Herkese merhabalar, bu konularda çok çok acemi olmakla birlikte mümkün olduğunca araştırmaya çalışıyorum. Niyetim kendi çakılarımı yapabilmek.
- Bir çakı için kullanılabilecek en sağlam kilit sistemleri ( açık konumdaki kilit hali, çakı açıkken bir el kabzayı tutarken diğer el ile bıçağın ucunu tutunca sağa sola oynamamasını sağlayacak ) nelerdir.
- Türkiye'de temin edebileceğim, değişik et kalınlıklarını kolay temin edebileceğim ve çakı için kullanılabilecek çelik-çelikler hangileridir.
- Kendi ev atölyemi kurmaya çalışıyorum şu an için pek bir alet edavatım yok, maddi imkanım el verdikçe tamamlamaya çalışacağım olmazsa olmaz aletler nelerdir, tavsiye edebileceğiniz marka modeller nelerdir. ( Kendimce şöyle bir sıralama yaptım bant zımpara makinesi, matkap, eğe setleri, mengene.... )
-Örnek çakı mekanizma krokileri veya linkleri varmıdır elinizde.
Bu güzel sitede bilgilerini paylaşan tüm Ustalara sonsuz saygılar.
Teşekkürler.