:41:51 »
Teşekkür ederim.
 Kuksa için zeytin kullanmayı düşünüyorum çok kuru bir zeytin buldum da fakat oyma bıçağı işlemiyor desem yeridir.(Urlu yerinden ve çok kuru)
Acaba biraz daha yaş ağaçtan mı yapmak iyi olur? tuzlu suda kaynatmanın mantığı ağacın bünyesinde daha fazla su tutmasını sağlamak(tuz sayesinde) bu yolla çatlamasını önlemek sanırım.
Bencede siz biraz daga yaş apaçtan yapın zeytini de bana yollayın merak ettim ne kadar sert olduğunu  O:-)

Ercan Utkun

• 388
« Yanıtla #34 : 06 Şubat 2016, 15:40:48 »
Teşekkür ederim.
Bencede siz biraz daga yaş apaçtan yapın zeytini de bana yollayın merak ettim ne kadar sert olduğunu  O:-)
  ;) Bir römork içinden buldum onu Hüseyin Bey .Adresinizi mesajlarsanız başka parça gönderebilirim

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #35 : 06 Şubat 2016, 17:51:32 »
Teşekkür ederim.
  ;) Bir römork içinden buldum onu Hüseyin Bey .Adresinizi mesajlarsanız başka parça gönderebilirim
Eksik olmayın latife ediyorum :)

yusuf78

• 123
  • Meslek: Hirdavatcı
  • Yer: ist
« Yanıtla #36 : 05 Ekim 2016, 18:59:31 »
Bende simsir kasik yapiyorum simsirden kuksa olmaz niye diye sorarsaniz simsir isindilginda farkli sogudugunda farkli genlesir ve catlama yapar kasik yaarken bile catlamasin diye eksen kacikligi yapilir
Kul ölümü unutur ama ölüm kulu unutmaz ...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #37 : 05 Ekim 2016, 21:53:54 »
Ben yaptığım kaşıkları aktif kullanıyorum şimdiye kadar hic çatlama olmadi.!!!! 8)

yusuf78

• 123
  • Meslek: Hirdavatcı
  • Yer: ist
« Yanıtla #38 : 06 Ekim 2016, 07:52:41 »
Iyi bir ustanin yaptigi simsir kasik 7 8 sene gider .simsir kasikta mesele agagacin ozunu kasikta iyi bole bilmektir kasik tamami oz olursa yamulur tamami odunsu olursa gevrer kasikta ozle odun dengeli olucak
Kul ölümü unutur ama ölüm kulu unutmaz ...