Bıçak Sanatı - Forum

Örs..

tarpoon

• 4739
Ynt: Örs..
« Yanıtla #20 : 06 Ocak 2011, 20:32:05 »
bugun çay içerken bırden dank ettı " karadenızlının kafası çay içerken çalışıyor"  :D  örsler dökümhanede yapılıyor

fabrıkanın arka tarafında dökumculer var, hurda veya yenı bulabılırım umudu ıle gıttığım dökümhanedki ustaya derdımı anlattım.  adamcağız  gülümsedi  paşam dedi bır hafta önce 90 ve 75 kg altı adet örsü eritip kullandık dedi tabi suratımı görmenız lazım yıkıldım :'(
ama bır tane var üstü düzgün  bakalım erıtmedıyseler işini görürüz dıye hurdaların arasına daldı tabı beraberınde bande :)
 ve bingo... :2up 40 kg markası yok ama gayet temız iz falan olmayan bır yuzeye sahıp. cezası kg basına 2,5 tl dedı bu sefer sazan gıbı atlamayıp pazarlık yaptım ve 80 tl,ye aldım.

yenılerı gelırse 90 / 75 kg  ayıracak özellıkle kanca,nın örslerınden.
ihtıyacı olan bır arkadasımızın işini görur sanırım tel verdım tesekkur edıp cıktım.

spırale tel takıp temızlığını yaptım  yuzeyı temız şimdi kütük bulucam yada kalın kalaslardan kütüğümü kendım yapıcam  . çok işim var çok  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 06 Ocak 2011, 20:43:50 »
 :2up  :2up  :2up Hayırlı olsun Taner bey, süper gözüküyor, güle güle kullanın, darısı bizim başımıza artık  :-\

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 06 Ocak 2011, 20:47:03 »
teşekkür ederim Soytürk  gelen olursa haber verecekler ,forumda yayınlayacağım ;) bakarsın senın işine yarar
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Berke Boyacı

« Yanıtla #23 : 06 Ocak 2011, 20:49:01 »
Gücüm yeterse gelenlerden bende isterim :)

Bu arada örs kullanılan başka alanlarada bakmak lazım diye düşünüyorum. Mesela gemiciler kullanıyor sanırım. Buralarda bir gemici atölyesi var bir ara gidip bakmalıyım >:D

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #24 : 06 Ocak 2011, 21:43:30 »
teşekkür ederim Soytürk  gelen olursa haber verecekler ,forumda yayınlayacağım ;) bakarsın senın işine yarar
:2up Teşekkür ederim, çok sevinirim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 06 Ocak 2011, 22:13:20 »
40 kiloyu aşmayan bir tane bulursan talibim. Niçin 40 diye soran olabilir. Nedeni atölyemde yardımcım olmaması. Fıtık olmadan kendi başıma başa çıkabileceğim bir örsüm olsun istiyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 06 Ocak 2011, 22:19:06 »
tamamdır Eylem  ;) 90 kg,lığı sehpasıyla bırlıkte yerınden zor oynattım bunada tasımak ıcın ufak bır araba yaparım.
bır haftadır yağ ışini bıraktım tezgah ,masa ,gres kazanı yapıyorum .. 

dökümcülere ben tel bıraktım ama arada sırada uğrayıp bakacağım.. lakın bıraz zaman alır gıbıme gelıyor ::) 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 06 Ocak 2011, 22:29:41 »
 Ben de dökümcülere bakmanın faydasını öğrenmişken ilk fırsatta İMES'teki dökümcülere uğrayacağım. Sonrası kısmet.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #28 : 06 Ocak 2011, 22:36:19 »
bekleyen derviş :))  güle güle  kullan  taner  çok güzel .. üzerinde   demir  dövmediğin  zamanlarda   body  çalışırsın  her işe  yarar    bende sıradayım    sağa  sola   taşıyabileceğim   bir  ağırlık uygun .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 06 Ocak 2011, 23:03:04 »
Teşekkür ederim . evet derviş murada erdi diyemıyoruz daha henüz. ;D  body yaptım ancak  bu bıraz ağır geldi bana.
sıraya aldım sızıde ;)  yanlız buyukleri  daha rahat  bulunuyor galıba 6 adet deyıce dökümcü :-\

valla ne dıyeyım buyuk aslında daha ıyı gıbı mekanı ve kasları uygun olan ıçın. ve fıyatlarıda muthış yuksek sıfırlarının.

Eylem dökümcülerde büyük ıhtımal ıle bulabılırsın hurda malzeme olarak.

« Yanıtla #30 : 06 Ocak 2011, 23:26:23 »
Taner hayırlı uğurlu olsun, çözüm burnunun dibindeymiş meğer :D bu arkadaşların battal boyları denk geldiğinde haberleşebilirsek sevinirim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 07 Ocak 2011, 00:03:58 »
teşekkür ederim  Sefa usta  :)   , 75 ve ustu sanırım. ve tabıkı denk duşerse kanca marka ;D

« Yanıtla #32 : 07 Ocak 2011, 00:24:15 »
Aynen ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #33 : 24 Şubat 2011, 00:15:09 »
arkadaşlar bu gün bır abım sıfır örsler buldum deyınce uygun fıyata benı aldı ve bakmaya gıttık. örslerde döküm gayet temız. konyada bır fırma vardı onun malına benzıyor fıyatları şöyle

30kg  225 tl
45kg  315 tl
60kg  400 tl
hurdacıda falan değil mağazada satılıyor işine yarayan olursa dıye  yayınlıyorum..

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #34 : 24 Şubat 2011, 00:28:45 »
gule gule kullan hayırlı olsun. bu benim sana hazılamakta oldugumdan çok daha güzel hatta kendimin kullanmakta olduklarımdan da guzel.işallah tadını çıkarabilirsin.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 24 Şubat 2011, 01:00:45 »
tesekkur ederım Durukan ben çıkma temız bırtane buldum  ^-^  atölyede hersey hazır bır gıdemıyorum yorgunluktan.
bakalım becerebılırsem dövme ısını aynen devam yok beceremezsem örsu falan hırdavatcı böumunde gorursen sasırma.

« Yanıtla #36 : 09 Haziran 2011, 20:47:44 »
Bu arada dayanamayıp söyleyeceğim, Geçenlerde Taner sağolsun benim için uğraşıp hurdacıdan bir örs aldı, sanıyorum üstüne üstlük bir de kumlattı ^-^ Duruma acayip sevinçliyim aslına bakarsanız. Yıllardır hep aynı örslerden kullandım, tesadüfün böylesi Tanerin bulduğu örste aynı marka, yine Skoda ^-^ Teşekkür ediyorum

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #37 : 09 Haziran 2011, 21:15:31 »
ne demek ustam ben teşekkür ederım.  işini görecekse ne mutlu bana :)  kumlandı temızlendı kamyonu beklıyor  ;)

Sefa usta onu kamyondan nasıl ındıreceksınız onu dusunun O:-) tam 151 kg ..  senelık ıznımı ayarlıyabılırsem tatara etkınlığı ıçın dusunduğunuz koyda kamp yapıp kafamı dınlemek ıstıyorum. durumlar elverırse gelırken getırırım..

« Yanıtla #38 : 09 Haziran 2011, 21:36:29 »
Kamyondan indirmesi kolay, hiiiiç acele etme, daha onun kullanılmasına çok var.
Koy süper bir tercih olur, ne tür destek gerekirse sağlarım merak etme ;) Gelirken de örsü kendine yük etme sakın, dediğim gibi acelesi yok, daha bir kaç yılı var ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 09 Haziran 2011, 21:46:31 »
tamamdır ustam  ;)