İşçilik harika olmuş, umarım çatlama kırılma olmazda uzun yıllar kullanırsınız. Kuksa önemli
Ersin bey, eğer mümkünse huş ağacı ile uğraşın derim. Ceviz, karaağaç, akçaağaç vb. sert malzemeyi kullanırsanız elleriniz su toplar hiç bir iş yapamaz hale gelirsiniz. Tecrübe ile sabittir
elinize sağlık.. formu çok güzel olmuş.. umarım çatlama devam etmez..oyma bıçağınızın ağız kısmı iki taraflı mı..?
huksaların geleneksel olarak yapıldığı agacı bilmiyorum, fakat geleneksel ağız mızıkalarının yapıldığı bir belgeseli izlerken içerisindeki tahta kısımın ARMUT ağacından yapıldığını görmüştüm. Nedeni neme çok dayanıklı olması imiş. Malum devamlı ağızla teması olan bir alet. Benim bahçemde armut ağaçlarım var gerçekten müthiş yoğunluğu olan bir ağaç. Birde kaşık bıçağı gibi kullanımında fiziksel güç gerektiren aletlerin saplarının verniklenmesi bana çok efektif gelmiyor. Çünkü elin kavraması ve kaymaması noktasında biraz dezavantaj gibi. ben genelde böyle aletlerin sapına Bisiklet iç lastiği sarıyorum müthiş kolaylık oluyor. Elimdeki tüm baltaların sapıda bu sekilde. Yalnız bir baltama bitkisel tabaklanmış bir derinin alt yüzü üste gelecek sekilde (deri direksiyon simitlerinin dikimi tarzı bir yontemle) dikmişim oda çok kullanışlı. Bu sekilde bir dikis yaparsanız balmumu kullanmayı unutmayın. şoyle bisey https://www.youtube.com/watch?v=UxECNpDsYtc