Sakın şikayet etmeyin Türkiye cennet bu bakımdan burada bir hobi atölyesine 10 000 euro gömersin ortada birşey gözükmez burası çok pahalı Türkiye cennet ,el altında bir sürü sanatkar ustamız var süper makinalar var fiyatlarını burasıyla mukayese bile edemezsiniz.her türlü malzemede var olmayanıda ben yolluyorum tek sorun Avrupaya mal satabilecek kalite standartında üretim yapan ustaların sayısı elimizdeki parmaklardan fazla değil..
Ülkemizde 46 Milyon kişi açlık sınırı altında yaşıyor.Oraya göre fiyatlar ucuz olabilir ama hala ülkemizde hobi atölyesi edinmek zengin işi.
Az imkanla muhteşem işler çıkar çıkıyorda o konuda bir sorun yok.
Bizim hobimiz iki yılda bir yeni cep telefonu almak Osman
( senin telefonu kasdetmiyorum, tamam biliyorum tevellütü epey eski ) Avrupa kadar zengin olmadığımız kesin de, kayıtdışımız bol olduğu için rakamlara ihtiyat ile yaklaşmak lazım. Sabah genel muhabbete yazayım yazmayım diye düşündüm, forumu facebook a çevirmeyeyim deyip yazmadım. Ama yeri geldi , bugünkü bir köşe yazısının sonu :
"
"Piyano çalışmaktan keyif aldığını söylemene sevindim. Piyano ve marangozluk, bana göre senin yaşında en güzel meşguliyetler. Okuldan bile daha iyidirler. Einstein , bu mektubu gönderdiğinde oğlu Albert on bir yaşındaydı.
.
.
Gelelim şu marangozluk konusuna...
Einstein'ın oğluna tavsiyesini büyükbabalarımız duysaydı, "hay ağzın bal yesin!" derlerdi, kesin!
Fakat biz burun kıvırırız.
Çünkü ellerimizle yaptığımız işlerden duyduğumuz keyifle kalbimiz ve zihnimizin ferahlığı arasındaki kuvvetli bağı kaybettik.Şimdi kalkıp burada...
Bir gençlik arkadaşımın yakalandığı uyuşturucu bağımlılığından en nihayetinde öğrenimini bir kenara bırakıp marangoz atölyesi kurarak kurtulduğunu anlatsam...
"Hımmm, ilginç bir hikâye" diyecekler.
Hayır! İlginç değil, içinde hakikat saklayan bir hikâye!
"