Teşekkürler Eylem abi faydalı bilgiler için, abicim benim bir sorum olacak anlayışınıza sığınarak örneğin 4mm lik profilime 10mm lik ağız açmak istiyorum agız kalınlığıda 0.5 mm olacak diyelim, bu ağzı açmak için kaç derecelik bir açı ayarlamam lazım? Bunun bir hesabı varmı acaba.
http://ostermiller.org/calc/triangle.htmlBu siteden hesaplıyorum. Sizin verdiğiniz rakamlara göre (
Osman kardeşimin uyarısıyla düzeltiyorum) 10'ar derecelik açılarla eğeleme yapmanız gerekiyor.
Hesaplama yöntemi ise şöyle;
1-Üçgenin tabanındaki "side" kutucuğuna, lama kalınlığından kesici ağız için bırakacağınız payı çıkarıp sonucu yazıyorsunuz. (Yalnız rakamları yazarken virgüllü sayılar kullanamadığımız için
nokta kullanarak 0,5 mm yerine 0.5 yazıyoruz.) 4-0.5=3.5 yazıyoruz.
2-Sağ ve soldaki "side" kutucuklarına da istediğimiz taşlama yüksekliğini yazıyoruz. Örn:10mm
3-"Compute" tuşuna basıp, çıkan iletişim penceresine ok dedikten sonra sonuçlar görünüyor.
Her yüz için buradaki değerin yarısı alınacakÖte yandan; taban genişliğini yazdıktan sonra
sağ ve soldaki üstteki (üçgenin ucundaki) "angle" kutucuğuna istenilen ağız açısı yazılırsa, taşlama yükseliğinin ne olacağı görülebilir ki aslında doğru yöntem budur.