Bıçak Sanatı - Forum

Tanto-6

Ynt: Tanto-6
« Yanıtla #40 : 19 Şubat 2015, 20:06:03 »
Arkadaşlar o kadar güzel ve övgü dolu sözler yazmışsınızki insan karşılığında ne söyleyeceğini bilemiyor. Sağolun varolun  ^-^ koltuklarım kabaracak valla  ;)

Mehmet, Hamon ile ilgili herkes farklı bir şeyler uyguluyor haklısın. Taner'in kendi denemeleri sonucu memnun kaldığı bir karışımı var, içeriğini bilmiyorum doğrusu. Bir çok farklı formul var, yabancı kaynaklardan da okuduğumuz kadarıyla, fırın çimentosundan tutun sıcaklığa dayanıklı malzemelere kadar herkes bir şeyler kullanıyor. Benim formül gerçekten basit, "şamot" hepsi bu kadar. Ancak bu arada bir deneyimimi paylaşmak isterim, hamon yapılacak yüzeyi öyle aşırı pürüzsüz yapmamanız gerekiyor, hatta 220 kum zımparada bile zaman zaman çamur yüzeyden düşebiliyor. 180 i geçmemek lazım. Görece yüzey pürüzlü olursa tutunma sorunu da ortadan kalkmış oluyor hepsi bu. Bunun dışında benim yaptığım ama size söylemeyi atladığım herhangi bir ayrıntı veya malzeme yok.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #41 : 19 Şubat 2015, 20:26:47 »
Teşekkür ederim hocam taner usta da bu konuda epey araştırma yapmış bilgili bir ustamız bu konudaki tecrübe lerinden faydalanmak istetiz bende siz ve taner ustanın yardımıyla hamon çalışmalarına başlamak istiyorum geç bile kaldığımı düşünüyorum elimde biraz w2 var belkide hamonlu bir çakı yaparız  :)

« Yanıtla #42 : 19 Şubat 2015, 20:35:49 »
Bence hiç bekleme  ;)

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #43 : 19 Şubat 2015, 21:21:13 »
sefa hocam bu bakır ve pirinç parca kabze boyu 12 cm nin içindemi, bide kabze ve pirinç , bakır parçayı nasıl tuturuldu kabzedeki pim neden çıkıntılı.bide bu hamon w2 dışında bi çelikde olmuyormu.?

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #44 : 19 Şubat 2015, 21:23:23 »
Ellerine saglık hocam. Kesinlikle sanat eserinden başka birşey değil
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #45 : 19 Şubat 2015, 21:31:20 »
sefa hocam bu bakır ve pirinç parca kabze boyu 12 cm nin içindemi, bide kabze ve pirinç , bakır parçayı nasıl tuturuldu kabzedeki pim neden çıkıntılı.bide bu hamon w2 dışında bi çelikde olmuyormu.?

Taber ustam tamda sormak istediğim şeyi sordun. Pim neden çıkıntılı? Acaba iğne falan mı var ele batması için?
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #46 : 19 Şubat 2015, 21:54:10 »
Bence hiç bekleme  ;)

Hocam sizdende destur aldım  :) en kısa surede denemelere başlıycam

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #47 : 19 Şubat 2015, 22:00:48 »
Bence hiç bekleme  ;)

Hocam sizdende destur aldım  :) en kısa surede denemelere başlıycam
önce ben destur aldım sen benden sonra yap.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #48 : 19 Şubat 2015, 22:03:19 »
Çok bıçak çatlayacak şimdiden geçmiş olsun >:D

Kolay gelsin inşallah sonuçlar iyi olur. :2up
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2015, 22:05:04 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #49 : 19 Şubat 2015, 22:09:08 »

Bide bu kısmınıda merak ediyorum gerçekten hamon yapılıcak bir bıçakta risk nekadardır %50 mi oran :)

« Yanıtla #50 : 19 Şubat 2015, 23:26:55 »
Taner usta, söylediğin gibi, hem bakır( habaki) hemde pirinç( Tsuba) parça sapın toplam boyuna dahil. Habaki gelip sapın namluya geçiş yaptığı bölgeye dayanıyor ve oraya boşluksuz geçiyor. Pirinç parçada yine boşluksuz şekilde ufak tıklamalarla bakır parçaya dayanıyor. Son olarak sap ( Tsuka) yine boşluksuz olarak, sadece ufak tıklamalarla pirinç parçaya dayanıyor ve en son pim takılıyor. Yani bunda öyle epoksidir tutkaldır vs yok. Pimi çıkarınca herşey sırayla çıkıyor ( bileme yapılırken zaten çıkarılıyor). Pim neden çıkıntılı oluyor bilmiyorum, ama hareket payı olsun diye olabilir, yani her takıp çıkarmada biraz daha ileriye gidebiliyor ve sonuçta bir süre sonra değişmesi gerekiyor bu nedenle biraz pay kalsın diye olabilir. W2 hamon işine daha iyi cevap veren bir çelik, bir çok karbon çeliğiyle de oluyor ama W2 de doku daha belirgin çıkıyor. Örneğin ck67 , 75 veya 1095 vs türü çeliklerde de hamon çıkıyor.

Bide bu kısmınıda merak ediyorum gerçekten hamon yapılıcak bir bıçakta risk nekadardır %50 mi oran :)
Hamon yapılacak bir bıçaktaki riski normal bıçaktan daha fazla görmüyorum ben. Bu bıçakta su verme işlemini yağda yaptım ve hiç endişem olmadı açıkçası. Rahat olun yani  ;)

taner çiçek

• 823
« Yanıtla #51 : 19 Şubat 2015, 23:36:47 »
çok sağolasın hocam.eline diline sağlık

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #52 : 20 Şubat 2015, 00:57:21 »
yav hocam paylaşiminizi gördügümden beri ne yazsam dıye düşüne düşüne bu saatı etım bu güzeligi siz yapiyorsunuz  sikintıyı biz yaşiyoruz eh insaf hocam ben şimdi ne yazayım bu güzellıye  >:( :D :D :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #53 : 20 Şubat 2015, 01:00:32 »
Taner usta, söylediğin gibi, hem bakır( habaki) hemde pirinç( Tsuba) parça sapın toplam boyuna dahil. Habaki gelip sapın namluya geçiş yaptığı bölgeye dayanıyor ve oraya boşluksuz geçiyor. Pirinç parçada yine boşluksuz şekilde ufak tıklamalarla bakır parçaya dayanıyor. Son olarak sap ( Tsuka) yine boşluksuz olarak, sadece ufak tıklamalarla pirinç parçaya dayanıyor ve en son pim takılıyor. Yani bunda öyle epoksidir tutkaldır vs yok. Pimi çıkarınca herşey sırayla çıkıyor ( bileme yapılırken zaten çıkarılıyor). Pim neden çıkıntılı oluyor bilmiyorum, ama hareket payı olsun diye olabilir, yani her takıp çıkarmada biraz daha ileriye gidebiliyor ve sonuçta bir süre sonra değişmesi gerekiyor bu nedenle biraz pay kalsın diye olabilir. W2 hamon işine daha iyi cevap veren bir çelik, bir çok karbon çeliğiyle de oluyor ama W2 de doku daha belirgin çıkıyor. Örneğin ck67 , 75 veya 1095 vs türü çeliklerde de hamon çıkıyor.
ptım ve hiç endişem olmadı açıkçası. Rahat olun yani  ;)

Ortalık kırılıp havada uçuşam profillerle şehir efsaneleriyle  dolu en iyisi deneyip kendim görmem ::)

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #54 : 20 Şubat 2015, 08:00:47 »
Sefa hocam sap tek parcami  yapiliyor birde kuyruktan uzunmu yapiliyor
Ersin beceren

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #55 : 20 Şubat 2015, 10:08:47 »
Sefa ustam bu ne güzellik böyle harika valla.
Ünye

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #56 : 20 Şubat 2015, 12:10:55 »
Eline sağlık ustam. Gözlerim bayram etti sayende.

Henüz vermediysen ağırlığı ne kadar diye sorabilir miyim?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #57 : 20 Şubat 2015, 13:53:31 »

Arkadaşlar sağolun varolun, çok teşekkür ederim.

Sefa hocam sap tek parcami  yapiliyor birde kuyruktan uzunmu yapiliyor
Ersin, sap iki parçadan oluşuyor. Kuyruktan uzun oluyor evet.
Eline sağlık ustam. Gözlerim bayram etti sayende.

Henüz vermediysen ağırlığı ne kadar diye sorabilir miyim?
Ustam tam kargoya giderken sordun valla, zamanlama diye buna derim. 330 gr ağırlığa sahip.

ersin1

• 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
« Yanıtla #58 : 20 Şubat 2015, 14:09:02 »
Tesekkur ederim sefa hocam denemek sart oldu hep seyirci olduk biseylerle baslamak lazim ^-^
Ersin beceren

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #59 : 20 Şubat 2015, 14:47:17 »

Son samuray fliminde son sahnede Katsumotonun dediği gibi ;
Kusursuz.........