Bıçak Sanatı - Forum

beypazarı gezisi

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
beypazarı gezisi
« : 16 Şubat 2015, 17:25:29 »
Hafta sonu beypazarındaydım, şirin yer. Eski evleri restore edip dokusunu bozmadan korumuşlar. Millet carsı pazarda gezerken ben arasokaklarda demirci aradım. Aradığımı buldum hatta.. Çarşı içinde iki tane demirci gordüm biriyle baya bi muhabbet ettik. Metin Akpınar 44 yaşında. Demircilik baba mesleği. Dükkana gittiğimide köpeklerin boynuna takılan demirlerle ugrasıyordu. Tek parca milden ocak kaynagı ile dovulen cok zahmetli bir iş. Yekpare baltan varmı dedim. Balta olmasına olurda o emegin karşlığını verecek müşteri nerede dedi .. adam haklı. Baltaları 1040 lamadan elektrodla kaynakla yapıyor. Makas çeliğini köyde adam ege ile keskinleştiremediginden istemiyormuş.  Birde koyunları bacaklarından yakalamaya yarıyan Gege diye bi alet yapıyorlar ondanda aldım.Oda ocak kaynağı ile birleştiriliyor. 

Yani bir köpek demirim birde koyun yakalama aletim var geriye bir ağıl, 400-500 baş koyun, bir eşşek, 5-10 kangal,  bir mandıra, yem işleme tesisi , 100 dönüm mera.....bişey kalmadı yani

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
Ynt: beypazarı gezisi
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2015, 19:57:21 »
 :D ee ufaktan başlamak lazım.
Mahir Selim KESKİN

İlkay Kadir Karaca

• *
  • 814
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2015, 00:21:55 »
Dişli tasma çok güzelmiş :)
İnsanlar sana yalan söylüyorsa bıçağını keskin tut.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2015, 15:16:34 »
güzel ve verimli bir gezi olmuş..ulus taraflarındada aynı tadı alacağınız ustalar var bilginize  ;)
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2015, 14:53:07 »
başlamak bıtırmenın yarısıdır işi yarıladın (:
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

yılmaz salman

• 103
  • Meslek: topoğraf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2015, 16:29:30 »
1 nal bulduk. geri kaldı 3 nal ilen 1 at.hadi bakalım işin rast gele :)
05318392696