Bıçak Sanatı - Forum

SPİRAL ALDIM BAZI SORULARIM OLUCAKTI!!!

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
SPİRAL ALDIM BAZI SORULARIM OLUCAKTI!!!
« : 23 Şubat 2015, 20:49:09 »
merhaba  geçen pazar tekzen den black and decker marka 820 watt spiral aldım boşta 12.000 devir dönüyor anladıgım kadarı ile bu avuç taşlamlarda kesici disk   makinanın devir ayarına uygun olmak zorunda yoksa sorun çıkarabiliyor (parçalanma) galiba!!! bundan dolayı bilene danışmak istedim aldığım ürün şu ;

http://www.tekzen.com.tr/black_decker_avuc_taslama__820w_115mm___/183822

şimdi linkde 11.000 yazıyor ama kutu üzerinde 12.000 yazıyor kestiğim metal böhlerin 1.2080 (d3 diye geçiyor galiba ) 5-6 mm lik lama  çeliği şu an kullandığım  kesici ağız 1mm pferd EHT 115-1,0 A 60 P İNOX-BOX
donanma hırdavattan eğeleri alırken almıştım sizce bir sorun çıkartır mı?  ya da  bilenlerin tavsiye  edeceği herhangi bir kesici ağız var mı model felan? teşekkürler

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: SPİRAL ALDIM BAZI SORULARIM OLUCAKTI!!!
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2015, 20:53:27 »
Kesme taşı diye geçiyor. Bulabileceğimizin en iyilerinden biri pferd. Aşındırıcı üzerine çalışan bu markaya güvenebilirsiniz. Taşların patlamama garantisi olsa da Sefa Çabuk üstadın spiralle kesim videolarını izleyip kurallara uyun.

Donanma firması ucuz taşlardan satmamış. Tebrik ediyorum kendilerini.
Okinawian

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2015, 20:56:41 »
pferd ince kesici taşın çok iyi bi performansı var.kesinlikle tavsiye ederim parçalanmaya karşıda dirençli.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2015, 20:59:01 »
ne  diyeyim bilemiyorum zaten makinayı eldiven  gözlük olmadan kullanmıyorum yarın birde toz maskesi alıcam  diski bastırmadan yavaş yavaş kullanıyorum zorlamıyorum yani  zaten kendisi  kesiyor yavaş yavaş ama genede   tırsıyorum desem gayet doğru konuşmuş olurum genede düzgün biçimde diski kanırtmadan kullanırsam bir şey olmayacağı kanâtindeyim umarım!!! başka tavsiyeleriniz olursa takipteyim

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2015, 21:16:34 »
keseceğin parça titreşim yapmayacak şekilde bağla bide taşın dönme ekseni yüzüne bakmasın korkacak bişey yok senden küçük bi makina o korksun.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2015, 21:33:08 »
Eldiven kullanma!
Okinawian

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2015, 21:33:53 »
Çok güzel bi makina almışsınız, bende 710 Watt'lık versiyonu var, kesmediğim, yapmadığım iş kalmadı bununla, bu canavarlar hakkında bol bol deneyimler ve de öneriler aktarıldı aklınızda bulunsun...
güle güle kazasız belasız kullanın.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2015, 21:36:29 »
teşekkürler bilgilendirici yorumlarınız ve yararlı  tavsiyeleriniz için bakalım  yarın profilin kalan kısmını kesicem alttaki komşu rahatsız olmasın diye  birde biraz tecrübe kazanmak amacıyla yavaş yavaş  kesiyim demiştim yarın profili komple keser taşlarım ardından eğeleme rampası ile devam ederim sağolun tekrar

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2015, 21:36:53 »
Eldiven kullanma!
eldiven sipiralde kullanılabilir,metal talaşlı bi alet deyil.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2015, 22:57:45 »
Eldiven kullanma!

Eldiven yüzünden spiralde parmağı kopan usta var.
Okinawian

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
« Yanıtla #10 : 23 Şubat 2015, 23:04:40 »
Eldiven kullanma!

Eldiven yüzünden spiralde parmağı kopan usta var.

Hakkaten eldivenin bu kazada ki işlevi ne merak ettim Deniz?
Arada bende kullanıyorum tırstım bak şimdi  :o
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 23 Şubat 2015, 23:20:54 »
Taş eldivene değiyor iplikleri kapıyor ve parmak korumaya sıkışıp kopuyor. Sonradan dikmişler ama dikiş tutmamış.

Eldiven olmasa en fazla parmağım kesilecekti ufak bir kesikle atlatacaktım diyor usta. Ben eldiveb kullanmayı bıraktım.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 23 Şubat 2015, 23:26:18 »
Koruyucu çıkartılıp atılırsa her zaman için böyle bir tehlike var.   

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #13 : 23 Şubat 2015, 23:27:50 »
deri kaynakcı eldiveni gibi bi eldiven pek kapma yapmaz herhalde tanıtım videolarında var giyiyolar.benim kazada faydası olurdu derinlik bi nebze azalırdı.ama sıradan ince eldivenlerin bi faydası olmaz.

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #14 : 23 Şubat 2015, 23:28:54 »
Koruyucu çıkartılıp atılırsa her zaman için böyle bir tehlike var.
benim kazadada muhahaza yoktu bu önemli.

« Yanıtla #15 : 23 Şubat 2015, 23:57:40 »
Ben spiralde hiç eldiven kullanmıyorum ,deri ve kevlar eldiven hariç tekstil içeren eldiven kullanmak sakıncalıdır derim.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #16 : 24 Şubat 2015, 10:17:27 »
Sefa hocanin tavsiyesi ile Metabo devir ayarli aldim. Icerisinde cok gelismis bir debriyaj benzeri sistem var. Kac defa tas sikistirdim hic patlamadan aninda  durdu. Bence parmaginiz vereceginiz 100 lira fazla paraya deger.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #17 : 24 Şubat 2015, 17:13:06 »
Sefa hocanin tavsiyesi ile Metabo devir ayarli aldim. Icerisinde cok gelismis bir debriyaj benzeri sistem var. Kac defa tas sikistirdim hic patlamadan aninda  durdu. Bence parmaginiz vereceginiz 100 lira fazla paraya deger.

Tavsiyenize uydum  götürdüm ürünü geri verdim  önümüzdeki hafta boshc devir ayarlı bir avuç taşlama alıcam herkese tekrar teşekkürler bilgilendirme için

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #18 : 24 Şubat 2015, 20:05:55 »
nacizane bir tavsiye kesme yönünü öyle ayarlayınki eğer taş sıkışırsa makina sizden uzaklaşsın size doğru gelmesin.böylece  hem taşın kırılma/kapma hemde elinize/bileğinize zarar verme ihtimali azalır.Birde mümkünse siperliği çıkartmayın.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #19 : 24 Şubat 2015, 20:27:54 »

2 sene önce babam bir iş kazası geçirip parmağı kopardı. Gece gece birkaç hastane dolaştık. Sonunda özel bir hastane ve özel bir doktor bulduk ve parmak kurtuldu. Toplam masraf 8 bin tl
Bir parmak için deyer mi? Evet kesinlikle deyer

Eğer çapaklar elinize gelmiyorsa eldiven kullanmayın derim. O eldiveni taşa kaptıran ustanın en büyük hatası elini taşa o kadar yaklaştırması bence.
Ben bazen eldiven kullanıyorum ama deri eldiven değil. Bence hareket kabiliyetini ve makinayı kavrama sıkılığını ciddi düşürüyor