Bıçak Sanatı - Forum

Vaketa kanal açma aparatı

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
Vaketa kanal açma aparatı
« : 15 Şubat 2015, 12:07:41 »
Dün biraz vaketa almak ve Tekin beyle tanışmak için Ankara'da Gürcan ticarete gittim. Deri kursundaki tüm bayanlar orda :) Küçük dükkanda adım atacak yer yok.Neyse efendim, tanıştım Tekin beyle.Gayet bilgili ve candan sağolsun.Denemelik biraz deri aldım,mumlu ip vs. Konu kanal açmaya gelince bir aparat getirdi.Elime aldım, çok güzel ve kolay kanal açıyor.Biraz inceleyince dedim ben bunu yaparım.Zaten atölyeye girmiyorum kaç gündür.

Eve gelince elimdeki fazla yıldız tornavidalardan birini bozmaya karar verdim.Eğe testi de fena değildi. Önce avuş taşlama ile kaba kesim(ısıtmadan malzemeyi) sonra Proxxon ile zımpara işi ve kanal açmak için elmas testere. 1000 kuma kadar zımpara ve keskinleştirme + polisaj. Artık elimde hemen hemen aynısı bir alet var.Detaylı fotoğraf koyuyorum yapmak isteyenler için.

Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Ynt: Vaketa kanal açma aparatı
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2015, 12:27:20 »
Alet-aparat yapma yeteneğinize hayranım. Birazcık alet edavat olunca kolaylaşıyor elbette ama bunun için verdiğiniz emek takdire şayan. Gayet güzel olmuş. Elinize sağlık.

Oyuğu açmanın elmas testere haricinde bir yolu var mıdır?

freenautilus

• 391
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2015, 12:35:04 »
Alet-aparat yapma yeteneğinize hayranım. Birazcık alet edavat olunca kolaylaşıyor elbette ama bunun için verdiğiniz emek takdire şayan. Gayet güzel olmuş. Elinize sağlık.

Oyuğu açmanın elmas testere haricinde bir yolu var mıdır?
Elbette, proxxon yada dremel için normal kesici diskler de kullanışabilir. Elmas avantajı disk çapı büyük,tozutmuyor ve kırılma olasılığı daha düşük. Aslında ben de ilk defa çelikte denedim elmas ucu. Cam keserim diye almıştım. Testerenin elmas tozu kaplı olduğunu sanmıştım ama tüm et kalınlığı elmasmış sanırım yoksa anında pert olurdu. Marka değildi çünkü,uygun fiyata ulus konyasokakta Özaylar'dan almıştım.
Emrah

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2015, 12:49:00 »
Gayet başarılı olmuş.Kendi yaptığınız bir aleti kendi hobinizde kullanmak büyük haz verir insana. Gürcan ticaret uzun zamandır demek aynı yoğunlukta ilerliyor. 2 yıl önce gitmiştim aynı söylediğiniz tarzda bir yoğunluk vardı.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2015, 13:39:39 »
yaratcı bir çalışma  tebik ederim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2015, 14:14:22 »
Bende tornavida ucu ile yaptığım aparatı kullanıyorum. Çok fazla kılıf yapmadığım için işimi görüyor. Yaptığın Sefa hocanın yaptığına benziyor. Güzel olmuş ama biraz daha bilemeye ihtiyacı var galiba. Net bir kesme değilde kopara kopara kesiyor gibi göründü bana. Yan taraflarında biraz bilenmesi fayda sağlayabilir. Birde tutulan açıya göre sabit derinlikte kanal açıla biliniyor.   

freenautilus

• 391
« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2015, 16:03:01 »
Bende tornavida ucu ile yaptığım aparatı kullanıyorum. Çok fazla kılıf yapmadığım için işimi görüyor. Yaptığın Sefa hocanın yaptığına benziyor. Güzel olmuş ama biraz daha bilemeye ihtiyacı var galiba. Net bir kesme değilde kopara kopara kesiyor gibi göründü bana. Yan taraflarında biraz bilenmesi fayda sağlayabilir. Birde tutulan açıya göre sabit derinlikte kanal açıla biliniyor.
Doğru tespit Salim ustam. Ya ağız açısında problem yada keskinlikte. Ancak aldığım ipi rahatça gizleyecek kanalı açıyor sabit baskı ile. Açıkcası fazla kurcalayıp ağzı bozarım diye düşündüğümden ellemedim. Körelince bakarım artık.
Emrah

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2015, 22:32:31 »
Paylaşım için teşekkürler, bende bu işi çözmeye çalışıyordum önce sizin tekniğinizi deneyeyim yapamazsam B planım var  ;)
Erkan Mutlu

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 15 Şubat 2015, 22:45:33 »
Çekerek yapılan kesimler daha bir kolay oluyor. 1 veya 1.5mm delik delip bilemek daha kolay olur.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2015, 13:03:35 »
Eline sağlık üstad
Ünye