merhaba. geçen haftalarda açtığım konuda da belirttiğim gibi, bir ay evvel nordell'den sipariş ettiğim puukko namlulardan haber yok. daha fazla beklemeye de niyetim yok zaten. direk girişeyim diyorum işe. yakın zamanda eğe takımını tamamlayıp, bir mengene (veya mengene görevi görecek bir hedeyi) temin edip geçeceğim masanın başına. yapabilirsem, yaptırabilirsem "tezgahın" başına. ama elimde hiç çelik yok ve teminine nereden başlasam bilmiyorum. hurda eğe arayışına mı çıksam (nerede?), sanayide dükkan dükkan gezip sizde bıçaklık çelik var mı diye mi sorsam.. mehmet marangozda d2 ve birkaç tür paslanmaz çelik lama halinde satılıyor fakat ben ne d2 gibi özel ısıl işlem gerektiren bir çelik istiyorum, ne de paslanmaz çelik. açıkçası ısıl işlemini şu konserve kutusundan bozma, gaz yakıtla yanan ocaklarla yapabileceğim düz karbon çelikler çok daha tatmin edici olacak benim için, özellikle acemiliği atmak konusunda. forumda çoğu kişi paslanmaz veya alaşımlı çelik kullanıyor, dolayısıyla da "bıçaklık çelik nereden bulunur?" sorusunun cevabı çoğu zaman beni pek alakadar etmiyor. 1070 ve ck75 çeliklerinin özellikle kolay bulunabildiğini okudum ve sanırım ck75 bildiğimiz 1075 çeliği oluyor. 1075 çeliğinin fazlasıyla işimi göreceğini düşünüyorum fakat lama halinde susuz olarak nereden bulabilirim bu çeliği? internetten koca koca firmalarla iletişime geçip "iki bıçak deneyecektim, elinizde xx çeliğinden var mı?" diye sormak biraz abes geliyor bana. çünkü maksimum 80-100 liralık bir lama alacağım, belki o kadar bile değil. ilgilenirler mi bilmiyorum. neyse, çok uzatmayayım. biraz fikir verirseniz sevinirim..