Bıçak Sanatı - Forum

EĞEDEN BIÇAK ( BÜYÜK ABİ )

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
Ynt: EĞEDEN BIÇAK ( BÜYÜK ABİ )
« Yanıtla #20 : 23 Aralık 2010, 00:15:15 »
Olmaz mı sefa abi birinin canına bile okudum  :D

scandi tarzı bişey çıkacak inşallah kendisinden ısıl işlemini falan ilk bıçağa göre  çok daha başarılı oldu ama zaman ve mekanda sıkıntı var abi  :(

« Yanıtla #21 : 23 Aralık 2010, 00:20:28 »
Anlıyorum, apartman olayı ;)

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #22 : 23 Aralık 2010, 09:10:10 »
Gökhan ustam ellerine sağlık yapmışsın yine yapcağını :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #23 : 23 Aralık 2010, 09:29:40 »
ELLERİNE SAGLIK

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2010, 09:32:09 »
Farkettim ki benim böyle eğeden bozma yada dövülmüş ama tüm yüzey düzlenmemiş bıçaklara zafım var. Ulan ne güzel bıçakmış dediğim bıçakların nerdeyse hepsi bu tarzda oluyo.

çok sağolun dostlar, ;)

Akın bu tarz bıçaklar yapmamın en büyük nedeni eski bıçaklara olan hayranlığımdır, sanırım hepimizde biraz ondan var.

Eskiden elime bu tarz eski bir bıçak geçti mi, günlerce inceler dururdum. özellikle dedemin rulman çemberinden yaptığı, sapı tamamen çelik küçük bir satır!!!, kim nasıl yapmış? kimin elindeymiş? nerelerde kullanmış? sanki o karartıların, yıllanmışlıkların arasında tüm bunların cevabı varmış gibi gelirdi.
çocukluk :-[!!!

şimdi bakıyorum da bu tarz bıçakların her yerinde ustanın işçiliğinden kalan izler barındırıyor. üzerinde hikayesi yazılı olarak duran bir eser gibi, bakınca hangi çelikten nasıl yapıldığını okuyabildiğimden daha bir güzel geliyor.

şimdi;
- çok güzel bir bıçağın resmine bakın?

- birde bu bıçağın tüm yapılışını, lama halinden dövülmesini, taşlamasını, perdahını, sapının ve kınını yapılışını izledikten sonra bu resme tekrar bakın.

bence; ikisi arasında çok fark vardır, bu tip bıçaklarda az da olsa kendi hikayelerini anlatabilirler. ;)
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2010, 09:34:49 Gönderen: gökhan bakla »

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2010, 13:33:36 »
eline sağlık ustam,sana katılıyorum bende bir çeliği saatlerce incelerim çok değişik bir tutku içten gelen bir şey... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #26 : 23 Aralık 2010, 14:11:13 »
     Gökhan usta, çok güzel ifade etmişsin ;).
 şimdi bıçak gözüme daha bir başka göründü,   ellerine sağlık :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #27 : 23 Aralık 2010, 20:17:05 »
Gokhan , bu vesile ile sormus olayim; buyukce - oluklu filan - bir saldirman vardi ( ben kilicci olmama ragmen artik cebeyi takip etmiyorum ) onun sonu ne oldu?cok guzel gidiyordu,
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #28 : 23 Aralık 2010, 20:59:32 »
Burak bey, o iş parmak su koyverince rafa kalktı ve kalkış o kalkış öyle bekliyor hala. :(

benim atölyede nice çalışma yarım olarak bekliyor aslında ( Durukan bile geldiğinde şaşırmıştı! ), bir yerde o işten soğuduysam ona dokunmadan bırakmak gibi bir alışkanlığım var.

bir ara, bi gaza gelip sil baştan yenisine başlamak lazım aslında, ama zaman olsa yapacak daha nice şeylerde var....

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #29 : 23 Aralık 2010, 21:12:22 »
O is , oyle hemen bikmayacak guzel idi. Ben de bazen " artik bu duzelmez " diye bi suru isten soguyorum ama ne yalan soyliyeyim , cok guzel isti be kardesim. Yenisini yapacaksan da Sefa Hoca'nin 1095 leri ideal , bana sorarsan, neyse ,her isinde kolayliklar dilerim.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

durukan

• 774
« Yanıtla #30 : 24 Aralık 2010, 08:51:34 »
gokhan sıkılıp bıraktıkların arasında son haline yaklaşmış epey bıcak var. yazıktır eger sen yapmıyacaksan birileri degerledirsin :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #31 : 24 Aralık 2010, 09:47:17 »
Durukan tahminime göre senin elindeki bitmemiş bıçak sayısı da  benimkinden aşağı değildir. :-*

şahsen, bir yere kadar bir amaca göre getirdiğim işin, istediğim gibi olmayacağını fark ettiğinde yarıda bırakmaya çekinmiyorum. eğer olmayacaksa zorlamanın da gereği olmadığını düşünüyorum. bu yüzden yapıp yarıda bıraktığım işlerim var.

birde deneme amaçlı dövdüğüm, orasını şöyle yapsam nasıl olur?. burası şöyle olsa güzel olur mu? dediğim. kağıt üzerindeki karalama tarzı benimde ocakta deneyerek patakladığım, kendimi geliştirmek adına yaptığım işler var. onlarda öyle ortalıkta durur. tabi bunlar yılların birikimi olunca da.. bir değil birkaç tane olur.. O:-)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 24 Aralık 2010, 10:08:21 »
Bende üç tane yarım var, profil halindekileri falan saymıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #33 : 24 Aralık 2010, 10:12:03 »
Bende üç tane yarım var, profil halindekileri falan saymıyorum.

:D bundan yıllar sonra onların ne kadar çok olacağını bir düşün ? :D

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #34 : 24 Aralık 2010, 10:33:09 »
gokhan sıkılıp bıraktıkların arasında son haline yaklaşmış epey bıcak var. yazıktır eger sen yapmıyacaksan birileri degerledirsin :)
Bu tür malzemeleri olupta  elden çıkartmak isteyen olursa ben talibim.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #35 : 24 Aralık 2010, 10:35:11 »
Atölyede bisürü birikmiş yarım kalmış bıçak var. Değişik çakı denemeleri, hançer denemeleri, av bıçakları, milyon tane şey. Bazıları ısıl işlem görmüş halde hatta.
Genelde içime sinmeyen bıçağı bir kenarda bırakıyorum. Bir de Çeşitli hançer-çakı denemelerinde ya bir tekniği daha denememişimdir, onda ustalaşınca girişirim hesabı bekliyor, mesela oyma, kakma işleri gibi, ya da mesela çakılar için gerekli malzeme eksiktir, mesela titanyum plaka ya da pivot perçini gibi bişeyler edinince devam edilecek diye köşede bekleyenler var. Tabii bir de aşırı incelmiş, ucu yanmış, ısıl işlemde çatlamış vs. hatalarla dolu sakatlar grubu var. Giderek birikiyor anlayacağınız  :-\

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
« Yanıtla #36 : 24 Aralık 2010, 11:51:17 »
aynen. yakında hanımın onaları eskiciye bedava verecegindne korkuyorum. hayır asıl korkum bizide sepetlemesi. bu nedenle biraz derlemek adına bitmiş bıçakların derli toplu olacagı bir malzeme yapımına giriştim. bitirince paylaşırım.

« Yanıtla #37 : 24 Aralık 2010, 12:34:37 »
Durukan ustam şimdilik senden başka kimsenin yarı bitmiş bıçaklarını görmedim ama merak edenler daha iyi anlasın durumu diye buradaki http://www.bicaksanati.com/forum/haber-ajansi/yaylada-uretim/ resimlere bir baksınlar ??? neden bahsettiğiniz daha iyi anlaşılır :)) ( fotoğraflarda masanın üzerinde bulunan dövme bıçakların hepsi Durukan ustaya aittir) Gökhan ve Emre Usta da aynı durumdaysa o zaman sizin durum ciddi. Ben sizden iyiyim demek ki ( moralim düzeldi ^-^) elimde bitmemiş en fazla bir hadi bilemedin iki bıçak olur. Biliyorum ve eminim ki bu sayıyı arttırsam devamını çok hızlı getireceğim. Aman diyorum ::)
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2010, 13:30:47 Gönderen: sefa çabuk »

durukan

• 774
« Yanıtla #38 : 24 Aralık 2010, 13:20:56 »
haklısın sefa abi. ogunden sonra zaten elimdeki iş bitmeden yenisine girişmedim. boylesi daha iyi oluyor. hatırlarsan o buluşmamızda atmıştık bu tatara projesinin ilk adımını. şimdi sonuçlanmak uzere, işallah kazasız belasız altından kalkarız forumcak.

polatolur

• *
  • 23
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: izmir
« Yanıtla #39 : 24 Aralık 2010, 13:41:01 »
Bir gün bıçak yaparsam sadece eğeden bıçak yapacağım bu gidişle..Böyle bir bıçak istiyorum aslında..Müthiş güzel olmuş tam kafamdaki bıçak biçim sap...Eline sağlık üstad..Süper ötesi...