Bıçak Sanatı - Forum

Oyma seti

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Oyma seti
« : 23 Şubat 2015, 18:26:18 »
Yaz tatilinde çocuklarla beraber yapmayı planladığımız kaşık yapma ve ahşap oyma etkinliği için hazırlıklarım tamam. Yokluk ruhuma mı işlemiş yoksa kaderimde çöp ev sahibi olmak mı var bilmiyorum ama bir şeyi atmaya kıyamıyorum. Bıçak profili keserken artan parçaları atmayıp kenara kaldırmıştım. Yine paslı eski bir keser de bir kenarda lazım olur diye duruyordu. Gaz beton fırınımda ısıtarak, örs olarak da balyozun yan yüzeyini ve demir su borusu kullanarak şekillendirdim. Keserin ağzını küple birleşme yerinden keserek yaptığımı kaynak yaparak bu küpe birleştirdim. Bileme işi için 800-1000 kuma çıkmam gerekiyor ben şimdilik 220 de bıraktım. Estetik güzellikleri olmasa da işlerini yapacaklarını düşünüyorum. Bu arada basit bir şekillendirmenin bile zor olduğunu görerek döverek bıçak yapan ustalarımın önünde tekrar saygıyla eğiliyorum.
Oyma keseri 5 mm makas çeliği, diğerleri 4 mm ck 67.İskarpelaya eski bir eğe sapı taktım, oyma bıçaklarına ise kızılcık dalından sap yaptım.Keserin sapı ise hazır saplardan.

Sergun

• 79
  • Sergun Özülgen, 1965 instagram: @sergunozulgen
    • pinterest
  • Meslek: Eczane Çalışanı
  • Yer: izmir
Oyma seti
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2015, 19:50:08 »
Özellikle oyma bıçaklarını çok beğendim. Kazasız belasız kullanın inşallah...

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: Oyma seti
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2015, 20:51:40 »
ellerinize sağlık..
ben de oyma bıçağı yapmak istiyorum..  :'(
D2 lamalardan birini yakayım bu uğurda..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2015, 21:08:28 »
Ellerine sağlık Rıza Hocam. Sen baya ilerledin. Yakında ferforje de yapacaksın diye korkuyorum.
Okinawian

« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2015, 21:22:46 »
Çalışmalarınıza bayılıyorum gerçekten Rıza Hocam elleriniz dert görmesin  :) bence süper fikirler ve işler hepsi hocam  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2015, 21:53:07 »
Elinize sağlık hoş çalışmalar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 23 Şubat 2015, 22:46:54 »
Ellerine sağlık Hocam. Birde bu aletlerle yapılan işleri görmek isteriz.

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2015, 22:57:43 »
Riza hocam hem aletler hemde amac guzel
Ersin beceren

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 23 Şubat 2015, 23:03:26 »
Ellerine sağlık rıza hocam yine az imkanla harika işler başarmışsın helal olsun  :2up :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #9 : 23 Şubat 2015, 23:24:34 »
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
ellerinize sağlık..
ben de oyma bıçağı yapmak istiyorum..  :'(
D2 lamalardan birini yakayım bu uğurda..
Ustalarım daha iyi bilecektir ama imkanınız varsa civa çeliği yada eski eğeden yaparsanız daha iyi olacaktır.

Ellerine sağlık Rıza Hocam. Sen baya ilerledin. Yakında ferforje de yapacaksın diye korkuyorum.

Ustam dediğim gibi basit şekillendirmede bile çok uğraştım.Ama  ilerde döverek şekillendirdiğim bir bıçak yapmayı çok isterim.

Ellerine sağlık Hocam. Birde bu aletlerle yapılan işleri görmek isteriz.

Salim Ustam çocuklara bir zamanlar okuduğum Hun İmparatoru Atilla'nın geleneklerine bağlı kalmak ve rahata alışmamak için nasıl davrandığını anlatınca çocuklar evdeki vernikli oyun kaşıkları ile yemek yemeye kalktılar.Vernik nedeniyle engelleyince bu sefer de yemek karıştırmak için kullanılan büyükçe bir tahta kaşık için mücadele etmeye başladılar. Niyetim yaza kayınpederimden de destek alarak ( kendisi eski ahşap ev ustasıdır ve sadece keserle harikalar yaratıyor; aynı zamanda kaşık ta yapıyor) çocuklarla bir şeyler üretebilmek.Herkes kendi yemek kaşığını kendisi yapacak.Fırsat bulursak ahşaptan küçük tabaklar yapmayı da planlıyoruz.İnşallah yapmayı başarabilirsek  burada yayınlarım.

« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2015, 00:00:00 »
Bu azimle yaparsın Rıza Hocam  :2up ellerine sağlık.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2015, 00:04:13 »
Ellerinize sağlık Rıza Hocam  :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2015, 06:13:11 »
Zafer'e giden her yol mübahtır lafından yola çıkarak yaptığınız aletler için sizi kutlarım hocam, ellerinize sağlık. alet işler el övünür.  :)
Erkan Mutlu

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #13 : 24 Şubat 2015, 08:05:02 »
Güzel olmuşlar. Elinize sağlık Hocam. Benden araştırmacı demircilik ödülü kazandınız! Eheheheh

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 24 Şubat 2015, 09:21:06 »
Benimde çok merakim.var bu kasik yapma olayina 2tanede oyma bicagim var .
Çok zzevkli bir is
Çok işlevsel duruyorlar umarim guzel kasiklar cikar

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #15 : 24 Şubat 2015, 11:24:49 »
hocam ellerinize sağlık güzel olmuşlar
tuttuğunuzu koparıyorsunuz maşallah
bu arada tavsiyenize uyarak jiletli usturayla ilk traşımı oldum yüzüm hala yanıyor ama bir miktarda kan kaybı oldu tabi ama zevkliydi...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #16 : 24 Şubat 2015, 13:24:38 »
Bence hayatınızdaki en iyi yatırımı yapıyorsunuz. Çocuklar için muhteşem alet edevatlar. Ellerinize sağlık.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 24 Şubat 2015, 18:43:00 »
Ellerinize saglik hocam. Geri donusumler harika olmus.

Rıza

• *
  • 562
« Yanıtla #18 : 24 Şubat 2015, 19:11:03 »
Teşekkür ederim, sağolun arkadaşlar.
Bu azimle yaparsın Rıza Hocam  :2up ellerine sağlık.
Sizin ve değerli ustalarımızın rehberliğinde elimden geldiğince imkanlar ölçüsünde bir şeyler üretmeye çalışıyorum ustam. Sağolun,varolun.

Güzel olmuşlar. Elinize sağlık Hocam. Benden araştırmacı demircilik ödülü kazandınız! Eheheheh
Ödül için teşekkürler Mustafa Ustam  :)

hocam ellerinize sağlık güzel olmuşlar
tuttuğunuzu koparıyorsunuz maşallah
bu arada tavsiyenize uyarak jiletli usturayla ilk traşımı oldum yüzüm hala yanıyor ama bir miktarda kan kaybı oldu tabi ama zevkliydi...

Jilet olarak rapira yada yeşil astra tavsiye ederim fiyat performans olarak. Rapiraları milyoncularda bolca ve ucuza bulabilirsiniz.Çelik usturaya geçecekseniz çok almayın.İlk tıraşlarda normaldir.Büyük ihtimalle usturayı yüze 90 dereceye yakın tuttuğunuz için kızarmalar olmuştur.Eliniz ve yüzünüz alışacaktır.Pes etmeyin.Bir süre jiletli ustura ile devam edin.Tıraştan sonra şap kullanırsanız yüzü gerdireceği ve kanamaları durduracağı için fayda görebilirsiniz.Çelik ustura hiçbir zaman jiletli ustura kadar agresif olamaz ama daha konforlu tıraş verir ve jiletli usturadan keskin olmamasına nazaran daha tehlikedir.(Jiletli usturada kesik en fazla 1 mm olacakken çelik ustura daha fazla dalabilir.)Bu konuda  geltir forumunda (www.geltir.com) güzel bilgiler bulunmakta.Okumanızı tavsiye ederim. İngilizceniz iyi ise srp forumunu tavsiye ederim.(www.straightrazorplace.com) Çelik usturaya geçince daha önce tıraş olmadığınızı farkedecek, kendinizi ayrıcalıklı hissedecek,zevkten her gün tıraş olmak isteyeceksiniz  :)

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #19 : 24 Şubat 2015, 20:06:16 »
oyma bıçağının kesici ağzı tek yönlü mü? öyle ise bileme içte mi, dışta mı?
bu konuda bi bilgi okudum sanki ama şimdi bulamıyorum..