Kömür olarak ya demircilerin kullandığı kömürlerden ( sorarsanız nerden aldıklarını söylerler), daha iyisi metalurjik kok veya hiçbiri olmazsa odun kömürü ( tercihen çam) kullanabilirsiniz. Çelik olarak piysada bulabileceğiniz yalın karbonlu çelikleri ( Ck67-75 veya araç makasları) tercih edin ve kullandığınız çeliklere hakim olduğunuza emin olun, ısıl işlemde nasıl davranır, hangi tavda en iyi sonucu verir gibi...1.4021 den veya diğer paslanmaz çeliklerden ocakta çalışma amçlı kesinlikle uzak durun, canınızı sıkacaktır.
Damascus deneyecekseniz deneyin, ama iyice araştırın, bolca örnek izleyin, yazıları okuyun ve tüm bunların ardından zaten hangi malzemeyle çalışacağınızı öğrenirsiniz. İlk denemelerinizi çok ince malzemelerle yapın ki başarabilesiniz ( moralinizi düzeltir) şimdilik tavsiyelerim bunlar.
Aşağıya il
k başarılı damascus denememi ekliyorum

size basit gelebilir ama benim için hala önemlidir ve hala saklarım. İki ayrı karakterde elektrot kullanmıştım ( dış örtüsünü sıyırmıştım). Diğeride son denemem, söylemek istediğimi en iyi anlatan fotoğraf olduğu için ekliyorum.